Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο φουχτολισμός ως ανώτατο στάδιο του ραγιαδισμού..

Ο κ. Φούχτελ 
Η Ελλάδα ζει ξανά υπό βαυαρική κατοχή  με "Αντιβασιλείς" όπως η Τρόικα και "Γκαουλάιτερ", όπως επισημαίνει το άρθρο εδώ; ή όσα λέγονται είναι δημοσιογραφικές υπερβολές  που σκοπό έχουν  να αποπροσανατολίσουν τους  δυσαρεστημένους Έλληνες;

Το κείμενο που αναδημοσιεύουμε σήμερα  είναι του Σπύρου Τζόκα, συντονιστή του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ.

Η ανάγνωση του μας επιτρέπει να συμπεράνουμε πως  τα όσα ζούμε δεν είναι καθόλου συμπτωματικά, και η ιστορία επαναλαμβάνεται, τελικά όχι ως φάρσα...
Έχουν σημασία τα όσα περιγράφει για το μέλλον που έρχεται. Οι αποφάσεις έχουν παρθεί αρκετά χρόνια πριν και ερήμην μας, αλλά επικυρώθηκαν  το 2013 από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την αναθεώρηση του παλαιότερου κανονισμού και η εφαρμογή τους  μόλις έχει ξεκινήσει. Αν και οι συνέπειες αυτών των αποφάσεων είναι ακόμη δυσδιάκριτες, το άρθρο μας δίνει τις "πρώτες" εικόνες  όσων συμβαίνουν. Το επιλέξαμε σαν πρόλογο για το επόμενο κείμενο που θα αφορά τους Ευρωπαϊκούς στόχους ανάπτυξης στην νέα προγραμματική περίοδο(2014-2020).

Γράφει:
H πρώτη φάση συνεργασίας της ελληνικής και γερμανικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης προέβλεπε τη μεταφορά τεχνογνωσίας από ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γερμανίας προς τους εκπροσώπους της ελληνικής Τ.Α. και ακολούθως την ανάθεση έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες
Το δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ μάς ενημέρωνε: «Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Κώστα Ασκούνη, δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της Νυρεμβέργης και προέδρου της Γερμανικής Ένωσης Πόλεων δρ Ούλριχ Μάλι, συμμετέχουν στις εργασίες της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV IV), η οποία πραγματοποιείται 22 και 23 Οκτωβρίου και έχει θέμα "Ο δήμος του μέλλοντος".

Μας ενημέρωνε επίσης και για τα θέματα: «Τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο του διαλόγου μεταξύ αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων και ειδημόνων και από τις δύο χώρες είναι, μεταξύ των άλλων, τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, η ένταξη στην αγορά εργασίας, η αγροτική ανάπτυξη, η διαχείριση του νερού, η μετανάστευση, η περιφερειακή πολιτική στην Ευρώπη, η προώθηση του τουρισμού και των ελληνικών ποιοτικών προϊόντων». Τα θέματα προδίδουν και τον στόχο της συνέλευσης, που δεν είναι άλλος από την εκποίηση όλων των παραπάνω για τα οποία ενδιαφέρονται τα γερμανικά συμφέροντα.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά τους. 
Αρχικά υπενθυμίζω το αυτονόητο, ότι δηλαδή στην αντιπροσωπεία αυτή δεν μετέχουμε ως παράταξη στην ΚΕΔΕ, καθώς έχουμε και στο παρελθόν εκφράσει τη ριζική αντίθεσή μας για την ελληνογερμανική αυτή συνέλευση, όπου προωθούνται γερμανικά ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της Αυτοδιοίκησης. 
Το προκλητικό στην περίπτωσή μας είναι ότι η αυτή η περιβόητη αντιπροσωπεία των αυτοδιοικητικών μεταβαίνει στη Γερμανία με χρήματα του ελληνικού λαού, για να εξυπηρετήσει συμφέροντα που στρέφονται εναντίον του... 
Για να εξυπηρετήσει, δηλαδή, μπίζνες σε δήμους και περιφέρειες που προωθούνται μέσα από ελληνογερμανική συνεργασία, η οποία συμφωνήθηκε μεταξύ της μνημονιακής συγκυβέρνησης και της γερμανικής κυβέρνησης.
Αυτό που πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός είναι ότι η τρόικα δεν έφερε μαζί της μόνο φτώχεια και ανυποληψία στην Ελλάδα. Έφερε και άλλα δεινά. Έφερε και διάφορους τοποτηρητές, οι οποίοι βομβαρδίζουν με νουθεσίες τους ιθαγενείς με στόχο να τους κάνουν βαθμιαία «σωστούς» Ευρωπαίους. 
Οι αυτοδιοικητικοί δεν χρειάζονται πλέον τους δημόσιους υπαλλήλους! Αυτούς τους απολύουν... Έχουν τον Γερμανό τους για δωρεάν... κατάρτιση και την Τask Force ως αντ' αυτής κυβέρνηση.
Εκχωρήσεις υπηρεσιών των δήμων
Και δουλεύουν πυρετωδώς και με ταχύτατες διαδικασίες. Αυτά τα δύσμοιρα χρόνια οι ελληνογερμανικές συνελεύσεις δίνουν και παίρνουν. Οι εκχωρήσεις υπηρεσιών των δήμων σε ιδιωτικά συμφέροντα προχωρούν ταχύτατα. Οι δήμοι μετατρέπονται σε μικρά ΤΑΙΠΕΔ. Η μεταφορά τεχνογνωσίας λειτουργεί ως πρόσχημα και ως διασφάλιση της μετέπειτα ανάθεσης έργων και υπηρεσιών της δημοτικής δραστηριότητας σε γερμανικούς ομίλους και επιχειρηματίες. Ξεπούλημα των πάντων στα αφεντικά για ένα ξεροκόμματο.
Η σπουδή είναι πρωτόγνωρη. Συναντήσεις και συνελεύσεις παντού. Στη Θεσσαλονίκη και την Πελοπόννησο τον περασμένο Νοέμβριο, στην Κρήτη και στο Αιγαίο αργότερα, και ο κατάλογος μακρύς. Και τώρα στη Νυρεμβέργη. Ο φουχτολισμός ως ανώτατο στάδιο του ραγιαδισμού. Και το αποκορύφωμα, το γλείψιμο... η αναβάπτιση του κ. Φούχτελ σε «Φώχτολο» (από τον δήμαρχο της Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη) και «Φουχτουλάκη» (από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη), καθώς και με άλλα λογοπαίγνια από παρόμοιους «εξυπνάκηδες».
Ο σχεδιασμός αυτός βασίζεται σε δύο άξονες: σε μια πολιτική από τα «χαμηλά», δηλαδή σε συνεργασίες μεταξύ ΟΤΑ - εμπειρογνωμόνων - επιχειρηματιών και «κοινωνίας πολιτών» (!), στον οποίο εντάσσεται και η Ελληνογερμανική Συνέλευση, και σε μια πολιτική σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών - ΕΝΠΕ - ΚΕΔΕ από ελληνικής πλευράς και του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, με τη συμμετοχή της Task Force. Η συνεργασία αυτή είχε εγκαινιαστεί και οριστικοποιηθεί σε συνάντηση που είχε γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 ανάμεσα στον τότε υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας Χανς Φούχτελ. Και τώρα απεικονίζεται στη Νυρεμβέργη... Είναι οι εμπνευστές και οι χαμάληδες αυτού του σχεδιασμού.
Το κείμενο συνεχίζεται εδώ:
http://www.avgi.gr/article/1197745/mpiznes-se-dimous-kai-perifereies-tis-xoras

Εικόνα από το επίσης σχετικό  με το θέμα κείμενο, του Λ. Βατικιώτη  εδώ:
Η  4η Ελληνογερμανική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2013

Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να αναζητηθούν στο (http://europa.eu.int).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.