Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Aναμετρήσεις, διαπιστώσεις,και προειδοποιήσεις.

Ξεκινώντας αυτό το ιστολόγιο, αποφασίσαμε να κρατήσουμε σε απόσταση τις πολιτικές μας πεποιθήσεις  όχι γιατί δεν έχουμε, αλλά το blog είναι ομαδικό, και όπως είναι φυσικό οι απόψεις μας δεν ταυτίζονται. Οι στόχοι μας περιγράφονται καθαρά στην αρχική σελίδα και η ανάγνωση των γεγονότων γίνεται με βάση του τι μας ενώνει και προωθεί την καλυτέρευση της ζωής, κανόνας που όλες συμφωνήσαμε. Έτσι δεν υιοθετούμε, και δεν προωθούμε πολιτικά πρόσωπα και απόψεις. Αναδημοσιεύουμε κείμενα, κάνουμε κριτική σε πολιτικά ζητήματα χωρίς να παίρνουμε απόλυτες θέσεις, χωρίς να προτείνουμε τι να κάνετε, βάζοντας κυρίως τις ερωτήσεις.(αυτά για όσους αναρωτιούνται).Το θέμα των εκλογών δεν έχει κλείσει ακόμη, και χρειάζεται να περιμένουμε και την επόμενη βδομάδα για τα τελικά αποτελέσματα, όμως τα σχετικά κείμενα και οι αναλύσεις είναι ενδιαφέροντα, και μια αναφορά θα την κάνουμε. Βασικό σημείο αντιπαράθεσης αναδείχτηκε η αποχή και η ανάγνωσή της ως αποτέλεσμα, και μελλοντικά μια ανάρτηση θα αφορά αυτά τα κείμενα. Σήμερα έχουμε διαπιστώσεις και προειδοποιήσεις για το σκηνικό των τελευταίων μηνών και όχι ειδικά για τις εκλογές. Μαζί, και ωραίες σχετικές εικόνες.
Προς Ζιμπαμπουίνους επιστολή ΑΑΤΟΝ 4η
(αδελφός στην ξενιτειά)
Αδελφοί εν Ελλάδι, Ζιμπαμπουίνοι.
Έχων αποστείλει ήδη τρείς επιστολάς εις ημάς, (ίδε Επιστολήν 1ην, Επιστολήν 2αν και Επιστολήν 3ην) και ιδών ότι η ιστορία δεδικαίωτέ μοι, αποστέλλω εις ημάς και τετάρτην επιστολήν, ίνα ενθυμήσω εις ημάς, πως ο ΑΑΤΟΝ ήξερε τι έλεγε. Είμεθα δέσμιοι. Δέσμιοι μερίδας ανθρώπων βολεμένων, οίτινες κατέστησαν τον ήδη διαιρεμένον λαόν, αιχμάλωτον αυτών. Εναν λαόν, όστις, απο εβδομήκοντα τοις εκατόν ποσοστόν που θα ήτο εάν ήτο ηνωμένος, κατήντησεν να δυκνύει ποσοστά 15 και 20%, διασπασθείς εις κόμματα.Τουτέστιν, κομματόσκυλα και γλυψιματίαι, κυβερνούσιν με ευτελή ποσοστά της τάξεως του 25 και 30% ολόκληρον λαόν, να καταστρέφωσιν ολόκληρον χώραν.Οσήμερον είχαμε εκλογάς. Τεραστία η αποχή, μα Γεώργιος, ο τελευταίος των Τρωϊκανών, ελάλησεν εις τον λαόν, τον οποίον επρόδωσεν πολλάκις μην ξεχνώμεν βεβαίως βεβαίως, λέγων. "Ελάβομεν ξεκάθαρον εντολήν απο του λαού τούτου, ίνα συνεχίσωμεν το έργον υμών". Και ουδείς ηυρέθη ειπείν αυτώ, "Τι λές ορέ μαλθακούλικον, και πρωίμως απογαλακτισθέντα μόσχε; Οποίαν εντολήν έλαβες ορέ τυρόγαλον, όταν το 40% απείχεν, το 7% πίνει καφέν μετα του ΑΑΤΟΝ εις Τορόντον, και μόνον ένα τριάκοντα τοις εκατό του λαού, οι λεγόμενοι "Τριάκοντα Αργύρηδες" ή "κομματόκυνες" (η κομματόσκυλα εις δημοτικήν) σε εψήφισαν; Και ουδείς είχεν το σθένος να είπει εις το Πάγχονδρον ζαγάριον, (κατά κόσμον Πάγκαλον), "Αφού τα εφάγαμε μαζί, έλα να πάμε μαζί και εις την στενήν, όχι συ όξω και εμείς μέσα".
Σθένος.. ΟΥΔΕΙΣ σας λέγω! Αμήν λέγω υμίν, Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρίς, θέλει ίδετε το χάος επερχόμενον εις κεφαλάς ημών. Θέλει ίδετε πενίαν και περίοδον ισχνών αγελάδων να περιέρχεται η χώρα και ο λαός αυτής. Θέλετε λάβει αυτό που ανήκει εις εσάς. Έκαστος τον οβολόν αυτού θέλει λάβει. Τουτέστιν, ο λαός, έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. Και πολύ ορθώς εποίησεν, διότι οφθαλμούς είχεν, μα δεν έβλεπε. Ώτα είχε, μα δεν ήκουε. Λαλίαν είχεν, μα ουκ ωμίλει. Ανέμενεν πάντα τα έτη, τα ψιχία, τα πίπτοντα εκ της τραπέζης του πλουσίου, ως κύων. Και με ταύτα εξηγοράζετο και ουκ ελάλη.Ανοίγων μόνον το στόμαν αυτού δια να λαλεί τρανάς αερολογίας και αφθάστας παπαρίας, και πάντοτε εκ του ασφαλούς, μόνον ανωνύμως, και πάντοτε μετά φόβου, φοβούμενος και τον ίσκιον αυτού.
Έλληνα, δεν ξέρω αν σου αξίζει η θεομηνία που έρχεται κατά πάνω σου με καλπασμό, κι ας μην την βλέπεις. Εγώ την βλέπω όμως, και πάντα την έβλεπα, γιατί ήμουν μακριά και δεν με τύφλωνε με την σκόνη της, μα εσύ ποτέ δεν την είδες καθαρά. Το κακό όμως με σένα, είναι πως, δεν θέλησες και ποτέ σου να τη δεις.. Κράτα από σήμερα τα μάτια και τα αφτιά σου ανοιχτά και να 'σαι έτοιμος, έρχεται κάτι πολύ μεγάλο, θυμήσου τα λόγια μου αυτά. Καλή σου νύχτα..!!
Αυτή την ανάρτηση, την έγραψε ο Νίκος (ΑΑΤΟΝ) nikos63.blogspot.com
Αυτογνωσία,  αυτοεπιβεβαίωση,  αυτοβράβευση.

Έναν έξυπνο παραλληλισμό έκανε αναγνώστης της Καθημερινής χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα σαν ένα σημείο «ορίζοντα γεγονότων» πέρα από το οποίο οι φυσικοί νόμοι όπως τους γνωρίζουμε δεν ισχύουν. Τέτοιοι «ορίζοντες γεγονότων» είναι π.χ. οι μαύρες τρύπες του Διαστήματος.
Έτσι λοιπόν στην Ελλάδα, παρατηρεί ο επιστολογράφος:
α) Ο ανταγωνισμός αυξάνει τις τιμές ενώ ο περιορισμός του τις μειώνει.
β) Το κάπνισμα είναι κοινωνικό αγαθό και οι μη καπνίζοντες έχουν υποχρέωση να καπνίζουν παθητικά γιατί αλλιώς θα κλείσουν μπουζουξίδικα και άλλα ιδρύματα.
γ) Το εκπαιδευτικό σύστημα υπάρχει για να δίνει εργασία σε εκπαιδευτικούς και όχι για να εκπαιδεύει.
δ) Το κράτος υπάρχει για να δίνει δουλειά σε δημοσίους υπαλλήλους και όχι για να εξυπηρετεί πολίτες.
ε) Οι βουλευτές υπάρχουν για να ελέγχονται από την κυβέρνηση και όχι για να την ελέγχουν.
Υπάρχουν και άλλες ωραίες και απόλυτα φυσιολογικές αντιλήψεις, οι οποίες μας κατέστησαν πράγματι μια ανοικονόμητη μαύρη τρύπα... Τουλάχιστον στο επίπεδο αυτό καταφέραμε να εφαρμόσουμε την κβαντομηχανική στον μεγάκοσμο... Μας αξίζει λοιπόν τουλάχιστον ένα βραβείο Νομπέλ Φυσικής ανά κάτοικο για να μη βγει ψεύτης και ο πρόεδρος της Βουλής.
Να προσθέσουμε, λοιπόν, ότι στον «ορίζοντα γεγονότων» που λέγεται Ελλάς, οι τηλεαστέρες των καναλιών αναρωτιούνται γιατί δεν περικόπτονται περισσότερο οι δαπάνες του κράτους και γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά. Ολοι ζητούν να περικοπούν οι σπατάλες του κράτους, αλλά κάθε μεμονωμένη περικοπή είναι ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός. Οι εφοριακοί διαμαρτύρονται με πορείες στους δρόμους κατά της φοροδιαφυγής. Το ΚΚΕ δίνει μάχες κατά των απολύσεων και ταυτοχρόνως απολύει από τις επιχειρήσεις του. Το κοινωνικό έργο κάποιων επαγγελματιών είναι τόσο πολύτιμο, που φορτηγατζήδες, φαρμακοποιοί, συμβολαιογράφοι και λοιποί δίνουν μάχες να μην το παράγουν κι άλλοι. Τα πανεπιστήμια οφείλουν να μην έχουν καμία σχέση με την αγορά, αλλά οι απόφοιτοί τους να απορροφώνται αμέσως από την αγορά. Η αξιολόγηση θα δημιουργήσει χειρότερα πανεπιστήμια.
Οπότε και το Νομπέλ μάλλον λίγο μας πέφτει. Αν υπάρχουν κι άλλοι πολιτισμοί εκεί έξω, μάλλον πάμε για διαγαλαξιακό βραβείο Φυσικής...
Δημοσιεύτηκε σαν σχόλιο στην «Καθημερινή» στις 9.10.2010
Εικόνα απο τον ΚΥΡ.
Περίπτωση γ΄ ( οι υποψήφιοι)
Δε φτάνει που γεμίζουν τον τόπο με ιλουστρασιόν φυλλάδια με τις φάτσες τους και τα φοβερά έργα που ΘΑ κάνουν, αρκεί βεβαίως να τους ψηφίσεις. Δε φτάνει που γυρίζουν στις λαϊκές αγορές και συστήνονται ακόμα και στα κολοκυθάκια (ποντάρουν στην ακρίβεια, σου λέει ο υποψήφιος : σιγά μη χαραμίσει ο άλλος τη ντομάτα για να την πετάξει σε μένα, χα!). Δε φτάνει που κάνουν τουρ στις γειτονιές τάχα μου για να ακούσουν τα προβλήματα του λαού και κουνάνε το κεφάλι πάνω κάτω δήθεν με συμπόνια και λένε ότι αυτοί όλα θα τα φτιάξουν όταν βγουν (τις προάλλες πέτυχα σε μια διασταύρωση έναν υποψήφιο δήμαρχο που μοίραζε προεκλογικά φυλλάδια στα διερχόμενα αυτοκίνητα, πάλι καλά που δεν είχε κανέναν κουβά να τους πλένει και τα τζάμια) Δε φτάνουν όλα αυτά, πρέπει να μας τα λένε και από το τηλέφωνο. Γενικά κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές αισθάνομαι ιδιαίτερα δημοφιλής, καθώς μου τηλεφωνούν πολλοί και διάφοροι και με φωνή που στάζει μέλι με ενημερώνουν ότι ο κύριος ... που δεν τον ξέρω αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, θα βγάλει λόγο την επόμενη βδομάδα και θα χαρεί πάρα πολύ αν πάω να τον ακούσω. Το ωραίο είναι ότι μου τηλεφωνούν και από τους γύρω δήμους (υποθέτω γιατί μπορεί να ακούσω όλα τα φοβερά που ΘΑ κάνουν όταν βγουν δήμαρχοι/σύμβουλοι κλπ κλπ και από τον ενθουσιασμό μου να ζητήσω επιτόπου  μεταδημότευση).
Αποσπάσματα από ανάρτηση στο http://sparklingshoes.blogspot.com/2010/10/blog-post.html
Οι Οιωνοί.
Ένας κεραυνός χτυπάει το Άγαλμα της Ελευθερίας!  
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010 
Βιαστικό για απάντηση ερώτημα και οιωνός μαζί.
Πού το πάει η Ευρώπη;
Όλο και λιγοστεύουν αυτοί που ακόμα πιστεύουν ότι η ΕΕ θα τα καταφέρει να μακροημερεύσει. Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση που έφερε στο φως την οικονομική εκμετάλλευση των χωρών της περιφέρειας από το κέντρο, δεν είναι οι πολιτικές της πολυπολιτισμικότητας που σε μια σειρά χωρών πνέουν τα λοίσθια, οδηγώντας στην εθνική αναδίπλωση, δεν είναι η έκλειψη των λόγων που καθιστούν μια κοινότητα κρατών συνεκτική, πάνω απ’ όλα είναι η πρόσφατη συζήτηση και ψήφιση μηχανισμών αποπομπής χωρών στη βάση έστω και ελάχιστων δημοσιονομικών υπερβάσεων.
Μια ένωση που θεσπίζει τέτοιους σκληρούς κανόνες δεν βοηθάει στη συνοχή, αλλά αποτελεί προχωρημένο ήδη βήμα για τη διάλυση, ακόμα ένα δείγμα των ελλειμματικών ανθρώπων που βρέθηκαν σ’ αυτή τη συγκυρία να κυβερνούνε την Ευρώπη. Οι ικανοί χτίζουν, οι ανίκανοι έντρομοι από τη συνειδητοποίηση της ανικανότητάς τους σκορπίζουν. Δεν θα σταθώ όμως στις οικονομικές κυρώσεις, αλλά στις πολιτικές, που προς το παρόν αναβλήθηκαν για να συζητηθούν στην επόμενη σύνοδο. Δηλαδή, στην αποστέρηση της ψήφου κρατών που παραβιάζουν κάποιες αυθαίρετα τεθείσες οικονομικές γραμμές. Κοντολογίς στη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων κρατών για οικονομικές παραβάσεις, κάτι που κανένα δίκαιο δεν έχει τολμήσει να εφαρμόσει στα φυσικά πρόσωπα σε καμιά χώρα, σε καμιά ιστορική περίοδο. Τα πολιτικά τους δικαιώματα δεν τα στερούνται ούτε οι απεχθέστεροι εγκληματίες, πόσο μάλλον οι χρεώστες. Βλέπουμε λοιπόν μια επικίνδυνη αλλαγή νοοτροπίας, που προχωράει τον αυταρχισμό πολλά σκαλιά πιο πέρα από τον μέχρι τούδε ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό... Διαβάστε το όλο, στην  http://e-cynical.blogspot.com/
Οι διαπιστώσεις

Στη φτώχια και στην οργή, το σαβουάρ βιβρ δεν έχει καµία θέση
Στη φτώχεια...αρχίζει το κείμενο…και καταλήγει...
Το παράθυρο... της ουτοπίας βρίσκεται πάντα µπροστά µας. «Τη βλέπω στον ορίζοντα», έγραφε γι αυτήν ο Εντουάρντο Γκαλεάνο.«Κάνω δυο βήµατα κι εκείνη φεύγει άλλα δύο παραπέρα. Κάνω δέκα κι εκείνη κάνει άλλα τόσα. Οσο κι αν προχωρώ, ποτέ µου δεν τη φτάνω.Τι µου χρησιµεύει; Με κάνει να βαδίζω µπροστά». Του Ρούσσου Βρανά. Διαβάστε το όλο στα http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4602635

Η αυτοκαταστροφή μας
Ή Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία...
Από τον παππού Ισοκράτη(436 π.Χ-338 π.Χ.)και το
http://captain-christos.blogspot.com/2010/11/blog-post_05.html
Οι πρώτες διαπιστώσεις.
Δευτέρα, Νοέμβριος 08, 2010
Στο 34% το ΠΑΣΟΚ, στο 31-32% η ΝΔ, αποχή/λευκό/άκυρο στο 50%
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: ΣΚΟΡ 7 - 6 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 2,5%
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8896
Ακούγοντας τις δηλώσεις των πολιτικών μετά τις σημερινές εκλογές, θυμήθηκα στίχους από παλιό δίσκο (LP) του Χάρρυ Κλιν (ίσως με κάποια προσέγγιση , μια και δεν μπορώ να ακούσω τον δίσκο)λέει το http://heliotypon.wordpress.com/
Και ω θάμα κι αντίθαμα
Και ω χαρά μεγάλη!
Εβγήκαν όλοι νικητές
κι εχάσαν όλοι οι άλλοι!
Εξέλιπε και η σεμνότητα της αναγνώρισης της ήττας!
Και τα έκτακτα!!
Διαλέξεις για τα αρχαία μαθηματικά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ξεκινούν από αύριο 10 Νοεμβρίου, με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις στη μελέτη των αρχαίων μαθηματικών, και θα ολοκληρωθούν σε τέσσερις συναντήσεις. Η πρώτη διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον συγγραφέα Απόστολο Δοξιάδη και έχει τίτλο «Τι βρίσκεται ανάμεσα στον 6ο και τον 4ο π. Χ. αιώνα: το πέρασμα στα ελληνικά μαθηματικά». Οι διαλέξεις αρχίζουν στις 19.00 και διαρκούν μέχρι τις 20.30. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η απονομή των οποίων αρχίζει στις 18.15. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 7228321-3 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.cycladic-m.gr/. Από την http://www.kathimerini.gr/.
Η εικόνα του δολλαρίου είναι απο το habilis. Οι υπόλοιπες είναι αναγνωρίσιμες.
Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών ιστοσελίδων.
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.