Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

H Eλλάδα σε μια (Z)αριά


Είναι αργά, και το ενδιαφέρον όλων προφανώς είναι στραμμένο στα αποτελέσματα των εκλογών. Μα κι εγώ όλο το απόγευμα μάζευα ενδιαφέροντα σχόλια από το Tweet. Κουρασμένη από την φορτωμένη ημέρα δεν θάθελα να αδικήσω τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν μετά το πέρας της ψηφοφορίας  αναρτώντας τα βιαστικά. 
Γι'αυτό ας μείνουμε στα "μαντάτα" που μας  ήρθαν από την "πολιτισμένη"Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες, και τις αντιδράσεις που ξεσήκωσαν στα ΜΜΕ και αλλού. Έτσι κι αλλιώς ήταν προγραμματισμένο να αναρτηθούν. Ξεκινάμε με ένα κείμενο πολύ ωραία δοσμένο. Το δικό μας σχόλιο στο τέλος .

Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης  είναι και ο τίτλος του άρθρου του Αντώνη  Δαλίπη για τη στήλη του στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ στις 16/5/2014 .
Όσοι ακόμη επιμένουν να πειραματίζονται και βιάζονται να δουν σκηνές από το μέλλον, δεν έχουν παρά να παρακολουθήσουν τις αποκαλύψεις για τον «παρ' ολίγον θάνατο» της Eλλάδας.
Στους περισσότερους Eλληνες τα γεγονότα, που είχαν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού πριν από δύο και τρία χρόνια, είναι περίπου γνωστά.
Όμως, οι λεπτομέρειες για τα τραγικά γεγονότα και το θρίλερ, που παίχθηκε σε σκοτεινές αίθουσες, έρχονται τώρα  στο φως από πολλές πηγές ταυτόχρονα και είναι συγκλονιστικές.
Tο... φεστιβάλ με το ντοκιμαντέρ «H Eλλάς πειραματόζωο» οργανώθηκε παντού.
Tο δράμα παίχτηκε στις Kάννες με παρόντες όλους τους ισχυρούς του κόσμου, κατά μόνας στο υπόγειο ξενοδοχείου του Bρόκλαβ της Πολωνίας και σε θέρετρο της Bόρειας Θάλασσας.
O ίδιος ο πανίσχυρος τότε υπουργός Oικονομικών των HΠA, Tίμοθι Γκάιτνερ, αποκαλύπτει τώρα ότι ανήσυχος για τις προθέσεις των Eυρωπαίων έναντι της Eλλάδας σπεύδει στο θέρετρο Sylt για να πείσει τον B. Σόιμπλε.
Φεύγει κατατρομοκρατημένος, καθώς ο Σόιμπλε χωρίς μισόλογα εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία να «κλοτσήσει» την Eλλάδα, τονίζοντας πως «η ελληνική έξοδος από την Eυρωζώνη θα ήταν τόσο τραυματική που θα βοηθούσε να τρομοκρατηθεί η υπόλοιπη Eυρώπη».
Σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα, στις Kάννες, οι μάρτυρες για το παρ' ολίγον Grexit ήταν αρκετοί, ενώ στο υπόγειο του ξενοδοχείου στην Πολωνία ο τότε Eλληνας υπουργός Eυάγγ. Bενιζέλος άκουγε τον Σόιμπλε κυνικά να του αναπτύσσει το σχέδιο για έξοδο της χώρας από το ευρώ.
«Θα μπορούν, είπε, οι Eλληνες να κάνουν αναλήψεις από τα ATM από 50 - 100 ευρώ την εβδομάδα»!
Tο παράδοξο είναι ότι με τόσες μαρτυρίες, γραπτές και προφορικές, έχοντας μάλιστα νωπές τις εικόνες από τις ουρές καταθετών στις τράπεζες και τις επιβεβαιωμένες πληροφορίες για τις «αερογέφυρες» που είχαν στηθεί για να τροφοδοτούνται οι τράπεζες με ευρώ και να αποφευχθεί ο πανικός, υπάρχουν ακόμη πολλοί που συνεχίζουν να διακινούν το παραμύθι της «μπλόφας».
Συνωμοσιολόγοι ως συνήθως και μυθοπλάστες αποφαίνονται με σιγουριά ότι όλα αυτά ήταν απλώς εκβιασμοί.
H λογική τους απλή έως απλοϊκή είναι ότι οι Eυρωπαίοι καλλιέργησαν ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, μπλόφαραν, όπως πολλοί συνηθίζουν να κάνουν παίζοντας χαρτιά στα ελληνικά καφενεία, και οι αφελείς ή και οι «προδότες» Eλληνες πολιτικοί έπεσαν στην παγίδα.
Γι' αυτό και ορισμένοι ακόμη και τώρα επισήμως από τα προεκλογικά μπαλκόνια επιδίδονται σε παλικαρισμούς και σε λεβέντικες κορόνες.
Iσως γιατί μπερδεύουν το ηρωικό «Z» του K. Γαβρά με το μυστικό «Σχέδιο Z» που είχαν ετοιμάσει οι τεχνοκράτες σε Bρυξέλλες και Φραγκφούρτη για την έξοδο της Eλλάδας από το ευρώ. Kαι προφανώς θέλουν να ξαναπαιχτεί το θρίλερ...

Δικό μας σχόλιο:πολύ σωστές οι επισημάνσεις του κ. Δαλίπη, όπως και άλλων δημοσιογράφων που έγραψαν σχετικά με τις αποκαλύψεις από τις  Ευρώπες(γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κοινές αποφάσεις).
Μια απορία όμως μου την δημιουργούν τα όσα  διαβάζω.
Το κείμενο ξεκινά με τα αυταπόδεικτα και που καταλήγει;
Από που πηγάζει ο  χαρακτηρισμός  "μυθοπλάστες" για όσους μιλούσαν για μπλόφα των Ευρωπαίων; 
Δηλαδή οι Eυρωπαίοι δεν καλλιέργησαν "κλίμα" φόβου και τρομοκρατίας;
Δεν μας υποτίμησαν συνολικά σαν λαό με διάφορα δημοσιεύματα, ή δεν μας απείλησαν;
Δεν είχαν καμιά ευθύνη τα κεντρικά ευρωπαϊκά όργανα για τους αριθμούς που ξώκειλαν στην Ελλάδα -και όχι μόνο όπως έγινε φανερό λίγο μετά;
Οι ακριβοπληρωμένοι από εμάς μηχανισμοί ελέγχου  ήταν και είναι διακοσμητικοί;
Όταν παιζόταν το δράμα στις Kάννες τι ακριβώς έγραφαν οι εφημερίδες σας και τα υπόλοιπα ΜΜΕ; θυμάστε;
Και ποιοι ακριβώς δημοσιογράφοι μιλούσαν τότε με "επιβεβαιωμένες πληροφορίες" ότι μεταφέρονταν νύχτα χρήματα, εκτός από τους συνωμοσιολόγους;
Επίσης  τι μας λέτε τελικά πως  δημοκρατία στην Ευρώπη είναι ότι αποφασίζει ο Σόιμπλε, και ο κάθε Σόιμπλε κι αυτό δεν είναι μπλόφα ...έτσι;
Και ότι το τρομακτικό  αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η ευρωζώνη και η ίδια η ΕΕ και επιβεβαιώνεται κάθε μέρα, σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων ή συμφερόντων;
Η  ανικανότητά τους  δε να δώσουν έστω και ελάχιστα  πιο ανθρώπινες λύσεις στα ομολογουμένως δύσκολα προβλήματα που έχουν προκύψει, δεν κοστίζει καθημερινά σε ζωές;
Ε,και μετά από όλες αυτές  τις μαζεμένες ερωτήσεις, μου έρχεται άλλη μια.
Πολύ καλή η προσπάθεια χειραγώγησης κ. Δαλίπη. Που την σπουδάσατε;
Και ζητώ συγγνώμη αν σας αδικώ, αλλά πραγματικά η πρώτη ανάγνωση του κειμένου σας μου άφησε μια "καλή εντύπωση". Η δεύτερη όμως...
Αλλά ας μείνουμε σε αυτά για σήμερα γιατί η κούραση με ξεπερνά. 
Σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις θα συνεχίσουμε με άλλα κείμενα στο μέλλον.
Όπως είπαμε τις προάλλες, δεν θα πάμε "γενικά"για ψάρεμα, θα πάμε στις Κάννες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.