Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

13-21 Σεπτεμβρίου: αντιφασιστικές εκδηλώσεις σε Πέραμα και Κερατσίνι


Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του  Παύλου Φύσσα  και οι αντιφασιστικές οργανώσεις διοργανώνουν πορείες, εκδηλώσεις και συναυλίες στο Πέραμα και το Κερατσίνι.
Ο Σεπτέμβρης είναι μήνας αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές.
 Δράσεις που σαν σκοπό έχουν να αποκαλύψουν τον πραγματικό αντιλαϊκό ρόλο της Χρυσής Αυγής και της φασιστικής ιδεολογίας, την στενή σχέση των νεοναζί με τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αστυνομίας και του στρατού. 
Δράσεις που ανοίγουν μέτωπο με τις ρίζες του φασισμού στην κοινωνία, με τις πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Πολιτικές που εξαθλιώνουν τους πολίτες και πνίγουν πρόσφυγες στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το πρώτο ραντεβού δίνεται στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα, το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη, όπου θα γίνει συζήτηση και αντιφασιστική συναυλία.

Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι, στο σημείο της δολοφονίας(Παναγή Τσαλδάρη και Πέτρου Ράλλη, 6:00 μμ)
Παναττική συγκέντρωση και πορεία
Την ίδια ημέρα στις 3 μμ, η κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, οι φίλοι και η οικογένεια του Παύλου Φύσσα θα προχωρήσουν σε αποκαλυπτήρια μνημείου στη Π.Τσαλδάρη 60 και αμέσως μετά στις 4μμ πραγματοποιούν καλλιτεχνική εκδήλωση.

Στις 19 Σεπτέμβρη η κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ οργανώνει μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα στις 5μμ.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συνέλευση και συναυλία στο Κερατσίνι(Πάρκο Σελεπίτσαρι)

Κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

Καλέσματα για τις 18/9

ΝΑΥΠΛΙΟ: Δημαρχείο Ναυπλίου 7:00  συγκέντρωση και πορεία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άγαλμα Βενιζέλου 6.30 μ.μ. συγκέντρωση και πορεία

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Αργοστόλι στη πλατεία Καμπάνας

ΒΟΛΟΣ: Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία: Πλ. Ελευθερίας 18:00

Γράφουν από την  Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό"

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι οι προφυλακίσεις ή οι ποινικές διώξεις χρυσαυγιτών σημαίνουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι στο περιθώριο κι ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αντιφασιστική δράση. 
Αντίθετα, όπως όλα δείχνουν, το αντιφασιστικό κίνημα έχει μπροστά του μια κρίσιμη περίοδο, όπου απαιτείται μαζική και συντονισμένη δράση.

Με το Φαρμακονήσι στο αρχείο, τους δουλοκτήτες της Μανωλάδας απαλλαγμένους, τον ξυλοδαρμό κρατουμένων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, την αναίτια σύλληψη των Αφρικανών γυναικών, είναι προφανές ότι το κράτος αντιμετωπίζει τους μετανάστες περίπου όπως τους αντιμετωπίζουν και οι χρυσαυγίτες. 

Επίσης, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, όχι μόνο δεν συμπεριλήφθηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου στα ρατσιστικά εγκλήματα, αλλά με κάθε τρόπο υποδαυλίζεται η ομοφοβία από επίσημα χείλη, με αποκορύφωμα τον βουλευτή της ΝΔ Νεράντζη που εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία και την παιδοφιλία.

Από την άλλη πλευρά, οι αποφυλακίσεις της Σκορδέλη και του Ματθαιόπουλου και οι συνεχείς καθυστερήσεις της δίκης, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλήξουν σε παρέλευση του 18μηνου και αποφυλακίσεις, έχουν διαλύσει κάθε αυταπάτη ότι το θέμα της Χρυσής Αυγής «έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης». Οι δε κυβερνητικές προθέσεις, σε σχέση με το νέο ποινικό κώδικα, να αποτελεί προϋπόθεση για το χαρακτηρισμό μιας οργάνωσης ως εγκληματικής το οικονομικό όφελος (!), οδηγούν στην απαλλαγή των χρυσαυγιτών για πολλά από τα εγκλήματά τους!

Ένα χρόνο μετά, οι προφυλακισμένοι ηγέτες της νεοναζιστικής συμμορίας, έβγαλαν τα ρούχα της φυλακής και φόρεσαν κοστούμια για να ορκιστούν ως δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, αμετανόητοι και εριστικοί, προκαλώντας, τραμπουκίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά. 

Όταν το κράτος είναι τόσο φιλικό προς τους χρυσαυγίτες και τις ιδέες τους, η ευθύνη να μην τους αφήσουμε χώρο στο δρόμο και το δημόσιο λόγο είναι εξ ολοκλήρου δική μας. Πέρυσι το αντιφασιστικό κίνημα απέδειξε ότι μόνο αυτό θέλει και μπορεί να κλείσει τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί.

Συμμετέχουμε  στις αντιφασιστικές δράσεις που διοργανώνονται, επειδή ο φασισμός και το κυβερνητικό φλερτ μαζί του, απειλούν τα κοινωνικά, δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα όλων. 

Να μην αφήσουμε το αίμα του Παύλου να ξεχαστεί και τους δολοφόνους του να πέσουν στα μαλακά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.