Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Δια Βίου Εκπαίδευση


Επιμόρφωση, Σεμινάρια, μαθήματα και πατέντες
Τα Προγράμματα Δια βίου Εκπαίδευσης που παρουσιάζονται εδώ απευθύνονται σε διάφορες ομάδες όπως γονείς, μετανάστες, άτομα που κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό, αλλά και σε όποιον έχει ενδιαφέρον να ανανεώσει τις γνώσεις του και να αναπτύξει νέες δεξιοτήτες.  Υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές και καλές ιδέες για το πώς να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που ο καθένας μας  διαθέτει πέρα από την εργασία του. Μπορούμε να βρεθούμε κοντά στη φύση, να μάθουμε μία τέχνη, να ασχοληθούμε σαν εθελοντές με ένα τομέα, να γνωρίσουμε έναν άλλο τόπο, άλλους ανθρώπους ,κ.λ.π
Οι προτάσεις που ακολουθούν  προσφέρουν ποικιλία σε αυτές τις επιλογές. Το υλικό θα εμπλουτίζεται σταδιακά.

Προγράμματα
·         Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσω του ΚΕ.ΔΒΜ.ΑΠ. της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.
Το σύστημα διαχείρισης της διά βίου μάθησης ενηλίκων από απόσταση λειτουργεί στην διεύθυνση: http://www.keeenap.gr/lms/  Στη διεύθυνση αυτή υποβάλλονται οι αιτήσεις για τα προσφερόμενα ανοιχτά εκπαιδευτικά προγράμματα.
ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
Το Yale* άνοιξε τις πόρτες του και παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε μια σειρά από μαθήματα που διδάσκονται από καθηγητές και ερευνητές στο Πανεπιστήμιό του. Ο στόχος αυτού του έργου είναι να  έχουν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό όλοι όσοι  επιθυμούν να μάθουν. Οι διαλέξεις και οι άλλοι πόροι σε αυτό το site  μπορεί να είναι μια πηγή για την κριτική σκέψη, τη δημιουργική φαντασία, και την πνευματική εξερεύνηση. Όλες οι διαλέξεις που έχουν διδαχθεί στις τάξεις  του Yale College έχουν  καταγραφεί   και είναι διαθέσιμες σε βίντεο, ήχο, ή κείμενο ενώ η εγγραφή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά και δεν κοστίζει .
Τα  μαθήματα είναι πλέον διαθέσιμα στη διεύθυνση:
*Αλλά και άλλα μεγάλα Πανεπιστήμια όπως το ΜΙΤ π.χ. δίνουν πια αυτή τη δυνατότητα.
Στα δικά μας τώρα.
Και πως ακριβώς πηγαίνουν για μάθημα μερικά παιδιά στα σχολεία της Ευρυτανίας ; δείτε το βίντεo που βρήκαμε στις 4 Ιουνίου 2010 στο : 
Με αυτή την ευκαιρία θα δείτε και τα ένδοξα βουνά της Ευρυτανίας. Και ποιοί βάζουν εκεί υποψηφιότητα; να θυμηθούμε να τους ρωτήσουμε τι θα κάνουν γι'αυτό το πρόβλημα αν τύχει και τους συναντήσουμε ημέρες που είναι.
Στις ίδιες διαπιστώσεις καταλήγει και το άρθρο που δημοσιεύει  το blog  τα taxalia  .
Απόλυτη δικαίωση του taxalia που ξελαρυγγίστηκε για το αυτονόητο, αλλά τι να το κάνεις; Αυτή η χώρα δεν θα γλιτώσει ποτέ από την υποκρισία και τον κομματισμό... Με τροπολογία που κατατέθηκε επειγόντως σήμερα και υπερψηφίστηκε, λύθηκε προσωρινά το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών, με ...τι άλλο;;; την παράταση των υπαρχουσών συμβάσεων τις οποίες κατήγγειλε ή "πολιτεία"! Ελληνικές πατέντες.... Εμείς τα είπαμε αναλυτικά, δικαιωθήκαμε απόλυτα, κι αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι : "δεν γίνεται αλλιώς!". Eίναι όπως η "απλούστευση της φορολογικής νομοθεσίας". Όσοι είναι έξω από το χορό, υπόσχονται απλούστευση. Όταν έρθει το ζόρι του ΔΝΤ στον ποπό τους και πρέπει αυτοί να μαζέψουν το χρήμα, προσθέτουν μερικές ακόμη χιλιάδες νόμων, εγκυκλίων και αποφάσεων.
H τροπολογία στο ν.σ περί "Δια βίου μάθησης" όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα:
«Ειδικά για το τετράμηνο από 1.9.2010 έως 31.12.2010 και εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί, η μεταφορά των μαθητών των ΣΜΕΑΕ, που δεν διαθέτουν ιδιόκτητα σχολικά λεωφορεία πραγματοποιείται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με την παράταση ή την ανανέωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί για το σχολικό έτος 2009–2010. Με την ανάδειξη των νέων μειοδοτών λύονται αυτοδικαίως και αζημίως οι συμβάσεις αυτές.
Στις ΣΜΕΑΕ που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά κατά το σχολικό έτος 2010–2011, καθώς και σε όσες ΣΜΕΑΕ δεν υφίστανται συμβάσεις μεταφοράς μαθητών, η μεταφορά των μαθητών ανατίθεται απευθείας με απόφαση της οικείας Νομαρχιακής Επιτροπής και μόνο για το χρονικό διάστημα από 1.9.2010 μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη και την ανάδειξη των νέων μειοδοτών. Με την ανάδειξη των νέων μειοδοτών οι συμβάσεις αυτές λύονται αυτοδικαίως και αζημίως.
Ειδικά για το τετράμηνο από 1.9.2010 έως 31.12.2010 και εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί, η μεταφορά των μαθητών των μουσικών, των διαπολιτισμικών και των καλλιτεχνικών σχολείων πραγματοποιείται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις με την παράταση ή την ανανέωση των συμβάσεων που είχαν συναφθεί για το σχολικό έτος 2009–2010. Με την ανάδειξη των νέων μειοδοτών λύονται αυτοδικαίως και αζημίως οι συμβάσεις αυτές »
Γράψτε ένα σχόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.