Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Eurodebate

Μετά τις  αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών  ο λόγος του Α.Τσίπρα  απέκτησε αναμφίβολα άλλες διαστάσεις. 
Από το Κουτί της Πανδώρας *
Οι Έλληνες, μετά από μία τετραετία συνεχόμενης υποτίμησης και εξευτελισμού, είχαν την ευκαιρία να ακουστούν με έναν άλλο τρόπο στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εντυπώσεις όταν απευθύνθηκε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας εξηγήσεις για το τι συνέβη στις Κάννες, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις των Financial Times, με τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος να τηρεί σιγήν ιχθύος.
Για το αν θα τα καταφέρει να υποστηρίξει  και στο μέλλον αποτελεσματικά τη χώρα στην Ευρώπη  μπορούμε να έχουμε όσες  επιφυλάξεις θέλουμε, αλλά αυτή η παρουσία του ήταν εξαιρετική.

Πριν ακόμη κοπάσει ο θόρυβος από τα δημοσιεύματα των Financial Times(τα οποία έχουν συνέχεια) ήρθε  η δημόσια ομολογία του Ντομινίκ Στρος Καν, ότι ο ΓΑΠ του ζήτησε  την βοήθεια του ΔΝΤ τον Ιούνιο του 2009( πριν δηλαδή γίνουν εκλογές και τις κερδίσει με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" παραμυθιάζοντας τον κόσμο).
Ο Στρος Καν στέλνει τον Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο! γράφει το olympia

Δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε, αλλά η δημόσια παραδοχή έχει άλλο βάρος . Το θέμα  της διαφθοράς στην Ευρώπη το είχε αναδείξει και ο Λ.Λαζόπουλος στην εκπομπή του
(το βίντεο εδώ:http://www.youtube.com/watch?v=-Ia0FPdyMB4 ) και πολλά ιστολόγια ανάμεσά τους και το δικό μας με πλήθος κειμένων.
Αλλά .. τότε οι καιροί ήταν άλλοι και δεν βόλευαν  τέτοια ακούσματα.
Η ομολογία έγινε σε εκπομπή  που μετέδωσε προχθές το βράδυ η γαλλική δημόσια τηλεόραση, ενόψει των ευρωεκλογών. 
Το «Μυθιστόρημα της Κρίσης»  ήταν το θέμα της εκπομπής που φιλοξένησε τον  Στρος Καν, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είπε  για την Ευρώπη, πως επιτάχυνε την κρίση και είχε ως συνέπεια «την επιβολή μιας ανυπόφορης» πολιτικής στην Ελλάδα».

Χαρά και απογοήτευση μαζί με αυτά που ακούμε.
Γιατί καμία παρέμβαση δεν είναι τυχαία. Όπως και τα  δημοσιεύματα των FT για το ευρώ. Περίεργη δεν είναι η συγκυρία ;

Αλλά ας δώσουμε μια ευκαιρία στη χαρά πριν μας παρασύρει πάλι η κατήφεια.
Την επιτυχημένη εμφάνιση του Τσίπρα την αναπαράγουν όλα τα μέσα. Δεν γίνεται εμείς να μείνουμε αμέτοχοι.

Υποκλίνεται στον Τσίπρα ακόμα και ο Τράγκας
Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014
Ακόμα και ο Γιώργος Τράγκας που από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις δεν σταμάτησε να τον συκοφαντεί, σήμερα το πρωί αναγκάστηκε να υποκλιθεί στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε και για την επιλογή να μιλήσει Ελληνικά εχτές το βράδυ στο debate για την  Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Είναι σημαντική αυτή η τοποθέτηση, 48 μόλις ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, μιας και πρόκειται για την εκπομπή με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα, που απευθύνεται σε ένα ευρύ ακροατήριο. Την ίδια ώρα προειδοποιεί οτι το σύστημα επιδιώκει να πολυδιασπάσει την ψήφο του ελληνικού λαού σε σχήματα και δημάρχους φιλοκυβερνητικούς στην ουσία, ώστε να ερμηνεύσει εκ των υστέρων το αποτέλεσμα ως ψήφο στην σταθερότητα, δηλαδή στη συνέχιση της ίδιας πολιτικής. Σε αυτή την 
κατηγορία εντάσσει ο Τράγκας την υποψηφιότητα Σγουρού, τον Καμίνη, το Ποτάμι, την Ελιά και τα άλλα αντίστοιχα μορφώματα.
Συνέχεια εδώ:http://kerasiakrinoi.blogspot.gr/2014/05/blog-post_16.html

«Η Ελλάδα κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας στο ευρωντιμπέιτ»
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/680414/provadisma-suriza-me-5-monades-se-nea-dimoskopisi/

Όπως είναι φυσικό,πολλοί εκνευρίστηκαν με τις τελευταίες εξελίξεις.Πάμε να δούμε αντιδράσεις.
twitter

Evangelos Antonaros
‏@EvangAntonaros
Μού είπαν μόλις τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης που αρνούμαι να πιστέψω κ γι αυτό δεν τα δημοσιοποιώ.Θα περιμένω μέχρι τ βραδυ της 25/5.αρρησία ‏@Parrisia  15 Μαΐ


Βαγγέλη... σαν τα μικρά παιδιά κάνειςVangelis ‏@vagtsal  24 ώρες
Η ΝΔ τρίτο κόμμα? @EvangAntonaros @katerinavas1entimos 


‏@polivlakas  24 ώρες
Συριζα 25-27% και ΝΔ 19-21% @EvangAntonaros: Μού είπαν ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης που αρνούμαι να πιστέψω,περιμένω τ βραδυ της 25/5.Δραχμαντινετζάντ 


@EvangAntonaros εγώ τα ξέρω, ο αρχηγός μας, ο Κώστας, είναι ο καταλληλότερος με 80%!! Αλλά η ΝΔ δε φτάνει ούτε το 12%.


Δραχμαντινετζάντ ‏@giopso  9 ώρες
"@JunckerEU : Επικίνδυνος γ την Ελλάδα ο @atsipras" Άλλες 200.000 ψήφους για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι για τον Τσίπρα δουλεύουν.

Περισσότερα
Α. Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει την πολιτική αστάθεια 
16/5/2014-17:15
Το διακύβευμα των εκλογών θέτει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο Αντώνης Σαμαράς επισημαίνοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος, αν γίνουν λάθη, η χώρα να επιστρέψει στο παρελθόν. Ο πρωθυπουργός εκφράζει την εκτίμηση πως ο λαός δεν πρόκειται να ψηφίσει ποτέ να γυρίσει η 
Ελλάδα πίσω στην κρίση και εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον «κόμμα της κρίσης».
Συνέχεια εδώ:http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=4374225
Και δυο τρία σχόλια κάτω από το άρθρο
occupy 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της κρίσης, τότε η ΝΔ είναι κόμμα της χρεοκοπίας.

Occam 
Η πολιτική ευστάθεια μας έσκισε τους φόρους, ανεργία ... κλπ μην τα ξαναγράφω
 Αλειτρούητος (⌘+☆) @soiramk  ·  9 ώρες
#TellEurope RT @GranaziOrg: ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ 
– ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΗ
http://granazi.org/enoikiazontai_ergates_dekti_kai_dokimi/ … 

opsis 
εχασε την ψυχραιμια του ο σαμαρας,μαλλον βλεπει οτι ουτε δευτερος δεν θαναι.α...το καπιταλ δεν εχει κανενα σχολιο για το χτεσινο ντιμπειτ?εμεις παντως νιωσαμε οτι καποιος ειπε αυτα που εμας με καθε τροπο μας απαγορευουν να πουμε,φιμωνοντας μας με πρετεντερηδες,κωνστες και καπιταλ

urijios 
Πολιτικη ασταθεια ειναι να θελεις να ανατραψεις μια κυβερνηση ξενοδουλων, ανικανων, οσφυοκαμπτων, λακεδων που ο καθε Μπαροζο μπορει να διαταζη τι θα κανης, ο καθε Σοιμπλε να ειναι γκαουλαιτερ της χωρας σου και ενας απιθανος Δανος να ειναι υπατος αρμοστης που θα σου υπαγορευει ποσους φορους θα βαλης, πως θα ξεπουλησεις ολα τα περουσιακα στοιχεια της χωρας κοψοχρονια σε διαφορα λαμογια,ποιος θα ειναι ο μισθος που θα παιρνεις, ποσες ωρες θα δουλευεις, αν πρεπει να παιρνεις συνταξη κ.λ.π.
Ε, λοιπον αυτην την κυβερνηση οφειλει ο Τσιπρας να την ανατρεψη και αυτους που πουλησαν την χωρα, ειτε οπως ειπε ο Παναγουλης να τους περαση απο ειδικο δικαστηριο, ειτε οπως ειχε πει ο Καρατζαφερης να στηση νεο Γουδη.


Ε,ναι καλά τα είπε αν κρίνουμε από το ξεκίνημα του λόγου του. 
Ο Αλ. Τσίπρας στο debate των 5 υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν. «Ονομάζομαι Αλέξης Τσίπρας και προέρχομαι από μια χώρα που έγινε πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας».

Είμαι ο Αλέξης Τσίπρας και είμαι από τη χώρα πειραματόζωο


Ο Αλ. Τσίπρας στο debate για την προεδρία της Κομισιόν (β'μέρος)
Ο Αλ. Τσίπρας στο debate για την προεδρία της Κομισιόν (γ'μέρος)

Περισσότερα

Φανερά εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Α. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια προχθεσινής τηλεπώλησης βιβλίων - όσο σχήμα οξύμωρο και αν ακούγεται το "υπουργός Υγείας" μαζί με το "τηλεπώληση βιβλίων" στην ίδια πρόταση, στην Ελλάδα του Σαμαρά όλα γίνονται...
Όπως σχολιάζει το Jungle Report: "Ο Μπουμπούκος είναι η απόδειξη της αποτυχίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας του οποίου προΐσταται (όταν δεν παραληρεί στις τηλεοράσεις και στα τουίτερ)". Αλήθεια δείτε το βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=kvHa1nvQmr0

Περισσότερα
Αντιγράφω αποσπάσματα  από την ανάλυση του zaphod
Eurodebate: Κριτική απόδοσης - τουιτεριές

Λογικό ήταν μιας και ο άνθρωπος δεν έχει ζήσει έξω, όσο καλά αγγλικά και να ήξερε (λέμε τώρα) να ήταν ένα κλικ πίσω. Από την άλλη σε σοβαρούς ανθρώπους μετράει το τί λες και όχι η γλώσσα που το λες, οπότε οκ. Απο την παράλλη όποιος θέλει καλά αγγλικά να πα να ψηφίσει ΓΑΠ διοτι αν νομίζετε πως ο πιτσαρία-που-έσκισε νογάει απο τούτα τόσο καλά πια επιτρέψτε μου να επιψυλάσσομαι.Tελος πάντων γελάσαμε και με τον Μουρούτη και με τις γνώμες του:
George Mouroutis @gmourout
Ο κ. Τσίπρας θα δέχεται ερωτήσεις στα Αγγλικά και θα απαντάει στα Ελληνικά
9:31 PM - 15 May 2014

Αλλά δεν ξέρετε το γέλιο που έριξα όταν ανακάλυψα πως ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δηλαδής, δεν μίλαγε στα αγγλικά αλλά στα γαλλικά!! Προσπάθησα, όπως και άλλοι, να το επικοινωνήσω με τον προϊστάμενο της μουρουτιέρας, αλλά δεν ....

zaphod b @aeisixtir
Follow
Ασχετο, αλλα ρε @gmourout εκεινος ο βλάχος ο Γιουνκερ που απαντούσε στα γαλλικά τίνος κόμματος είναι;
1:42 AM - 16 May 2014
κλείνει η παρένθεση ->)

Τελος ειχαμε το debate, είχαμε και τον Μουρούτη live να πετάει συνεχόμενες κοτσάνες, καλά περάσαμε. Σαν ελληνικό twitter δηλαδής. Πέρα απο αυτά όμως τι γνώμη σχημάτισα εγώ;

Σειρά σχεδόν τυχαία, κυρίως όπως ανακαλώ τον εαυτό μου να το σκέφτεται:
Μάρτιν Σουλτς: Το Ευρωπαϊκό ΠΑΣΟΚ. Χάλια μαύρα. 
Γνωρίζει πως περί κρίσεως έχει πολιτικό (σαν κόμμα αλλά και προσωπικά) μερίδιο ευθύνης. Γενικολογίες, τράπεζες, γενικολογίες, οχι στον Πούτιν, γενικολογίες, τράπεζες. Του την είπε ο Φερχόφσταντ στα μούτρα και δικαίως. Θυμάμαι χτες να τον βλέπω να του ρίχνονται απο αριστερά και δεξιά και να κάνει πως δεν τρέχει κάστανο και δεν ήξερα πως να το χαρακτηρίσω. 
Μέχρι που βρήκα αυτό:
xasodikis @xasodikis
Follow
Εξαιρετικός ο Μάρτιν Σουλτς στο ρόλο της κρεμάστρας.
12:09 AM - 16 May 2014
Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: Για λύπηση. Χειρότερα και από τον Μάρτιν. Αν εισαι τόσο παλιός στο κουρμπέτι και οι απαντήσεις σου είναι τόσο γενικόλογες, η φάτσα σου τόσο κάθιδρη και οι τράπεζες η κυριότερη σου έννοια, ε δεν πας πουθενά. Όταν δε είπε πως "Θα πρέπει να σεβόμαστε τα  εθνικά συντάγματα" εδώ γέλαγαν και οι πέτρες (εννοώντας προφανως πως θα τα σεβόμαστε αν λένε ό,τι θέλουμε). 
Εκεί γύμνωσε το λαιμό του, ο Αλέξης το πήρε πρέφα γρήγορα και άρχισε να τον κοπανάει σαν χταπόδι με το κοινό να τον χειροκροτάει.

adiasistos @adiasistos
Follow
Ποιοι χειροκρότησαν το κομμούνι ρε; Γέμισε συριζαίους και η Ευρώπη; Τι κάνει η interpol; #TellEurope
10:08 PM - 15 May 2014

Η γενικότερη εντύπωση που έδωσε ο Ζαν Κλωντ λοιπόν ήταν περίπου αυτή: 
αδικειμενικος ® @iamcramped
Follow
ο γιουνκερ ετσι οπως τον ειδα ταβανι εχει τη θεση σταθμαρχη στο λιανοκλαδι βραδινη βαρδια να μην εχει πολυ κινηση ο σταθμος
11:33 PM - 15 May 2014

choricos @choricos
Follow
Η Πράσινη κ ο φιλελεύθερος κατάγγειλαν διαφθορά κ ότι η Κομισιόν παίρνει οδηγίες από Βερολίνο και ο Γιούνκερ έκανε το παγόνι.Φωλιά λερωμένη.
11:17 PM - 15 May 2014
Αν τώρα η μουρουτιέρα ενθουσιάστηκε, ε τι να πω...
George Mouroutis @gmourout
Follow
Ο Γιουνκερ, για τον μέσο Ευρωπαίο ψηφοφόρο εξέπεμψε  σταθερότητα ! Ο κ. Τσιπρας απευθύνθηκε αποκλειστικά στο Ελληνικο αριστερό κοινό του
1:19 AM - 16 May 2014
Γκυ Φερχόφσταντ: Πολύ καλός. Ο άνθρωπος ειναι της πιάτσας, έχει ασκήσει πραγματική διοίκηση και εχει και πνεύμα. Ειδικά εκεί που είπε στα μούτρα του Σουλτς πως δεν είναι και τόσο έξυπνος γέλαγαν και τα σκαμπώ. Μειονέκτημα του, το διαρκές μειονέκτημα των φιλελευθερων. Οπως θα το έλεγε και ο Τζιμακος: "ΟΚ, but what about the human being?". 

Ειδικά προς το τέλος, στα πιο τζιζ θέματα, έκανε αβαβα, μην μας πάθουν και τίποτα τα λόμπι και  οι τράπεζες.
Συνολικά εξέπεμψε καλή εικόνα, σοβαρός, μετρημένος, με όραμα για την ευρώπη (βασικά με αναζήτηση οράματος) αλλά και με το γνωστό μειονέκτημα. Δεν παρέλειψε να μπει προσωπικά στους συνομιλητές του όποτε έβλεπε πως τον έπαιρνε, ήταν γενικά απο τα συν του διαλόγου
Τελικό Συμπέρασμα για τα "δικά μας": Ο Αλέξης τα πήγε περίφημα, καταφερε πρώτα απ΄όλα να κλείσει στόματα για διαφορες κατηγορίες όπως
* Διγλωσσία. Είπε έξω ακριβως αυτα που λέει μέσα - και καλύτερα
* Ευρωφοβία, ευρωσκεπτικισμο, ευρωαποφυγη πως το λένε. Αντιθέτως ήταν πιο ευρωπαίος απο τους υπόλοιποι
* Τζάμπα μαγκιές. Αντιθέτως. Στον Γιουνκερ έτσι θα μίλαγε ποτέ ο Βενιζέλος; Ο Σαμαράς; Ο Στουρνάρας;
* Αγνοια περί τα ευρωπαϊκα. Αντιθέτως τα πήγε ΟΚ. Δεν ήταν και Γκυ, αλλά τα πήγε ΟΚ. Έτσι και αλλιως σχολές Δημάρχων, επιτρόπων, προέδρων επιτροπών κτλ δεν υπάρχουν.
Πρωτα απ΄όλα (και πιο αντικειμενικά) ασχολήθηκε πολύς κόσμος μαζί του, δεύτερον είπε πράγματα που εκφράζουν (με αυτή τη σειρά) την Ελλάδα, την Ευρώπη, τον Ευρωπαϊκό νότο και την Αριστερά που δεν θα έλεγε κανένας, τρίτον έδειξε πως μπορεί να σταθεί παραέξω, τέταρτον έδειξε πως δεν είναι Γκρίλλο, κάτι το οποίο οι ευρωπαίοι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.
Συνέχεια εδώ:http://aeisixtir.blogspot.com/2014/05/eurodebate.html

Στο debate συμμετείχαν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σούλτζ υποψήφιος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Γκάι Φερχόφσταντ απο τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, η Σκά Κέλλερ απο τους Οικολόγους και ο Αλέξης Τσίπρας υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.  Συντόνισε η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια  και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού  RAI News24. 
 See more at: http://stokokkino.gr/article/8348/Al-Tsipras-Kaloume-tous-polites-tis-EE-na-psifisoun-aristera-gia-tin-dimokratia-kai-tin-allileggui#sthash.TpK19rg2.dpuf


*Πρωτιά για Τσίπρα, μακράν χειρότερος ο Γιούνκερ, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους
Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο χθεσινό debate για την προεδρία της Κομισιόν ήταν ένα θέαμα στο οποίο μάλλον οι Ευρωπαίοι δεν είχαν συνηθίσει, καθώς οι «μαγκωμένοι» Γιούνκερ και Σουλτς είναι πιο κοντά στο στερεότυπο του Ευρωπαίου ηγέτη. Κατά γενική ομολογία, ο υποψήφιος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς «έκλεψε την παράσταση», όπως άλλωστε μαρτυρά και το γεγονός ότι από τους πέντε συμμετέχοντες ήταν αυτός που στο Twitter είχε τις περισσότερες αναφορές (17.763 έναντι 16.160 του Μάρτιν Σουλτς, 13.693 του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, 13.603 του Γκι Φερχόφσταντ και 10.136 της Σκα Κέλερ).
http://www.koutipandoras.gr/article/113845/twitter-psifise-tsipra-sto-debate-gia-tin-proedria-tis-komision


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.