Μία εικόνα, χίλιες λέξεις...
Δεν ομφαλοσκοπούμε, χρόνο δεν έχουμε, άλλωστε οι περιστάσεις δεν είναι κατάλληλες για αναλύσεις, όποιος πρόλαβε να καταλάβει κατάλαβε. Ο προηγούμενος κύκλος έκλεισε, και μια νέα πραγματικότητα σαν την παρακάτω ακολουθεί, για όλους όσους ζούμε στην Ευρώπη. Όλα τα δικαιώματα αμφισβητούνται. Το τέλος της Ένωσης έρχεται.Το ερώτημα που μένει ανοιχτό είναι, πόση ζημιά θα έχει γίνει μέχρι τότε.Τελευταία οικονομικά νέα:
- 24 ιταλικά χρηματοοικονομικά ιδρύματα υποβάθμισε σήμερα η Standard and Poor΄s Ratings, μετά την πιστοληπτική αξιολόγηση,ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση σε 18 άλλα που
περιλαμβάνουν τις Intesa Sanpaolo και UniCredit.
18 Oct 2011.
-Υποβαθμίζει την Ισπανία, και προειδοποιεί τη Γαλλία η Moody's
Ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης μείωσε χθες την
διαβάθμιση των κρατικών ομολόγων της Ισπανίας κατά δύο
βαθμίδες (από Αa2 σε Α1 με αρνητική πρόβλεψη), δύο μέρες μετά
την ανάλογη απόφαση που έλαβε για την χώρα και η Standard &
Poor's,και προειδοποίησε ότι ενδέχεται να προχωρήσει σε αναθεώρηση για τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας σε «αρνητικό» μέσα στους
επόμενους τρεις μήνες εάν η χώρα δεν καταφέρει να επιτύχει
πρόοδο σε ότι.....τη συνέχεια θα τη βρείτε στον τύπο.
Στα δικά μας τώρα.
Παράταση έως τις 1/11/2011 δόθηκε για κάποια προγράμματα του ΕΣΠΑ λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος.
Τα έντυπα υποβολής και άλλα σχετικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
-του ΥΠΟΙΑΝ (www.ypoian.gr),
-της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας (www.ggb.gr)
-της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr),
-του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr)
-www.espa.gr,
-www.ependyseis.gr/mis
Πού πήγαν 10 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ
Της Θεοδώρας Σταθούλια,στις 16/10/2011
Ένα ακόμα σημείωμα για το ΕΣΠΑ σήμερα. Ο πίνακας, που τον γνωρίζουν όλοι οι κυβερνητικοί (εμείς παραθέτουμε το ημερήσιο δελτίο της 10ης Οκτωβρίου 2011), λέει τα εξής:Δείτε στο άρθρο.
Από την ΑΥΓΗ
Διαβάστε επίσης.
“Αγανακτισμένοι” στο Λονδίνο
Από τον factorx στις 16/10/2011
Την εικόνα τη βρήκαμε στο http://opateras.blogspot.com/
Γράψτε ένα σχόλιο.
Το ωραίο ξέρεις ποιο είναι, ε; Ότι η μηχανισμός ευρωπαϊκής σωτηρίας (που τεχνηέντως παρουσιάζεται ως δικής μας) δεν προβλέπει υποβάθμιση δεύτερης χώρας. Σκέψου να υποβαθμιστούν 3-4 αντί για μία ακόμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι όσον αφορά τους αγανακτισμένους παγκοσμίως, νομίζω ότι θα μεγαλώσει κι άλλο. Εμείς έχουμε την εντύπωση ότι ο κόσμος καλοπερνάει αλλού.
Ευτυχώς Hades, αυτό το κακόγουστο σίριαλ, περί ευρωπαϊκής σωτηρίας τελειώνει και οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης θα πέφτουν στο κενό. Τώρα ξέρουμε οι περισσότεροι όσα ήταν γνωστά στους κύκλους των ειδικών διεθνώς, ότι με τα τραπεζικά κόλπα, απλά ανέβαλλαν την κατάρρευση. Δεν ήταν "λογιστικά λάθη". Απο την αρχή μια απάτη ήταν. Και οι αυταπάτες τελείωσαν για όλους. Οι εξελίξεις στην οικονομία και οι επιπτώσεις στις υπάρχουσες δομές όλων των χωρών είναι καταιγιστικές,και η κατάσταση μάλλον πρέπει να είναι πρωτόγνωρη και για τους «δήθεν» ειδικούς. Κάθε μέρα ακούγονται αντικρουόμενες απόψεις μεγαλο-οικονομολόγων και αναλυτών. Βασικά δεν ξέρει κανείς τι γίνεται και που πάμε. Είναι σίγουρο ότι θα υποβαθμιστούν και άλλες χώρες. Οι σπασμωδικές κινήσεις όσων «έτυχε» να βρίσκονται στην εξουσία και η έλλειψη δέσμευσης για την αντιμετώπιση του προβλήματος κάνει αδύνατη την αισιοδοξία. Πρώην βολεμένοι, βιοτέχνες, αστοί,ακόμη και βιομήχανοι,αλλά και κόμματα,συνδικαλιστές, προσγειώνονται καθημερινά στη ζοφερή πραγματικότητα του «δεν έχω να ψωνίσω», και «δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το αύριο». Οι «αυτιστικοί» θα περιθωριοποιηθούν, ενώ οι υπόλοιποι χρειάζεται να ξαναβρούμε το «δαιμόνιό μας» για να επιζήσουμε στις άθλιες μέρες που έρχονται. Δεν μπορώ να πω ότι αιφνιδιάστηκα από όσα γίνονται, γιατί τα περίμενα. Είχα μια γιαγιά που συνεχώς φώναζε «που πάτε βρε,στον γκρεμό θα πέσετε»,και άφησα κάθε αμφιβολία πίσω μου για το που οδηγούμαστε σαν «Ευρώπη» μετά τον πόλεμο στη Σερβία. Όμως όσα συμβαίνουν δεν μου είναι ευχάριστα, και πολύ περισσότερο που δεν είμαι σε θέση να προτείνω λύσεις. Ούτε στον εαυτό μου -έχω δυο παιδιά να σπουδάζουν σε δύο διαφορετικά μέρη της Ελλάδας- δεν έχω χωριό και χωράφια, μόνο μακρινούς συγγενείς στην επαρχία, και δεν είμαι «άνθρωπος της φύσης», στην πόλη γεννήθηκα. Όχι, ο κόσμος δεν καλοπερνάει ούτε αλλού.. Στην Ευρώπη «τους» υπάρχουν - σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κομμάτι ψωμί. Και δε ντράπηκαν να ανακηρύξουν το 2010 σαν έτος κατά της φτώχειας και το 2011 να κόψουν στο 1/5 τις δαπάνες για τη διανομή τροφίμων στους απόρους και αστέγους μετά από απόφαση (μη εφέσιμη) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Όλες οι βεβαιότητες αναιρούνται. Μας μένει μόνο να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπειά μας,την ακεραιότητά μας, ή,και τη ζωή μας ακόμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήH Eυρώπη θα αλλάξει κάτω από τη πίεση της οικονομικής πραγματικότητας και των λαών.Δυστυχώς η ιστορία δείχνει ότι σχεδόν πάντα οι μεγάλες αλλαγές συνοδεύονται από θυσίες και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν γίνονται αναίμακτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήπχ Οι πιο πρόσφατες αλλαγές στον Αραβικό κόσμο υπακούουν σε αυτό το κανόνα.
Καλησπέρα (καθυστερημένη) -α του Κενταύρου,και καλώς ήρθες.Ναι οι αλλαγές απαιτούν θυσίες όπως μας έχει δείξει η ιστορία αλλά,δεν θέλω να πιστεύω ότι είναι κανόνας οι θυσίες αίματος. Γιατί να είναι; δεν αξίζει να προσπαθήσουμε και με όλους τους άλλους τρόπους;είτε γνωστούς όπως είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη είτε άγνωστους,π.χ, μέσω της τεχνολογίας;γιατί να προσφεύγουμε σε πρακτικές που γνωρίζουμε ότι θα έχουμε θύματα; Εντάξει να κατέβουμε στο δρόμο όταν έχουμε εξαντλήσει τα εργαλεία και τα δικαιώματα που μας παρέχει το σύστημα και δεν έχουμε αποτέλεσμα. Το να μην το κάνουμε δεν οδηγεί σε απαξίωση των θεσμών; Γιατί κανένα κόμμα δεν πιέστηκε από τις διάφορες και πολλές ομάδες που γεννήθηκαν τα τελευταία χρόνια να φέρει στη δικαιοσύνη την τοπική και τη Διεθνή τα ζητήματα των παράνομων χρηματοδοτήσεων,π.χ,ή την κακή απορρόφηση των Ευρωπαικών προγραμμάτων,ή των παράνομων προσλήψεων;διατρέχοντας τις σελίδες της Ε.Ε,δε βρήκα ένα γραμμένο παράπονο,ή μία πρόταση έστω από έναν Έλληνα. Και όταν μπήκα στην ιστοσελίδα της επιτροπής που ζητούσε το λογιστικό έλεγχο του χρέους μετά από 3 μήνες ,και είδα μόνο γύρω στις 35.000 χιλ.υπογραφές,καταλαβαίνεις τι ένιωσα.Πως μπορούμε να ξεχνάμε διαρκώς να κάνουμε τα πρώτα βήματα και περιμένουμε να δούμε αλλαγές όταν όλα έχουν αποφασιστεί,και δεν έχουμε καταθέσει μια ένσταση. Δεν έχουμε καθηγητές,δικηγόρους,ή οικονομολόγους,σε όποιο κόμμα ή ομάδα ;γιατί όλοι, όλα αυτά τα χρόνια δεν έκατσαν να γράψουν μια καταγγελία ;προχθές διάβαζα -δεν θυμάμαι που-ότι με 30 υπογραφές βουλευτών μπορούν να παραπέμψουν ένα θέμα σε νομική διερεύνηση. Το ήξερα ότι ίσχυε παλιότερα, αλλά δεν ήμουν σίγουρη ότι ισχύει ακόμη. Και όμως ισχύει. Έρχονταν γνωστοί μου από το εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια και άκουγαν ειδήσεις και όλοι απορούσαν πως δεν έχουν κλείσει μέσα πολιτικούς και δημοσιογράφους (τότε με τις δραχμές,τα ευρώ και τις πτωχεύσεις)Πες πες,κοίτα που κατέβηκε το χρηματιστήριο.Γκρινιάζω,αλλά με αυτά απελπίζομαι τα τελευταία χρόνια,και καταφεύγω στη φύση ή ατενίζω τα άστρα για να ξεχνιέμαι και να παίρνω δύναμη. Και να πω, πως πριν αρχίσω να αφιερώνω το χρόνο μου στο πληκτρολόγιο,πρόλαβα να ενοχλήσω πολλούς από τους σημερινούς πολιτικούς,ζητώντας να δουν διάφορα θέματα. Αλλά πια δεν προλαβαίνω, και αν γίνει θα γίνει μόνο αν τους συναντήσω τυχαία. Έχουμε όπλα. Έχουν γνωστές διευθύνσεις και τηλέφωνα.Είναι υποχρέωσή τους.Τους πληρώνουμε γι'αυτό. Πρέπει να ξαναμάθουμε να ενεργούμε.Αποκοιμηθήκαμε.Είμαι υπερ της ειρήνης. Πιστεύω ότι ο πόλεμος είναι περισσότερο ο δρόμος των αντρών.Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αν το πιστεύεις και εσύ,ας γίνουμε σύμμαχοι.Μόνο η αλληλεγγύη μας έμεινε εδώ που φτάσαμε.Ουφ,είπα πολλά και ίσως σε ζάλισα.
ΑπάντησηΔιαγραφή