Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Τροπάρια για φονιάδες»


Η ΔΙΚΟΠΗ ΖΩΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΡΑΝΤΖΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=ilOCNRqgSKU
Στίχοι:   Μάνος Ελευθερίου
Μουσική:   Χρήστος Λεοντής
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης  απηύθυνε χτες επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς με αφορμή το τραγικό γεγονός που συνέβη στην Λάρισα, με θύματα τους πέντε φοιτητές  δύο εκ των οποίων  είναι Χανιώτες, με την οποία υπενθυμίζει τα σχετικά έγγραφα που έχει ήδη ... αποστείλει αναφορικά με την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Νομό, προκειμένου να καλύψουν  τις επιτακτικές ανάγκες σίτισης και στέγασης Φοιτητών του ΤΕΙ Χανίων.
Σχετικά με το τραγικό γεγονός τόνισε:Δεν μπορεί τα Υπουργεία να θεωρούν «προσωπική τους ιδιοκτησία» τις κτιριακές τους εγκαταστάσεις και να μην τις παραδίδουν σε χρήση στους πολίτες.
Η ιδιοκτησιακή αντίληψή τους είχε πιθανόν έννοια μια άλλη εποχή. Αυτή η εποχή πέρασε ανεπίστρεπτη, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, με εξαίρεση ίσως, την ατελείωτη και αδιόρθωτη γραφειοκρατία.Πιστεύω ότι οι φοιτητές μας σε χώρους εξοπλισμένους πλήρως θα είναι τουλάχιστον προστατευμένοι. Συνέχεια: http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4859.html
Θυμωμένοι συμπολίτες μας γράφουν....

Φταίνε οι νεκροί;

Τι είπαν οι" λέρες" της τηλεοπτικής  ζώνης
Σκατά στα μούτρα σας και στα παιδιά σας! Όποιος έχει μεγαλώσει στην επαρχία της φτώχιας ξέρει. Καμιά σοφία δε χρησιμοποιούσε ο αγράμματος λαός τα προηγούμενα χρόνια. Απλώς τα πορτοπαράθυρα στα σπίτια μας χάσκανε και μπάζανε από παντού. Όχι μόνο ποντικός χωρούσε να περάσει αλλά και γάτης από τα ανοίγματα και τα φαγωμένα ξύλα. Τα δωμάτια αερίζονταν αναγκαστικά, δεν κλείνανε αεροστεγώς όπως τα σημερινά.Το ρεύμα του αέρα όταν φυσούσε, έφτανε μέχρι το κρεβάτι που κοιμόμαστε.
Το ακούτε ανόητοι και ξεδιάντροποι τυμβωρύχοι; Πού στο διάολο μεγαλώσατε εσείς; Στην Ελβετία;
Ανάγνωση του υπολοίπου:http://anatolikatisedem.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html
Ανώνυμος   2 Μαρτίου 2013 .
To απάνθρωπο πρόσωπο των δημοσιοκάφρων. Η ρυπαρή ψυχή τους ξερνάει καθημερινά την χολέρα που σκοτώνει τον λαό μας.Επειδή είμαι από επαρχία και κάποιας ηλικίας πρόλαβα τα μαγκάλια σαν το μοναδικό μέσο θέρμανσης.
Παρόλο που τα σπίτια ήσαν σαράβαλα και έμπαζαν από παντού,δεν ήσαν και λίγοι οι θάνατοι από τις αναθυμιάσεις
ΤΕΙ Τρικάλων(τα παιδιά τους ίσως;) 
Προκλητική τοποθέτηση του εκπρόσωπου της ΔΑΠ για την τραγωδία στη Λάρισα.
Διαβάστε τι είπαν::http://harryklynn.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6678.html
 4 ΜΑΡΤΊΟΥ 2013
"Έξω το Mega από την πλατεία".
-Αποδοκιμασίες κατά του MEGA στη συγκέντρωση για τους αδικοχαμένους φοιτητές στην πλατεία Αγ. Σοφίας
 Πηγή: http://anarhogatoulis.blogspot.gr/
Σε κείμενό του ο Άρης Χατζηστεφάνου μας θυμίζει
"Το μαγκάλι ήταν το σύμβολο της φτώχειας εκείνης της εποχής, όπως το κατέγραψε μια ολόκληρη γενιά μουσικών".
«Είναι κρύο αυτό το βράδυ πέφτει κι η βροχή και νεκρό χωρίς
μαγκάλι θα με βρουν την αυγή» τραγουδούσε ο ρεμπέτης Θανάσης Ευγενικός σε στίχους του Γιώργου Φωτίδα.
Και ο Βαγγέλης Περπινιάδης συμπλήρωνε «Πέφτει σκοτάδι στους δρόμους τους στενούς, και τα παιδιά μαζεύτηκαν τριγύρω στο μαγκάλι».
Με την ανεργία στα μεταπολεμικά επίπεδα η Ελλάδα επιστρέφει ταυτόχρονα στα ρεμπέτικα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.Επιστρέφει στις φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα. Δεν είναι όμως μόνο η φτώχεια που παραπέμπει στη δεκαετία του ’40 και του ’50.Είναι και ο φασισμός που είναι και πάλι παρών – αναπόσπαστο εργαλείο του συστήματος στις μεγάλες κρίσεις του 20ου αιώνα.
Είναι το κράτος και το παρακράτος της Δεξιάς που ξαναχτυπά την πόρτα.
Είναι η γελοιότητα των κυβερνητικών ανακοινώσεων αλλά και των υπόδουλων δημοσιογράφων που τις αναπαράγουν – καταστάσεις που δεν είχαμε ξαναζήσει μετά το τέλος της δικτατορίας.
Ανάγνωση της συνέχειας εδώ:http://www.pancreta.gr/content/view/16928/71/
 03/03/2013
Μετά από τον θάνατο των δύο φοιτητών όπου αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το μαγκάλι για να θερμανθούν, δύο άνθρωποι ηλικίας 72 και 80 ετών οι οποίοι ζούσαν κάτω από τα όρια της φτώχειας,  έχασαν με τον ίδιο τρόπο τη ζωή τους.Το «κοινωνικό» μας κράτος έπραξε το αυτονόητο, αυτό που εντεταλμένα και επανειλημμένα κάνει αυτή η κυβέρνηση… τους έσπρωξε αβοήθητους στον θάνατο
Πηγή:http://www.alfavita.gr
Γράφει ο Γιάννης  Τσουκάτος στα "Χανιώτικα Νέα".
 Μονοξείδιο του άνθρακα. Ατελής καύση. Στριφογυρνά λυσσασμένα σε φτωχικά σοκάκια. Ψάχνει για οξυγόνο σε φτωχικές κάμαρες. Σε ανυποψίαστες μικρές ζωές.....
Ανυπεράσπιστα
Είναι παιδιά γεννημένα μετά το 1990, σαν τα δικά μου, που ρωτούσαν χθες «τι είναι μαγκάλι», παιδιά του καλοριφέρ και του κλιματιστικού, που αδυνατούν να συλλάβουν τον κόσμο χωρίς κινητή τηλεφωνία και διαδίκτυο, που δίνουν ραντεβού μέσω φέισμπουκ. Παιδιά χαϊδεμένα, τρυφερά, σαν άνθη θερμοκηπίου, με όνειρα να σπουδάσουν και να προκόψουν, όπως και οι προηγούμενες γενιές. Με μια κρίσιμη διαφορά: είναι παιδιά που αγνοούν τη σφαίρα της εκτάκτου ανάγκης, ως εκ τούτου
απροετοίμαστα να την αντιμετωπίσουν, δεν ξέρουν πώς να επιζήσουν σε δυσχερείς ή ακραίες συνθήκες. Παιδιά ανυπεράσπιστα. Θα μάθουν.Πηγή:http://vlemma.wordpress.com/
Θα μάθουν;
Πιθανόν.Αν και όποτε αποφασίσει το σινάφι των δημοσιογράφων να λέει αλήθειες μήπως;
Μια κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα στην ανομία και την παράνοια,τι έχει να μάθει στα παιδιά της;
Λίγε ημέρες πριν με αφορμή την βία και τις ελλείψεις στην περίθαλψη,συνέβη η παρακάτω ενδιαφέρουσα συνομιλία στο twitter.
«Βία είναι ο γέρος μου που πάει στον γιατρό και βρίσκει ταμπελάκι ότι τελείωσαν οι 10 δωρεάν επισκέψεις. Αν πεθάνει, να στον φέρω!", έγραψε στο twitter o χρήστης "Ρασκόλνικοφ".
Το είδε ο Φαήλος, σκέφτηκε, ωχ το όνομα αυτουνού τελειώνει σε "οφ", κομμουνιστής θα είναι, και απάντησε ως εξής: "Ευχαρίστως, αλλά πού να τον βάλουμε; Α, έχω όμως μια κούτα από τηλεόραση (ασπρόμαυρη). Αν τον διπλώσεις, πριν παγώσει, θα χωράει."
Γράφει η Αυγή σχετικά :
Γαρύφαλλος ή κατά κόσμον Φαήλος Κρανιδιώτης, υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., σύμβουλος του πρωθυπουργού, δικηγόρος του Μελισσανίδη, πρόεδρος του εθνικιστικού Δικτύου 21, μέλος της Λέσχης Καταδρομέων - Ιερολοχιτών. Ο πολιτικός που πρότεινε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος για να διατηρηθεί η τάξη, ο νομικός που απαίτησε να κλειστούν σε στρατόπεδα οι μετανάστες, ο νεοδημοκράτης που θεωρεί τους χρυσαυγίτες αδέλφια του: Η προσωποποίηση της σαμαρικής Ακροδεξιάς.
Με αυτά που λέει και πράττει ο Κρανιδιώτης, θα έπρεπε να είναι διαρκώς στο στόχαστρο των καναλιών, αλλά τι να κάνουν κι αυτά τα έρμα, θέλουν να αγιάσουν και δεν τα αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ: Τη μία ο Κουράκης κάνει δηλώσεις για τη μισθοδοσία των κληρικών, την άλλη ο Στρατούλης ζητάει να αξιοποιηθούν τα αποθεματικά των τραπεζών για την ανάπτυξη, την παράλλη ο Γλέζος προτείνει να φορολογηθούν οι πλούσιοι, νισάφι πια, πού να βρούμε χρόνο, έχουμε και τη Μαριάννα! Και στο φινάλε, από τους Γλέζους κινδυνεύει ο τόπος, όχι από τους πρωθυπουργικούς συμβούλους που θέλουν να βάλουν τους φτωχούς σε κούτες. Συνέχεια εδώ:
http://www.gazzetta.gr/politiki/article/373733-failo-bgale-ton-pappoy-apo-tin-koyta
Είδηση :21 Φεβρουαρίου 2013
Η εισφορά αλληλεγγύης που πληρώσαμε έκανε... φτερά!
Και το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα των 1000 ευρώ, που δίνεται σε λίγους φοιτητές και με όρους, και όχι σε όσους αναγκάζονται να νοικιάζουν όπου δεν υπάρχουν Εστίες, ακόμη δεν έχουν πει πως και αν θα δοθεί, ενώ η προθεσμία λήγει στο τέλος του μήνα.

Αυτά συμβαίνουν στην ευημερούσα χώρα μας,που προσφάτως "σώθηκε" και θα τελειώσουμε με δυο κουβέντες του harryklynn.

Καινούρια βδομάδα, χωρίς να έχει τίποτα καινούριο να πει. Αντιθέτως, για τους Δυνατούς και τη χρυσή ορδή εκείνων που ζουν γύρω τους αναίσχυντα, χωρίς μέριμνα ελευθερίας και αξιοπρέπειας η ζωή συνεχίζεται κατά τις συνήθεις ρεμούλες, πονηρίες, ασωτίες και ονειδισμούς – ένα εκατομμυριάκι ευρώ έσπρωξε ο κ. Καμίνης σε τέσσερις φίλα προσκείμενες ΜΚΟ για μπίζνες αζ γιούζουαλ.
ΜΚΟ απ’ αυτές που έλεγε ο κ. Σαμαράς ότι θα βάλει μαχαίρι στη χρηματοδότησή τους, έλεγε και τι δεν έλεγε ο Αντώνης – Οσκαρ σκηνοθεσίας!
Πολύ βαριά η ελαφρότης μας, κυρίες και κύριοι, δύσκολο πλέον να λογαριάζει κανείς το αίμα που χύνεται κάθε βδομάδα σε αυτό το Βερντέν των Μνημονίων, αίμα που κρύβεται μέσα στα σπίτια, μέσα στα σώματα των ανθρώπων, σαν σαράκι και εσωτερική αιμορραγία, πνίγονται οι λέξεις, όταν ακούνε μεγάλες κουβέντες, πληθαίνει η ανέχεια και τρίζει η σιωπή – πολύ το ψέμα, αδέλφια, αβάσταχτο το έγκλημα, η Ελλάδα και οι Έλληνες αλώνονται, άνθρωποι, όχι σκιές....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.