Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η παιδαγωγική του τρόμου -Kurt Waldheim-


δεν έχει μπει ακόμη στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. 

Έχουν αλλάξει μόνον τα μέσα της...


Γάζα- Παλαιστίνη από τα γεγονότα του 2009 
Σήμερα είναι ημέρα μνήμης. Σαν σήμερα, το 1944, η Γερμανική στρατιωτική μηχανή άρχισε να αποχωρεί ηττημένη από τη χώρα μας .Τα αφιερώματα στον τύπο είναι αρκετά και κάποια από αυτά πρωτότυπα. 
Όπως: Γερμανία: Πώς η Δικαιοσύνη προστάτευσε τους Ναζί
Οι Έλληνες πράκτορες των Ναζί
Το κείμενο που ακολουθεί βρίσκεται στα πρόχειρα από το 2014,και ξεκίνησε με αφορμή τον νέο κύκλο τρομοκράτησής μας.Ήταν μια μικρή αναφορά στην αξιοπιστία των Διεθνών Οργανώσεων που "κόπτονται" για την ειρήνη.Το ανεβάζω όπως είχε.

Σήμερα  μπορούμε να δούμε σφαγές καθημερινά στα ΜΜΕ όσο και στο youtube. Υποχρεωτικά περνούν  μπροστά από τα μάτια μας. Και μετά, ο καθένας,εγώ, εσείς, ο γείτονας, θα  έχουμε πιο εύκολο  το μίσος  τη βία και τον ρατσισμό.
«Πώς έμαθα να αποκεφαλίζω ανθρώπους»: Ενας τζιχαντιστής μιλάει στο Reuters
Και μετά ;
Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ "καταδίκασαν ομοφώνως τις βάρβαρες και αποτρόπαιες πράξεις" του Ισλαμικού Κράτους, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κατά την έναρξη των εργασιών  της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στον Νιούπορτ της Ουαλίας. Πέμπτη 28/08/2014 
"Οι απειλές των τρομοκρατών αυτών δεν θα έχουν ως αποτέλεσμα παρά την ενίσχυση της αποφασιστικότητάς μας για να υπερασπίσουμε τις αξίες μας και να νικήσουμε" 
το Ισλαμικό Κράτος, πρόσθεσε ο βρετανός πρωθυπουργός την ώρα που, μετά τον αποκεφαλισμό δύο αμερικανών δημοσιογράφων, το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με εκτέλεση έναν βρετανό πολίτη".
Και μετά ;
Στις 08/09/2014 ο ΟΗΕ ανακοινώνει:
 Οι τζιχαντιστές θα μετατρέψουν τον κόσμο σε «βασίλειο αίματος»
Έκκληση να προστατευθούν οι γυναίκες, οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες
και,στις
8 /9/2014

Αλλά γιατί να ανησυχούμε.Εμείς δεν είμαστε Συρία, Αίγυπτος, Γάζα, Ουκρανία, Ιράκ, Πακιστάν,Αφγανιστάν κλπ, και δεν φταίμε.

Τι να κάνουμε;να πάρουμε τον ΟΗΕ σοβαρά;
ΟΗΕ από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία(κλικ)
και ο κανονικός Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών(κλικ)

Ο Ο.Η.Ε.ιδρύθηκε το 1945 από τις χώρες που νίκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και αρχικά είχε 51 μέλη. Μετά και την προσχώρηση του Νοτίου Σουδάν το 2011, αριθμεί 193 κράτη μέλη, δηλαδή σχεδόν όλα τα διεθνώς αναγνωρισμένα ανεξάρτητα έθνη.
Και είχε για χρόνια ένα ξεχωριστό Πρόεδρο, τον Κουρτ  Βαλντχάιμ.
(Τον βλέπετε στην εικόνα που ακολουθεί με την λευκή σκιά γύρω από το κεφάλι)

Kurt Josef Waldheim,και φίλοι
Ο Κουρτ Γιόζεφ Βαλντχάιμ (Kurt Josef Waldheim, (21 Δεκεμβρίου 1918 – 14 Ιουνίου 2007) υπήρξε Αυστριακός διπλωμάτης και συντηρητικός πολιτικός. Ήταν Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ από το 1972 μέχρι το 1981 και Πρόεδρος της Αυστρίας από το 1986 μέχρι το 1992.


Δράση στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ήρθαν στο φως καταγγελίες για το κρυφό ναζιστικό παρελθόν του, την περίοδο 1938-1945, τις οποίες ο ίδιος αρνήθηκε. 
Μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε ότι διέταξε απελάσεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης (περ. 40.000) στο Άουσβιτς, κάτι που ως σήμερα παραμένει σημείο διαμάχης των ιστορικών.
Βιογραφία του όπως εμφανίζεται στον ιστοχώρο του ΟΗΕ (εδώ)

Προέδρευε επίσης  και όταν χάσαμε την Κύπρο
 Δεν έκλεισε ακόμη αυτή η σελίδα της ιστορίας
Με αφορμή το θάνατό του στις 15.06.2007  άρθρο στην  Καθημερινή   αναφέρει:
Ο Κουρτ Βάλντχαϊμ στη δικαιοδοσία της Ιστορίας
Πέθανε χθες σε ηλικία 88 ετών από καρδιά ο Κουρτ Βάλντχαϊμ, πρώην πρόεδρος της Αυστρίας (1986-1992) και πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ (1972-1981).
 Η φήμη του εκλιπόντος αμαυρώθηκε από αποκαλύψεις για το ναζιστικό παρελθόν του, οι οποίες τον κατέστησαν persona nograta για πολλές δυτικές χώρες, κατά την προεδρία του. Ανάμεσα στις κατηγορίες που του αποδίδονται είναι ότι ως νεαρός αξιωματικός της Βέρμαχτ, στα Βαλκάνια, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, γνώριζε για τον μαζικό εκτοπισμό των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. 
Αν και ο ίδιος δεν αρνήθηκε την ένταξή του στις χιτλερικές ένοπλες δυνάμεις, εντούτοις αρνείτο μέχρι τέλους ότι γνώριζε το παραμικρό για τις θηριωδίες των ναζί.
Αλλά για τον Κουρτ, παρά τα χρόνια που πέρασαν, γράφουν κι άλλοι
Waldheim (δεύτερος από αριστερά) με τον Ιταλό Γενικό Ercole Roncaglia, το συνταγματάρχη Hans Herbert Macholz, και SS-Gruppenführer Artur Phleps στο  αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα,  22 Μαΐου 1943

Κουρτ Βαλντχάιμ: Ένας πρώην Ναζί στον ΟΗΕ;
Ποιος ήταν ο Κουρτ Βαλντχάιμ που στις 21 Δεκεμβρίου 1971 εξελέγη Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ;
 Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, στον οποίο έχει χρεωθεί  και η σφαγή των Χούτου  τον Ιούνιο του 1972, ο επικεφαλής του αυστριακού κράτους, ο Kurt Waldheim, ήταν ένα παράξενο πουλί.
Αρχικά ήταν ένας μεγάλος διπλωμάτης όπως φάνηκε από την καριέρα του με δύο θητείες ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ . Παγκόσμιος ηγέτης σχεδόν!
Αναφέρει ο  Sylvain και η συνέχεια για το κείμενο (εδώ).
Εμείς θα σταθούμε σε ένα σχόλιο που ακολουθεί,όπου ο σχολιαστής έκπληκτος όπως δηλώνει, ρωτά αν ο Κουρτ έχει ή δεν έχει δικαίωμα στη συγχώρεση!με επιχειρήματα του τύπου ότι κι αυτός σαν "άνθρωπος "είχε ελαττώματα , αλλά ο καθένας μπορεί "εν καιρώ"να διορθώσει τα λάθη του, όλοι έχουμε  δικαίωμα στη συγχώρεση,τη χάρη, και λοιπά,και λοιπά.
Του απαντά ο αρθρογράφος Sylvain Rakotoarison:
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας, πιστεύω επίσης στην συγχώρεση.
Αλλά το πρόβλημα με τον Kurt Waldheim, είναι ότι ποτέ κατά τη διάρκεια της ζωής του δεν έκφρασε τη λύπη του για το σκοτεινό παρελθόν του.
Ωστόσο, όπως έμαθα , το έκανε μετά θάνατον  στη διαθήκη του...

Διευκρινίσεις
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ (1971 για το 1981) και Πρόεδρος της Αυστρίας( 1986-1992 ) Kurt Waldheim είχε ένα " στρατιωτικό παρελθόν" ως αξιωματικός της Βέρμαχτ στα Βαλκάνια. Στις ερωτήσεις των  ιστορικών,ο Waldheim επέμενε ότι  δεν γνώριζε τα αποτελέσματα  της "Ναζιστικής Τέχνης" της Γερμανίας στα Βαλκάνια.
Η δεύτερη θητεία του στη Βέρμαχτ (1942-1945) αποτέλεσε αντικείμενο διαξιφισμών και αντεγκλήσεων σε διεθνές επίπεδο κατά τα έτη 1985 και 1986. Το 1985 στην αυτοβιογραφία του έγραψε ότι απαλλάχθηκε από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ύστερα από τον τραυματισμό του και αφοσιώθηκε στην ολοκλήρωση των νομικών του σπουδών καθώς και στην οικογένειά του (νυμφεύθηκε την Ελίζαμπετ Ρίτσελ στις 19 Αυγούστου στη Βιέννη και το 1945 απέκτησαν την πρώτη τους κόρη. Τόσο ο γάμος όσο και η αποφοίτησή του από τη Νομική Σχολή έγιναν πράγματι τις προαναφερθείσες ημερομηνίες. Ωστόσο, το όνομα του υπολοχαγού Βαλντχάιμ εμφανίζεται αρκετά συχνά από τον ιστορικό Μαρκ Μαζάουερ (Mark Mazower) στο έργο του "Inside Hitler's Greece". 
Στο βιογραφικό του, που παρατίθεται στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ, δεν υπάρχει 
κανένα βιογραφικό στοιχείο του για την επίμαχη περίοδο 1942-1945, πλην της αποφοίτησής του από το πανεπιστήμιο.
Από το:http://ixnilatisistorias.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html
Στη Ελληνική Βικιπαίδεια, σήμερα αναφέρεται ότι:
Δράση στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο
Στα μέσα της δεκαετίας του '80 ήρθαν στο φως καταγγελίες για το κρυφό ναζιστικό παρελθόν του, την περίοδο 1938-1945, τις οποίες ο ίδιος αρνήθηκε. Μεταξύ άλλων, κατηγορήθηκε ότι διέταξε απελάσεις των Εβραίων της Θεσσαλονίκης (περ. 40.000) στο Άουσβιτς, κάτι που ως σήμερα παραμένει σημείο διαμάχης των ιστορικών.


Στις αρχές του 1941 ο Βαλντχάιμ αποσπάσθηκε στη Βέρμαχτ και στάλθηκε στο ανατολικό μέτωπο, όπου υπηρέτησε ως διμοιρίτης. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους τραυματίσθηκε και αποχώρησε από το μέτωπο, όχι όμως και από την ενεργό υπηρεσία: Επέστρεψε σε αυτήν μετά την αποθεραπεία του, το 1942, και στάλθηκε στο βαλκανικό θέατρο επιχειρήσεων της Βέρμαχτ. Υπηρέτησε ως αξιωματικός - σύνδεσμος στη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα για την ομάδα στρατιών Ε΄, την περίοδο 1942-45. Με την κατάρρευση της Ναζιστικής Γερμανίας το 1945 παραδόθηκε στους Βρετανούς στην περιοχή της Καρινθίας(Αυστρία σήμερα) όπου είχε καταφύγει ο επικεφαλής του, στρατηγός Αλεξάντερ Λερ (Alexander Löhr), επιδιώκοντας χωριστή ανακωχή με τους Βρετανούς.


Υπηρεσία στη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα

Στην Αγγλική Βικιπαίδεια: διαβάστε (εδώ)αναφέρεται η δράση του στα Βαλκάνια.
1.Interpreter and liaison officer with the 5th Alpine Division (Italy) in April/May 1942, then,
2.O2 officer (communications) with Kampfgruppe West in Bosnia in June/August 1942,
Interpreter with the liaison staff attached to the Italian 9th Army in Tirana in early summer 1942,
3.O1 officer in the German liaison staff with the Italian 11th Army and in the staff of the Army Group South in Greece in July/October 1943, and
4.O3 officer on the staff of Army Group E in Arksali, Kosovska Mitrovica and Sarajevo from October 1943 to January/February 1945.

Σχετικά κείμενα
Καταδικάζουμε τους αποκεφαλισμούς από όπου και αν προέρχονται; Ακόμα και αυτούς Ελλήνων κομμουνιστών από τον "Εθνικό Στρατό";
Του Σπύρου Γουδέβενου  
Να γυρίσουμε 65 χρόνια πίσω, όχι μακριά, εδώ στην Ελλάδα, όπου ο Εμφύλιος βαδίζει προς το τέλος του, με τον "Εθνικό Στρατό" να επικρατεί του Δημοκρατικού Στρατού. Από την αρχή του εμφυλίου μέχρι το τέλος του, που κάποιοι θα γιορτάσουν την Παρασκευή, αποκαλύπτουμε  ή καλύτερα θυμίζουμε ναι είχαμε ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥΣ....Στο συγκεκριμένο άρθρο σας δίνουμε φωτογραφίες αποκεφαλισμών Κομμουνιστών στρατιωτών, από τον "Εθνικό Στρατό": Το χρονικό των κομμένων κεφαλών
και
Γράφει: ο Θανάσης Γκότοβος
Εικόνες
http://www.kypros.org/Occupied_Cyprus/cyprus1974/missings.htm
http://itzikas.wordpress.com
http://www.sueddeutsche.de/politik/luegner-und-wahrheitsverdreher-bis-sich-die-balken-biegen-1.278093-12
 26 Αυγούστου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.