Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Ράπισμα σε Σαμαρά – Βενιζέλο από την Human Rights Watch


'Ανεπιθύμητοι επισκέπτες"
29/01/2015
«Τόπο αποκλεισμού, διακρίσεων και δεινών» χαρακτηρίζει η Human Rights Watch την Ευρώπη στην ετήσια έκθεσή της (1)σημειώνοντας ότι η αντίδραση της Ε.Ε είναι απογοητευτική.
Ειδικά για την Ελλάδα, της διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, η έκθεση περιγράφει δεκάδες περιστατικά που παραπέμπουν άμεσα σε δικτατορικά καθεστώτα ή χώρες του τρίτου κόσμου.
Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που προκάλεσε η πολιτική λιτότητας στα πιο αδύναμα τμήματα του πληθυσμού, οι συνεχιζόμενες ρατσιστικές επιθέσεις, οι οποίες όμως δεν χαρακτηρίζονται ως τέτοιες από την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και η φίμωση της ελευθερίας του λόγου.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις φρικτές συνθήκες στα κέντρα κράτησης μεταναστών αλλά και στην παραβίαση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου από την προφυλάκιση ανθρώπων για περισσότερο από 18 μήνες.
Η αναφορά στην Ελλάδα καταλήγει με την καταδίκη σε 10 μήνες φυλάκισης του χρήστη σατιρικού προφίλ στο Facebook που αναφέρθηκε στον πατέρα… παστίτσιο.
Αναδημοσίευση από :info-war.gr
" Ξένιος Ζευς "
© 2012 Associated Press / Θανάσης Σταυράκης

5 ΦΛΕΒΆΡΗ ΤΟΥ 2015

Dispatches: Greece Vows to End Anti-Immigrant Police Operation
Οι ελληνικές αρχές θα εγκαταλείψουν το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα " Ξένιος Ζευς " δήλωσε η Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου , μια εβδομάδα αφ'ότου ανέλαβε τα καθήκοντά της στη νέα κυβέρνηση.

(1)Εδώ η έκθεση του 2013
http://www.hrw.org/sites/default/files/reports/greece0613_ForUpload.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.