Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Τα "παιδιά" του Χίτλερ





https://www.youtube.com/watch?v=2VfmaBo38l4

Το Ξυπόλητο τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του B’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 1939. 
Κόστισε πάνω από 55 εκατομμύρια ζωές, και τελείωσε επίσημα στις 2 Σεπτεμβρίου 1945. Προηγήθηκε στις 6 και 9 Αυγούστου η ρίψη δύο ατομικών βομβών στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι από τους Αμερικανούς οι οποίοι άρχιζαν να κάνουν γνωστή  στην ανθρωπότητα την παρουσία τους ως υπερδύναμη.Η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο στις 28 Οκτωβρίου 1940. 
O  Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, θεωρείται ακόμη η πιο εκτεταμένη γεωγραφικά και δαπανηρή οικονομικά πολεμική σύγκρουση της ανθρωπότητας ....γιατί  δεν συμφέρει να γίνει  αποτίμηση της συνέχειας του.

Σαν σήμερα ,την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, ώρα 4.30' π.μ. ο γερμανικός στρατός εισέβαλε στην Πολωνία, δίνοντας έτσι το σύνθημα για να ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι στρατιές του Χίτλερ ξεχύθηκαν, μέσω των πολωνικών συνόρων και συνέκλιναν προς τη Βαρσοβία από βορρά, νότο και δυτικά. Ταυτόχρονα, τα πολεμικά αεροπλάνα άρχισαν το βομβαρδισμό του πολωνικού στρατού, των στρατιωτικών αποθηκών πυρομαχικών, των γεφυρών, των σιδηροδρόμων, ακόμη και των ανοχύρωτων πόλεων.
 Ο θάνατος σκέπαζε απ' άκρη σ' άκρη το πολωνικό έδαφος. Συνέχεια (εδώ)
Τα παιδιά του Χίτλερ Gisela Heidenreich
Και που είμαστε τώρα;

Οι ελπίδες  για ένα καλύτερο μέλλον σκοτεινιάζουν από τις σφαγές τα  βασανιστήρια  και τους πολέμους, από τις  φρικιαστικές εικόνες  αλλά και τα βίντεο που έχουν κατακλύσει τα ΜΜΕ. 
Αθροίζοντας τα όσα συμβαίνουν είναι λογικό να υποθέσουμε ότι οι εκκρεμότητες από προηγούμενους  ιστορικούς κύκλους μεταφέρονται στις μελλοντικές γενιές. 
Μια βόλτα  στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν μας θυμίζει πως πολλαπλασιάστηκαν οι σπόροι του κακού.

Το 1935 η Ναζιστική Γερμανία δημιουργεί το πρόγραμμα Lebensborn (Πηγή Ζωής). Εμπνευστής του προγράμματος ήταν ο αρχηγός των SS Heinrich Himmler. 
Στόχος του η δημιουργία της «άριας φυλής», των γενετικά «καθαρών» γερμανών, που θα επικρατούσε στον κόσμο. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, χιλιάδες γερμανίδες, αλλά και άλλες γυναίκες από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης (π.χ. Νορβηγία), που πληρούσαν τις αυστηρές προδιαγραφές του ναζιστικού καθεστώτος (υγιείς, ψηλές, ξανθές, γαλανομάτες και βεβαίως χωρίς εβραϊκό αίμα), ενθαρρύνονταν να συνευρεθούν με γερμανούς αξιωματικούς, προκειμένου να γεννήσουν παιδιά εκτός γάμου και πιθανώς εκτός περαιτέρω σχέσης με τον πατέρα. 
Επιλεγμένη σεξουαλική αναπαραγωγή (sic!). Οι μητέρες και τα πολύτιμα άρια, υγιή παιδιά τους έχαιραν της φροντίδας και της στήριξης του ναζιστικού καθεστώτος. Την ανατροφή των βρεφών αναλάμβαναν είτε οι βιολογικές τους μητέρες, είτε θετές ναζί οικογένειες. 
Προκειμένου για τη στέγαση και την περίθαλψη γυναικών και παιδιών, λίγο πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δημιουργήθηκαν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Νορβηγία, Αυστρία, Πολωνία κλπ) εγκαταστάσεις με μαιευτήρια και βρεφοκομεία. 
Το πρώτο σπίτι του προγράμματος δημιουργήθηκε το 1936 κοντά στο Μόναχο, στο χωριό Steinhöring. Τα παιδιά που είχαν κάποιο πρόβλημα κατέληγαν στον … Καιάδα.
Η συνέχεια (εδώ)
Ακόμη:
Οι απόγονοι των ναζί, σε μια προσπάθεια εξιλέωσης από το προπατορικό αμάρτημα. 
Το εννοούν όμως; 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ HITLER: Ο Niklas Frank αρνιέται τον πατέρα του Hans
https://www.youtube.com/watch?v=I3t-GIFldGY
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ HITLER: Ο εγγονός του Rudolf Höss ζητάει συγνώμη
https://www.youtube.com/watch?v=sVcQO1So5Bs

Η χαρά της νίκης δεν κράτησε  πολύ για τους Έλληνες 
Οι μεγάλες Δυνάμεις της Δύσης (Βρετανία, ΗΠΑ), στην σφαίρα επιρροής των οποίων "δόθηκε" η Ελλάδα αποφάσισαν πως  οι Έλληνες δεν μπορούν να κυβερνηθούν. 
Έτσι, οδήγησαν τη χώρα  σε έναν νέο πόλεμο, εμφύλιο αυτή την φορά,που κράτησε τέσσερα χρόνια... 


Παιδιά-πρόσφυγες  του Εμφυλίου σε ένα βρώμικο υπόγειο του Πειραιά. (Φωτογραφία από Haywood Magee / Εικόνα Δημοσίευση / Getty Images). 1, Νοέμβρη, 1947.(1)

Άγγλοι  στρατιώτες στο κέντρο της Αθήνας (Φωτογραφία από Keystone / Getty Images). Circa 1944
Ο Β 'Παγκόσμιος Πόλεμος συνεχίζεται. 
Όποιος αμφιβάλλει ας αρχίσει να βάζει βελάκια στο χάρτη και να κάνει την πρόσθεση.
Η χώρα μας για άλλη μια φορά είναι υπό "γερμανική κατοχή" έστω με την συναίνεση των πολιτικών που απαρτίζουν την Βουλή.
Τα τελευταία γεγονότα στην Ευρώπη* δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία.
Ο υπουργός Εξωτερικών Στάινμαγερ είπε ότι «η Γερμανία είναι πολύ μεγάλη για να σχολιάζει απλώς τη διεθνή πολιτική». Η υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι 
«δεν μπορούμε να παρακολουθούμε από το περιθώριο όταν οι φόνοι και η βία είναι στην ημερήσια διάταξη». Και ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Γκάουγκ, στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ήρθε να προσθέσει τη δική του φωνή, δηλώνοντας ότι «η Γερμανία οφείλει να εμπλέκεται πιο νωρίς, πιο αποφασιστικά και πιο ουσιαστικά».
Βεβαίως, κανείς από τους τρεις αυτούς πολιτικούς δεν χρησιμοποίησε τη λέξη πόλεμος. Όμως, δεν εννοούν τίποτε άλλο......
Και δεν είναι η πρώτη φορά που θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις επιπτώσεις της κρίσης δημιουργώντας πολέμους όπου τους βολεύει. 
Άλλοι,έχουν διαφορετική άποψη. Το κείμενο που ακολουθεί κάνει μια μεγάλη αναδρομή στο χρόνο.
 
Greek government commandos near Karpenisi, equipped with British berets and American fur-trimmed jackets

Γερμανισμός κατά Ελληνισμού: Μιάμιση χιλιετία συγκρούσεων κορυφώνεται
Η πρωτοφανής εχθρότητα της Ευρώπης και γενικότερα της Δύσης εναντίον της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση, προκάλεσε σοκ σε πάρα πολλούς 
διότι σε μεγάλο βαθμό μέχρι πρόσφατα είχαμε την εντύπωση ότι η Ε.Ε. αντιπροσώπευε μια Ευρώπη των αξιών και ιδανικών.Υποτίθεται ότι οι κοινές αξίες και ιδανικά ήταν το 
δεδομένο έδαφος. Οι κρατικές και πολιτικές εξελίξεις μέχρι την εποχή μας έχουν τοποθετήσει αυτές τις ιδέες και εθνικά χαρακτηριστικά σε νέα πλαίσια και σχήματα. 
Οι σημερινές εξελίξεις δεν μιλούν με τη γλώσσα του μεσαίωνα αλλά με τη σύγχρονη. Παρόλα αυτά οι αντιθέσεις παραμένουν και εκφράζονται διαφορετικά, ανάλογα με τις συνθήκες, όπως επίσης και οι διαθέσεις απέναντι στους άλλους. Μας θεωρούν «μάζα απωλείας» (Massa perditionis/massa damnata) ότι είμαστε χαμένοι, κατεστραμμένοι. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους γίνονται για το μοίρασμα της εξουσίας και του πλούτου. Υπάρχουν και μερικές «φιλλεληνικές» διαφοροποιήσεις όπως με τους Γάλλους, αλλά και αυτοί ακολουθούν τη ίδια οδό με τους άλλους. Όλοι για παράδειγμα μας θέλουν στο Μνημόνιο. 14/8/14 Συνέχεια (εδώ)
*Στις 25 Αυγούστου  2014 ο τίτλος της είδησης ήταν"Παραιτήθηκε  η γαλλική κυβέρνηση μετά από αίτημα  του Ολάντ"Δεν ακούστηκαν και πολλά. Όλα φυσιολογικά !

Περισσότερα για την ταινία
Το Ξυπόλητο τάγμα είναι η αληθινή ιστορία 160 παιδιών, που η δράση τους πήρε διαστάσεις μύθου όταν διώχτηκαν από τα ορφανοτροφεία της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές στα χρόνια της κατοχής του Bʼ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα παιδιά μεταβάλλονται σʼ ένα είδος καλόκαρδης ηρωικής συμμορίας, που κλέβει από τους Γερμανούς και του μαυραγορίτες για να συντηρεί τα μέλη της κι όσους μπορεί από τον κόσμο γύρω της. 
Tο Ξυπόλητο Τάγμα ήταν η πρώτη ελληνική ταινία που βραβεύθηκε σε διεθνές φεστιβάλ. 
Τα 63 από τα 66 παιδιά που πήραν μέρος στα γυρίσματα, ο Γκρεγκ Τάλλας τα πήρε από αναμορφωτήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Tο ελληνικό όνομα του σκηνοθέτη ήταν Γρηγόρης Θαλασσινός.
 Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1909 και πέθανε στην Αθήνα το 1993. 
Η ταινία προβάλλεται μετά από 54 χρόνια(!) σε επανέκδοση, με καινούργια κόπια. 
Περισσότερα εδώ:

Εικόνες και πηγές
(1)Αναδημοσίευση από :http://www.frawsy.com/photos-anciennes-c24300351/5
(2)Αναδημοσίευση από: http://cdn4.pix.avaxnews.com
(3)Αναδημοσίευση από:http://legia.com/news,2875-kalendarium_powstania_warszawskiego___1_sierpnia_1944.html
http://el.wikipedia.org/wiki/Β΄_Παγκόσμιος_Πόλεμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.