Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τα "ψώνια" της Κate Middleton για τον γάμο.

Ψαριανός Γρ. Ομιλία, Νομοσχέδιο Βιοποικιλότητας, 08.03.11

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SyW_MG1KgRs#at=83
Δείτε στιγμιότυπα από το τσίρκο, το δικό μας τσίρκο. Στα λίγα λεπτά αυτής της ομιλίας, ο Δημήτρης Ψαριανός καταφέρνει να περιγράψει όλες τις παρακμιακές νοοτροπίες που μας διέπουν και καταστρέφουν αυτόν τον τόπο που κάποτε γνωρίσαμε σαν Ελλάδα.
Μιλά για τα χρυσόβουλα και το κτηματολόγιο που ποτέ δεν έγινε, για το πώς σ’αυτή χώρα μπορεί να γίνεται μεταφορά συντελεστή δόμησης από την Σιβηρία στο ...Χαλάνδρι και πολλά άλλα…ναι αυτά γίνονται σήμερα…και τα λέει μποστά στις άδειες καρέκλες στην Βουλής.
Άσχετο, αλλά και κάπως σχετικό(γιατί  παθαίνω κάτι με τα χρυσόβουλα)  θυμάμαι ένα παλαιότερο κείμενο, όπου λεει:
Τις οθωμανικές απογραφές επικαλείται ο Γκρούεφσκι για να αποδείξει τη Μακεδονικότητά τους....γράφει σχετικά ο kostasxan πέρυσι.(1)
Έτσι είναι. Δεν έχουν μόνο οι Έλληνες χρυσόβουλα, έχουν κι άλλοι. Και γνωρίζουν ότι τα χρησιμοποιούμε. Γιατί όχι και αυτοί; πατέντα είναι;
Και αφού έχουμε ομολογήσει και ακούσει τις αμαρτίες μας τι κάνουμε;να δούμε πρώτα τους αρμόδιους τι λύσεις επιλέγουν για τις δύσκολες ημέρες που περνάμε.
ΥΠΕΚΑ.18 Απριλίου 2011:παρουσίαση του προγράμματος
«Βιοκλιματικές Αστικές Αναπλάσεις».
Το Πρόγραμμα θα παρουσιάσει η Υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη...(2)δείτε σχετικά.
20 Απριλίου 2011,
«Φωτοβολταϊκά πεζοδρόµια» προωθεί το ΥΠΕΚΑ...(2)
Και αφού το θέμα είναι το περιβάλλον σήμερα, πάρτε ενδιαφέροντα στοιχεία που απαντούν στην ερώτηση "ποιος καίει το πολύ κάρβουνο"
Οι πονηρούληδες και υποκριτές «Ευρωπαίοι» http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/04/blog-post_05.html
Και δείτε πως καταστρέφουν τη φύση για να σώσουν δήθεν το κλίμα.
Η ιστορική «Ράχη Στεφανίου» ισοπεδωμένη…
φωτογραφίες από την καταστροφή στο
http://stephanionwindaction.wordpress.com/
Απαξίωση σε όλα τα επίπεδα.
Το πεπρωμένο μας σαν χώρα σκιαγραφείται μέρα με την ημέρα όλο και πιο καθαρά. Το δείχνουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μας, οι τίτλοι των θεμάτων που έχουν τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα σ’αυτές και στα ηλεκτρονικά μέσα, η αποδοχή και ο χρόνος ενασχόλησης με το φατσομπούκι και την τηλεόραση.Το δείχνουν τα ξενόφερτα reality shows όπου κάθε λογής άνθρωποι δεν τόχουν σε τίποτα να χάσουν την όποια ιδιωτικότητά τους για δέκα λεπτά προβολής.
Πάρτε επίκαιρους τίτλους του τρόπου ζωής που μας ενδιαφέρει περισσότερο.
-Τι να κάνεις με τα αγκάθια που απειλούν τη σχέση σου.
-20 χρονια μεγαλύτερος, τι να κάνεις.
-Πονηρές κινήσεις για να τον ερεθίσεις.
-Ανάσταση μαλλιών με σούπερ χτενίσματα!
-Τα ενδιαφέροντα γενέθλια της Βικτόρια Μπέκαμ.
-Δεν πίστευα ότι θα κάνω άλλο παιδί πριν από τα 33 μου.
-Οι διαφορές της Κέιτ από την Νταϊάνα,και φυσικά ο τίτλος της ανάρτησης.
Είναι φανερό προς τα που πηγαίνουμε. Το λέει ο τοίχος.
Το δείχνουν οι κομμάτια και θρύψαλα δρόμοι μας, τα αμάζευτα σκουπίδια μας. Η ασχήμια των πόλεών μας. Και το ότι αφήνουμε να μας απασχολούν μόνο τα χωρίς αξία ζητήματα μπορεί να σημαίνει ότι η άρνηση είναι τόσο μεγάλη, επειδή οι προκλήσεις είναι τόσο πολύ αποθαρρυντικές .
Ή,  ακόμη και αν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα στο να μας αποσπάσει την προσοχή μακριά από τους εαυτούς μας και τους πραγματικούς κινδύνους, τα έχει καταφέρει. Και τώρα;
Αυτό τα ανάπηρο και αποπροσανατολισμένο όραμά μας ,αυτή η ψευτοαυτοπεποίθηση περιπλεγμένη με την άρνησή μας να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα της θέσης μας σε σχέση με τη Γη και τις ευθύνες μας, είναι φανερό που οδηγεί. Ή δεν είναι;
Καινοτομίες...
Ο πολιτισμός που γνωρίσαμε είναι παρελθόν. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Το σύστημα καταρρέει στα επιμέρους, και ομολογείται από όλους. Λύσεις δεν υπάρχουν, μόνο κάποιες λίγες ευκαιρίες για  επανόρθωση έμειναν. Μετράμε μέρες. Βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι παγκόσμιας αλλαγής. Σε ένα σταυροδρόμι όπου θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις μετρώντας με ακρίβεια τις συνέπειες, ξεχνώντας εκείνα τα γνωστά μεσοβέζικα «όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση». Είναι η στιγμή που την "αντίδραση" θα χρειαστεί να προσέξουμε και όχι τα οφέλη.
Ακροβατούμε στα όρια
Την Ιαπωνία την σάρωσε ένα τσουνάμι, και την Αμερική ένας τυφώνας, δείχνοντας ξεκάθαρα πόσο οι δομές μας δεν μπορούν να σταθούν στις περιστάσεις, όσο και αν επιθυμούμε το αντίθετο.
Μόνο αν έχουμε ανοιχτό μυαλό και ευλυγισία μπορεί να τα καταφέρουμε.
Ά, και αποδοχή της σκληρής πραγματικότητας. Όπως συμβαίνει με αυτές τις αράχνες.(3)
Ένα πολύ παράξενο συμβάν έλαβε χώρα στο Πακιστάν, το οποίο χτυπήθηκε από δυνατές πλημμύρες που διήρκεσαν αρκετές εβδομάδες. Όσο η στάθμη του νερού ήταν πολύ υψηλή, πολλές αράχνες ανέβηκαν στα δένδρα για να σωθούν, και δημιούργησαν πάνω σε αυτά ιστούς! Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που βλέπετε. 
Διαβάστε και δείτε περισσότερα (εδώ)
(1)http://kostasxan.blogspot.com/2010/11/blog-post_9818.html
(2)http://www.econews.gr/2011/04/20/fotovoltaika-pezodromia-ypeka/
(3)http://paysanias.blogspot.com/2011/04/blog-post_13.html
Γράψτε ένα σχόλιο.

4 σχόλια:

  1. H φύση θα έχει πάντα την τελευταία λέξη πριν και αυτή γίνει ξανά αστρική σκόνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι,και όπως φαίνεται δεν θα μας αφήσει σε ησυχία για πολύ καιρό ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το περιβάλλον δεν πρέπει να είναι θέμα μόνο για το "σήμερα" αλλά και γενικότερα. Κι όσον αφορά στα φωτοβολταικα συστήματα είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να απασχολήσει πολλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα και καλώς ήρθες.Δεν διαφωνούμε με την "πράσινη ανάπτυξη",κάθε άλλο.Με τις προτεραιότητες που βάζουν,και τους τρόπους που επιλέγουν να την εφαρμόσουν πολλές φορές διαφωνούμε.Π.χ.τα Φωτοβολταϊκά πεζοδρόµια.Δεν χρειάζεται αρχικά να έχεις τα πεζοδρόμια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.