Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η παραδοχή της ήττας

Ας κρατήσουμε αυτή την εικόνα (1)στο νου μας, και πάμε να δούμε τι έγινε και τι γράφτηκε αυτές τις μέρες των διακοπών. Πάμε πρώτα να μάθουμε,
Tι είναι ο  μηχανισμός ELA.
Γιατί είναι ανεπίτρεπτο να σταματά η μοναδική μηχανή παραγωγής κερδών των τραπεζών;
Γιατί το μεσοπρόθεσμο μοιάζει να καταρρέει πριν προλάβουμε να πάρουμε έστω και ένα ευρώ;
Τα μικρά θαύματα του μηχανισμού EFSF
Τι ονομάζουν μεσο-μακροπρόθεσμο, και πόσα τέρμινα είναι;(το μακροπρόθεσμο)
Ποιοί είναι οι τιμωροί των αγορών, γνωστοί και με το όνομα Vigilantes of bonds;
Αυτός ο ξεχωριστός  blogger  εκτός του ότι μας ταξιδεύει στα άδυτα των οικονομικών, έχει και σχετικά οράματα.
Προφητείες;
Η κάρα του Αγίου Φλώρου
Το σχέδιο για τη σωτηρία της ελλάδος που μου αποκαλύφθηκε μερικές μέρες πιο πριν σε όραμα καθώς ησύχαζα στη μονή βατοπαιδίου λέει:
Διαβάστε τη συνέχεια
Τα μοντγκόμερι θα φορεθούν φέτος
 Και αυτή είναι η δεύτερη συνέχεια της σωτηρίας της ελλάδος που ασχολείται με τα σχέδια ρόμελ, πεταίν, μάρσαλ, πάτον με λήγοντα τον στρατηγό παττακό. Διαβάστε τη συνέχεια και τα 113 σχόλια.
Ο Σεπτέμβρης είναι πολύ μακρυά  γράφει ο tiktos στις  6 Αυγούστου.
Και η βάρκα χάρτινη

Όσοι ονειρεύεστε εξέγερση... ξεχάστε το
Εξέγερση και κατάρρευση ενός σάπιου καθεστώτος συμβαίνει όταν υπάρχουν ακμάζουσες κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες ασφυκτιούν μέσα στο υπάρχον καθεστώς και διεκδικούν την αλλαγή και την άνοδό τους στην κοινωνική εξουσία. Διαβάστε περισσότερα εδώ 
3/8/η δίκη του Μουμπάρακ αρχίζει στο Κάιρο

Στις 5/8, η πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ υποβαθμίστηκε για πρώτη φορά.
Και,
Νέο παγκόσμιο σταθερό αποθεματικό νόμισμα ζητά η Κίνα, μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ
Μήπως ζούμε το κραχ του 2011;
Αναρωτιέται ο factorx στις 11/08/2011 στο  http://www.antinews.gr/
Πόσο ακόμη θα πρέπει να πέσει το χρηματιστήριο, πριν αρχίσουμε να μιλάμε για κραχ;  Ο δείκτης Dow ήδη σημείωσε πτώση 2.000 μονάδων μέσα σε 14 εργάσιμες μέρες. Μήπως λοιπόν θα πρέπει να μιλάμε για το μεγάλο χρηματιστηριακό κραχ του 2011;
Το Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011
Έκτακτο: Το Spiegel μεταδίδει ότι η Γερμανία δε δέχεται να τυπώσει χρήμα για τις τράπεζες της Ιταλίας. Διαβάστε τη συνέχεια: Χαμός στην ευρωζώνη
George Soros
Οι  Ευρωπαίοι χρειάζονται τώρα ένα «σχέδιο Β» λέει σε σχετικό άρθρο των Financial Times ο George Soros στις 13 Ιουλίου 2011
Και,
Πολλοί φυσικά αναρωτιούνται αν:
Στοιχημάτισε ο Σόρος στην υποβάθμιση των ΗΠΑ
Ένας μυστηριώδης επενδυτής φημολογείται πως στοιχημάτισε στην υποβάθμιση των ΗΠΑ περίπου ένα δις δολάρια με απόδοση 10 προς 1 τον περασμένο μήνα, βγάζοντας 10 δις δολάρια.  Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ανώνυμος επενδυτής "είδε" πως οι ΗΠΑ θα υποβαθμιστούν, χάνοντας την αξιοπιστία τους, και θα πέσουν από το ΑΑΑ και άδραξε την ευκαιρία, για να βγάλει περισσότερα χρήματα. Όμως, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ερωτήματα εγείρονται για το κατά πόσο ο εν λόγω επενδυτής είχε πληροφορίες εκ των έσω πριν ποντάρει 850 εκατ. δολάρια ή αν όντως προέβη στο στοίχημα.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φήμες κάνουν λόγο πως ο επενδυτής είναι ο 80χρονος Τζορτζ Σόρος, ο οποίος κέρδισε φήμη ως ο "άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας" αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992.
Κακίες......
Γνωρίστε τον καλύτερα, και  μάθετε περισσότερα για το Φιλανθρωπικό του έργο
Και σ'αυτή τη σελίδα ευκαιρίες εργασίας.
H Eλλάδα δεν πήρε δεκάρα, από ότι δικαιούταν.
Αλλά, μας περισσεύουν να δώσουμε και στον πόλεμο.
«Οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν οικονομικά το ΝΑΤΟ» ζητάει ο Ράσμουνσεν. Αποδυνάμωση φοβάται ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, εξαιτίας της μείωσης των αμυντικών δαπανών και καλεί τους Ευρωπαίους «να βάλουν το χέρι στην τσέπη». Διαβάστε τη συνέχεια
 
Παιδιά  στον καταυλισμό στα σύνορα με την Τουρκία
Και,
Την ώρα που χιλιάδες Σύροι διαδήλωναν στην πόλη Χάμα εναντίον της βίας του καθεστώτος Ασαντ, πρόσφυγες συμπατριώτες τους στην πόλη Γιαλαντατζί της Τουρκίας φώναζαν «Ερντογάν βοήθησέ μας» (φωτ. Reuters)
Χιλιάδες οι πρόσφυγες. Αυτά στις 16/6/2011.
Στην Τουρκία πέρασαν τις επόμενες ημέρες ακόμη 2.000 Σύροι και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων ξεπέρασε τις 8.530. Οι τουρκικές αρχές δίνουν προτεραιότητα στα γυναικόπαιδα, καθώς τα παιδιά είναι πάνω από 4.000. Στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, χιλιάδες άνθρωποι ζουν στα δάση και τα χωράφια, χωρίς τροφή και νερό. Τρώνε φρούτα από τα δέντρα και υπομένουν τις νεροποντές, οι οποίες επιδεινώνουν το πρόβλημα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στο Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ και του ζήτησε να σταματήσει τη βία και να εκπονήσει επειγόντως πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Πηγές: Ασοσιέιτεντ, Ρόιτερ, ΑΠΕ, Γαλλικό)
Θεατές στη σφαγή αμάχων, που δεν δείχνουν να βιάζονται:
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.στη σκιά της βίαιης καταστολής στη Συρία, αποφασίστηκε για τις  18 Αυγούστου, προκειμένου να συζητηθούν η κατάσταση και τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσαν  διπλωμάτες στη Νέα Υόρκη στις  13 Αυγούστου 2011.
Αλλά και οι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι σχετικές ΜΚΟ δεν έκαναν παρά ελάχιστες ανακοινώσεις.Τυχαίο;
Μήπως οι ταραχές στο Λονδίνο είναι Θεία δικαιοσύνη; γράφει καυστικά η english.pravda.
 
Και,
Η κόλαση βρίσκεται μπροστά σ’ εκείνους που τη φοβούνται περισσότερο
του Ρούσσου Βρανά
Ενα βίντεο που το BBC μάλλον δεν πρόκειται να ξαναπαίξει ποτέ, είναι αυτό με τη συνέντευξη του Ντάρκους Χάου.
Η καταστροφή στη Φουκουσίμα
17 Αυγ. 2011 από το Λονδίνο.
Θέμα χρόνου ήταν η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα, υποστηρίζει ο Independent. "Έπειτα από έξι μήνες, τα ψέματα και η παραπληροφόρηση συνεχίζονται και οι άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούν πως για την καταστροφή της Φουκουσίμα ευθύνεται αποκλειστικά ο σεισμός που προηγήθηκε" γράφουν οι απεσταλμένοι της εφημερίδας στο Τόκιο.
Τρίπολη  Λιβύη
Οι αντάρτες σάρωσαν το κέντρο της Τρίπολης το Σαββατοκύριακο, και το τέλος φαίνεται να είναι αναπόφευκτο για την επί 42 χρόνια Βασιλεία του Μουαμάρ Καντάφι.
Ο Καντάφι  «αγνοείται» την ώρα που η μάχη για την Τρίπολη συνεχίζεται.
Οι δυνάμεις που του είναι πιστές  έχουν τοποθετήσει άρματα μάχης κοντά στο συγκρότημα που βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης  σε μια προσπάθεια να απωθήσουν τις δυνάμεις  που τις πολιορκούν. Οι εξεγερμένοι έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Τρίπολης ξεσπώντας σε πανηγυρισμούς, ενώ έχουν συλλάβει τρεις γιους του Καντάφι τους Σαΐφ, Σάαντι και τον μεγαλύτερο Μοχάμαντ που είχει τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.
Η εξέγερση κλείνει έξι μήνες και έχει χαρακτηριστεί από αργή πρόοδο και πολλές αποτυχίες, αλλά η κατάσταση άλλαξε  με  εκπληκτική ταχύτητα κατά τη διάρκεια του τελευταίου Σαββατοκύριακου.
Εικόνες
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.