Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Εικόνες από την επικαιρότητα.


Πόλεμος και παιχνίδι Λιβύη.

 Aντάρτες σε ετοιμότητα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας εκκαθάρισης των δυνάμεων του Καντάφι.(Zohra Bensemra / Reuters)

Η Σύρτη στις φλόγες


 Ο τυφώνας Ειρήνη.

 «Ιστορική» καταιγίδα που επηρέασε έως και 65 εκατομμύρια ανθρώπους  στην ανατολική ακτή της Αμερικής,από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές.
 
Η φετινή χρονιά επεφύλασσε τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των ΗΠΑ, με το συνολικό κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες, τους καύσωνες και τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τη χώρα να φθάνει τα 35 δισ. δολ.
Η χώρα που έγινε η εικόνα που κάποτε πωλούσε μέσω του Χόλυγουντ.
Κάποιοι διαβάζουν με άλλο τρόπο αυτή την πραγματικότητα.
Ασκήσεις μαζικής υστερίας και ελέγχου του πλήθους
Η Αϊρίν δεν θα είναι καν τυφώνας όταν θα φτάσει στη Νέα Υόρκη, παρά μια τροπική καταιγίδα με πολλή βροχή και αέρα. Οι θάνατοι σημειώθηκαν στις Μπαχάμες και στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, όπου η Αϊρίν ήταν ένας ακόμη τυφώνας. στο antinews.
Η παραδοχή της ήττας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός

Η παραδοχή της ήττας του νεοέλληνος
Α, ρε κατακαημένη Ψωροκώσταινα. Στο
Αειφόρος ανάπτυξη-έργο γνώριμο από παλιά.
Έλεγα ότι αυτή την φορά θα γλυτώναμε από τους  εμπρηστές
και τα συνεργεία ή ιδιώτες ..... που προκαλούν σπινθήρες με  δισκοπρίονα, και συσκευές συγκόλλησης , αλλά...
Σε ύφεση βρίσκεται πια  η μεγάλη πυρκαγιά που από την Τετάρτη έχει κάψει 70 χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου.

Ρεκόρ με 260 δασικές πυρκαγιές το τριήμερο .
Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές στη Μαλεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας και στα Φυτά Χίου. Κρίμα, και ετοίμαζα μια ξενάγηση για τον Εθνικό δρυμό της περιοχής.
Οι φόβοι των πυροσβεστών για μεγάλης έκτασης πυρκαγιές την περίοδο, όπου θα υπήρχαν ισχυρά μελτέμια, επιβεβαιώθηκαν.
Η φωτιά στο μεσολόγγι από την Όθωνος Αμαλίας - Πάτρα

Mesologgi__Timelapse.mp4

http://www.youtube.com/watch?v=f-L6BeJH9ks&nofeather=True
Από τον thebestportal στις 26 Αύγ 2011
Αειφόρος ανάπτυξη-συνέχεια-ορισμός.
Στη Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζεται ως «η  σεβόμενη το περιβάλλον ανάπτυξη», δηλαδή εκείνη που «εγγυάται την περιβαλλοντική βιωσιμότητα».
Η προσέγγιση της ΕΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη είναι η λεγόμενη «προσέγγιση των τριών πυλώνων» (οικονομική αποτελεσματικότητα, περιβαλλοντική προστασία, κοινωνική δικαιοσύνη), η οποία προϋποθέτει την ενσωμάτωση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών πολιτικών. Η βιώσιμη ανάπτυξη λαμβάνεται υπόψη ως υπερκείμενη αρχή και αναγνωρίζεται πως η ανάπτυξη μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη εάν και μόνο αν το παραγόμενο αποτέλεσμα από τη χρήση του αποθέματος του κεφαλαίου, δηλαδή η «ευημερία», παραμένει σταθερό ή αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου (GHK, 2002).
Στην πορεία αυτή για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης η ΕΕ αναγνωρίζει έξι κύριες πηγές απειλής, οι οποίες είναι:

• Οι κλιματικές αλλαγές οι οποίες επιδρούν στην άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη και στην παρουσία ακραίων καιρικών φαινομένων,

• Οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία από ασθένειες ανθεκτικές στα αντιβιοτικά, αλλά και από τη χρήση χημικών ουσιών στην καθημερινή ζωή,

• Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός,

• Η γήρανση του πληθυσμού,

• Η αυξανόμενη πίεση στους ζωτικούς φυσικούς πόρους και η μείωση της βιοποικιλότητας,

• Το πρόβλημα των μεταφορών (κυκλοφοριακά προβλήματα στις αστικές περιοχές) και η ρύπανση που προκαλούν τα μέσα μεταφοράς .
Commission of the European Communities. European Commission, 2002.
Αυτά ήταν τα παλιά όνειρα. Που είμαστε σήμερα;
Δεν θα γίνω ξανθός Άνγκελα
του Κώστα Βαξεβάνη. Η Άνγκελα είναι Γερμανίδα και συνομήλικη μου. Πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα 16 χρόνια. Και ξαφνιάζεται πάντα από τις μεταπτώσεις και τις συγκινήσεις που παρέχει η ελληνική πραγματικότητα. Ξεκινώντας από την ουρά στο ΙΚΑ και τις 15 σφραγίδες που απαιτεί ένα απλό χαρτί για να λειτουργήσει κάποιος και φτάνοντας ως το συμπέρασμα πώς αυτή η χώρα δύσκολα πεθαίνει.
http://www.koutipandoras.gr/?cat=1
Σήμερα ,ο Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, έκανε μια πρόταση όπου ζήτησε, το Κράτος να τα πάρει απ’ τους έχοντες και κατέχοντες στην πολιτική. Μια πρόταση που είναι και ρεαλιστική και δίκαιη. Ποιο δίκαιη εν πάσι περιπτώσει απ’ το να κλέβεις συντάξεις ηλικιωμένων. Το κράτος να φορολογήσει με 20% τα εισοδήματα όσων μετείχαν στην κρατική Διοίκηση από το 1974 ως σήμερα,και έχουν αποκτήσει περιουσίες που εμφανίζουν μεγάλη διαφορά απ’ την περιουσία τους πριν μπουν στην Διοίκηση του Κράτους. Ο Γιάννης Ραγκούσης δεν μπαίνει στην εξέταση του αν έκλεψαν ή όχι (πράγμα το οποίο είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης άλλωστε) αλλά στο αν οφείλουν απ’ τη συμμετοχή τους στην Δημόσια Διοίκηση. Απ’ την προνομιακή θέση και εικόνα που εκ των πραγμάτων δημιούργησε αυτή. Ζητά δηλαδή να φορολογηθεί η υπεραξία της πολιτικής συμμετοχής που δημιουργήθηκε όχι μόνο στους πολιτικούς αλλά και στις οικογένειές τους.
Και οι πρώην τσάροι διαφωνούν.
 Νίκος Χριστοδουλάκης: Η νομισματική ορθοδοξία μοιάζει τώρα με γραβάτα σε κάποιον που πνίγεται.
Θεωρώ την έξωθεν υπαγόρευση μέτρων οικονομικής πολιτικής, ακόμα και σε καθημερινή βάση, αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη και πολιτικά αδιέξοδη.
Συνέντευξη στον Νίκο Φίλη, στις 28 Αυγ 2011
http://www.koutipandoras.gr/?p=8936
Όταν ο Nouriel Roubini , παιδί συστημικό και από τους θεωρητικούς στυλοβάτες του σύγχρονου καπιταλισμού λέει τα παρακάτω:
Τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου, μα καθόλου καλά !
http://grsail.blogspot.com/2011/08/karl-marx-nouriel-roubini-1-0.html
  Από την Πράσινες Αρλούμπες στην Γερμανική Άλωση
http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_26.html
  Τελευταίο καρτούν
Κάτω από την γαλλική σημαία γράφεται το τετράπτυχο:
 Ελευθερία, Αδελφότητα, Ισότητα, πετρελαιότητα.
Ο "εξεγερμένος" αγκαλιάζει τον λιβυκό λαό και του λέω: εγώ σε βοήθησα να ελευθερωθείς, εσύ τώρα κάτι θα μου δώσεις, έτσι;
http://ange-ta.blogspot.com/2011/08/dominique-strauss-kahn.html
 Υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα κείμενα και εικόνες, αλλά την προσπάθεια μου  διέκοψε μια απρόσμενη δυσλειτουργία του υπολογιστή.
30/8-Διόρθωση. Η τρίτη εικόνα δεν είναι η Σύρτη της Λιβύης, αλλά η πόλις Χάμα της Συρίας ακριβώς ένα μήνα πριν.
  Εικόνες:
http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-14694087

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.