Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Τα μάτια είναι τυφλά. Πρέπει να ψάξεις με την καρδιά.*

Η παράσταση άρχισε αλλά μπερδεύτηκαν τα σενάρια.
Μέσα στη Βουλή η λέξη «ομερτά» προκάλεσε την «έκρηξη» του υπουργού Οικονομικών, του κ. Απόστολου Κακλαμάνη, αλλά και πολλών βουλευτών. Το κλίμα εντός της Βουλής πήρε φωτιά, και τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κακλαμάνης ζήτησαν από τον κ. Τσίπρα να ανακαλέσει, ενώ στη διάρκεια της «σύρραξης» ακούστηκαν βαριές εκφράσεις. Το φραστικό επεισόδιο ξεκίνησε με αφορμή τη μη κατάθεση στη Βουλή των επιστολών του υπουργού  Οικονομικών προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ.Η συνέχεια εδώ.
Χρήσιμοι «καθώς πρέπει» διδάσκαλοι
Οπως είναι αναμενόμενο, ο θυμός και η απελπισία πολλών Ελλήνων γεννούν αυτό τον καιρό και περιστατικά έκνομης και βίαιης συμπεριφοράς, ενώ παραλλήλως καταγράφεται καθημερινά αύξηση της εγκληματικότητας σε αστικά κέντρα και περιφέρεια. Σ' αυτό το σκηνικό, λοιπόν, εμφανίζονται σήμερα, αγουροξυπνημένοι, ορισμένοι αραχτοί και εξασφαλισμένοι διδάσκαλοι του νεοφιλελεύθερου «εκσυγχρονισμού», που διδάσκουν το «ορθώς και εθνικώς πράττειν», και είναι βαθιά δυσαρεστημένοι και άκρως ενοχλημένοι για τα όσα κακά και ακαλαίσθητα συμβαίνουν γύρω τους, επισημαίνει ο Κ. Ι. Αγγελόπουλος  στην Ε.

«Νομιμότητα» ή υποδούλωση;
Του Χρήστου Γεωργίου.
Και έξω από τη Βουλή τα ίδια.
Γράφει ο πρκλς.
ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ
Στο σημερινό μας κουίζ, ο αναγνώστης καλείται να δει προσεκτικά την παρακάτω φωτογραφία και να απαντήσει με το χέρι στην καρδιά:
Ποιός από τους δύο εικονιζόμενους είναι σύντροφος;

Αλλά και αυτή, που είναι από την ίδια ημέρα.

Από το http://kanali.wordpress.com/
Οταν δημοσιευεις μια φωτογραφια καλο ειναι να μην το κανεις επιλεκτικα ο ανθρωπος που φαινεται οτι προσττευει με τα χερια του το κεφαλι του ενα λεπτο πριν κρατουσε κονταρι και χτυπουσε διαδηλωτες.
Σχόλιο από Agapht gior
Δεν σου κάνει εντύπωση το αστυνομικό γκλόπ που κρατά ο εκ δεξιών;;;
Σχόλιο από Kanali.
Πολλές αναλύσεις έγιναν με αφορμή την πρόσφατη σύρραξη ΠΑΜΕ-Αντιεξουσιαστών στο Σύνταγμα που παρουσιάζουν πολύ διαφορετικές σκέψεις και οπτικές. Ας δούμε κάποιες,αλλά και τα σχόλια.
dog eat dog
To βράδυ γυρνώντας σπίτι ήθελα να έχω γεννηθεί σκύλος. 'Ενοιωθα πτώμα απο τη κούραση και μέσα στο κεφάλι μου μια φωνή επαναλάμβανε "οι άνθρωποι δε θα μάθουνε ποτέ". Eνοχλητικό. Συνέχεια στο
Η δεύτερη είναι από τον Parsifal και το antinews.gr με τίτλο “Το ΚΚΕ, οι “Αναρχικοί” και η αστυνομική αντίληψη της Ιστορίας“. Όπου όπως κατάλαβα αποδίδει τα έκτροπα σε συσσωρευμένα πάθη. Ενδιαφέρον.
Λέει: Ομοθυμαδόν λοιπόν, ΚΚΕ, λοιπά κόμματα, ανιστόρητοι δημοσιογράφοι και εσχάτως ιστοσελίδες μπουρδολογούν για τους «γνωστούς – αγνώστους», για προβοκάτορες, για «αστυνομικούς σε ειδικές αποστολές».
Όμως η προβοκάτσια γίνεται …από μόνη της ! Αφού συσσωρευμένα πάθη τριάντα χρόνων όπου το ΚΚΕ επιβάλλεται manu military σε Άκρα Αριστερά / Αναρχικούς, αφού 65 χρόνια δίψας για εκδίκηση στοιχειώνουν θολά ανιστόρητα μυαλά τι χρειάζεται ο αστυνομικός-προβοκάτορας;
Σχόλια -Ακουσαμε και ειδαμε την ψυχραιμη Γεν.Γραμματεα του ΚΚΕ να λεει στην Βουλη οτι θα μιλησει με χαμηλους τονους, οτι δεν χρειαζονται εκλογες αλλα οργανωση στους τοπους εργασιας, στα εργοστασια,στις γειτονιές...κλπ και γενικα οτι για ολα φταιει ο καπιταλισμος και η κακη Ε.Ε. ‘κουβεντα για τον ΓΑΠ’.Λιγο αργοτερα ηρθε και το συγχαρητηριο τηλεγραφημα απο τον ΓΑΠ για την λογικη-ρεαλιστικη σταση της Παπαρηγας στη Βουλη σχετικα με τον θανατο του εργατη βιοπαλεστη και συνεπιπτε με την απιθαρχη Λουκα Κατσελη που διεγραψε ο ΓΑΠ απο την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ επειδη δεν ψηφισε το αρθρο 37 του πολυνομοσχεδιου.
Για να ερμηνεψουμε ‘τα σημεια των καιρων’ μηπως μπορει να μας δωσει απο τα αρχεια του ΕΛΛΑΣ η σημερινη Γεν.Γραμματεας του ΚΚΕ ποιοι σημερινοι μεγαλοαστοι-μεγαλοπολιτικοι (Αγγελοπουλεοι, Κοκαλεοι, Σιμητιδες κλπ) ηταν μελη του ΕΛΛΑΣ, γιατι κατι ξερει ο ΓΑΠ απο την συνθηκη της ‘Βαρκιζας’. Δεν μπορει, αυτα ειναι οικογενειακες παρακαταθηκες (κληρονομιες).
Στις 22/10/2011είπε:
Συμφωνω οτι ο χωρος υπαρχει. Προσθετω οτι ειναι απο καθε αποψη (ιδεολογικη,πολιτικη,εθνικη και κυριως πρακτικη - καταστροφες,λεηλασιες) εχθρος της ελληνικης κοινωνιας και στοχος πρεπει να ειναι οχι απλα η αντιμετωπιση του αλλα η εξοντωση του.
Αυτος ειναι ο λογος που κατεκρινα μεχρι παρεξηγησεως τη σταση Καραμανλη το 2008 και επεμεινα οτι οφειλε να τους χτυπησει στο ψαχνο.
 είπε:
- Ο μον ντιέ, ζετ ιμποσίμπλ!
Χωρίς την παραμικρή διάθεση ειρωνίας.
Κάποιος πρέπει να τους τα θυμίζει γιατί, φτάσαμε στην τραγέλαφο κατάσταση, το ΚΚΕ να γίνεται εγγυητής της Δημοκρατίας!
Τι άλλο έχουμε να δούμε δηλαδή;!
-άσος είπε: 22/10/2011
Οι φωτογραφίες με τους ασφαλίτες κουκουλοφόρους παρέα στη μπάντα με τα ματ είναι από μοντάζ;
Στις 22/10/2011 
XAIRETIZW TA PALHKARIA TOY PAME POY TSAKISAN THN ALHTEIA KAI TON YPOKOSMO POY LEGONTAI KOYKOYLOFOROI
Από AZUREUS
Ο μπουμπούκος συγχαίρει το ΠΑΜΕ.
Ο Ι. είπε: “όλοι αυτοί οι κοινωνικοί μπορούν να κάνουν τα πάντα για να σε σώσουν, ακόμα και να σε σκοτώσουν”
Κάποιος είπε:
Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς, ακόμα και εντός ΚΚΕ, που να αρνείται την ύπαρξη ενός “συντεταγμένου, αριστερίστικου έως και ελευθεριακού χώρου”.
Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο χώρος αυτός είναι διάτρητος σε διεισδύσεις ασφαλιτών, προβοκατόρων ή ακόμα και χούλιγκανς που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να εκτελέσουν αναλόγως τα σχέδια τους.
Μπορεί κανείς να διακρίνει πίσω από έναν κουκουλοφόρο που σπάει, καίει και λεηλατεί αν κρύβεται κάποιος αντιεξουσιαστής, ασφαλίτης, προβοκάτορας, χούλιγκαν, αριστεριστής, ακροδεξιός ή απλά ψυχοπαθής ;
Γνωρίζει επίσης κανείς ποιοι είναι οι οργανωτές και οι καθοδηγητές τους και ποια ακριβώς τα κίνητρα τους ;
Το ΚΚΕ σε αντίθεση με όλους αυτούς έχει σαφή ιδεολογική και κομματική κατεύθυνση και δράσεις, πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που έχουν πρόσωπο και λόγο στην κοινωνία. Όσον αφορά την ιστορική σύνδεση του σημερινού ΚΚΕ, με το σταλινικό καθεστώς και την εμφυλιακή περίοδο, θα είναι δίκαιο να γίνει και μια αντίστοιχη σύνδεση της σημερινής Δεξιάς με τις ρίζες της, δηλαδή τους αντίστοιχους φιλομοναρχικούς, φιλοβασιλικούς και δικτατορικούς σχηματισμούς των αντιστοίχων χρονικών περιόδων.
Να μιλάμε για τον Σιάντο και τον Ζαχαριάδη αλλά και για τον Ράλλη και τα τάγματα ασφαλείας του ή και τον Κ.Καραμανλή(“Εθνάρχη”) και τις σχέσεις του με το Παλάτι, όπως και για τις εκλογές βίας και νοθείας με τις οποίες εξελέγετο. Επίσης στον αντίποδα των σταλινικών διώξεων και του κομμουνιστικού συγκεντρωτισμού υπήρχε το σύνδρομο του αντικομμουνισμού που δέσποζε στις χώρες της “δημοκρατικής Δύσης” και δικαιολογούσε την ύπαρξη ισχυρών κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, όπως και την ύπαρξη δικτατορικών και φασιστικών καθεστώτων.
σάκος με απίδια είπε: Μπορεί όντως κάποιοι τώρα όψιμα να ανακάλυψαν τον συγκεκριμένο “χώρο”…ωστόσο ακόμα περισσότεροι σήμερα φωνάζουν τα συνθήματα που φώναζε αυτός ο “χώρος” πριν από δεκα και είκοσι χρόνια.
Σε καλό δρόμο βρίσκονται.

Κλεισθένης είπε:
Πολύς αντικομμουνισμός και περισσή υποκρισία. Όσοι δεν θέλουν να παραδεχτούν την ύπαρξη παρακράτους ή δεν γνωρίζουν την Ελληνική τουλάχιστον ιστορία ή είναι κομματόσκυλα του κερατά. Κάθε εξουσία ακόμη και η σοβιετική έχει το παρακράτος της και το χρησιμοποιεί. Τελεία και παύλα.
Γράφει ο blog-akis.blogspot.com
Τελικά η ΚΝΕ έχει ξεπέσει. Τα μέλη της που κάποτε στη δεκαετία του ’80 για πλάκα έδερναν τους αναρχικούς στις διαδηλώσεις μεγάλωσαν πια και λιγόστεψαν αισθητά. Δεν κατάφεραν, λόγω ηλικίας και μικρού αριθμού τους να απωθήσουν μια τρακοσαριά άτομα, να τα συλλάβουν και να τα παραδώσουν στις αρχές, όπως έκαναν με τον Βελουχιώτη που τον παρέδωσαν στην Ιστορία..
Πέμπτη. 20 Οκτωβρίου 2011
Aνακοίνωση-καταγγελία της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Αθήνας
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/blog-post_879.html
Παρασκευή. 21 Οκτωβρίου 2011
Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΝΑΡ για τα γεγονότα.
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/10/2010-211011.html
 Διαδήλωση.Δείτε στο 5:30 (δεν είναι γιαγιά,50+μου φαίνεται)
Απεργία στην Αθήνα επεισόδια

http://www.youtube.com/watch?v=CKyiYIo-FWM&feature=player_embedded#!
Και οι αντιδράσεις -σχόλια κάτω απο το βίντεο.
είπε: Την ξερω αυτη τη γρια... Αναρχια την λενε και ερχεται! Συντομα θα ξεπροβαλει μεσα απο τα πυρινα οδοφραγματα και θα τους διαολοστειλει ολους οπως ακριβως κανει και στο 5:45
είπε: η γιαγια εξ αρχης δεν ειχε στοχο τους αστυνομικους. ηθελε με την κινηση της αυτη να διασπασει το κινημα και να δωσει χωρο, στους συναδελφους της αστυνομικους, για την καταστολη των λαικων αγωνων.
Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ.
και οσο πιο γρηγορα ξεμπερδευουμε με καθε ειδους και ηλικιας προβοκατορες τοσο καλυτερα για ολους μας.
είπε: μαλακα αμα εβλεπα γιαγια να με πεταει πετρες θα σηκωνομουν και θα εφευγα στη θεση του...
Spartakos Το βίντεο από:
 Πώς φτάσαμε ως εδώ;
Η ιστορία επαναλαμβάνεται; ή κάνει διάλειμμα και συνεχίζει;
Ποιός θα λύσει την Κατάρα της Εκάβης;
  Τώρα κι εγώ υποψιάζομαι
όλο το πλήθος των αυλοκολάκων

όλους τους ταπεινούς γραμματικούς

τους βραβευμένους με χρυσά παράσημα

λεγεωνάριους και στρατηλάτες

υποψιάζομαι τις αυλητρίδες τη γιορτή

όλους τους λόγους και προπόσεις

αυτούς που παριστάνουνε τους εθνικούς

τον πορφυρούν χιτώνα του πρίγκιπος

τους συμβουλάτορες και τους αιρετικούς

υποψιάζομαι συνωμοσία

νύκτα θα ρεύσει πολύ αίμα

νύχτα θα εγκαταστήσουν τη βασιλεία τους

νέοι πρίγκιπες με νέους στεφάνους

οι πονηροί ρωμαίοι υπάλληλοι του

αυτοκράτορος

ετοιμάζουνε κρυφά να παραδώσουν

να παραδώσουν τα κλειδιά και την

υπόκλισή τους.

Εγώ πάλι μέσα στο πλήθος διακλαδίζομαι

η θέλησή μου διακλαδίζεται μέσα στο πλήθος

μαζεύω τους σκόρπιους σπόρους μου

για την καινούρια μακρινή μου ανάσταση

μαζεύω.
Κατά Σαδδουκαίων
Δυο στίχους για τον Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους συναγωνιστές του.
Μια άλλη  σελίδα στην ιστορία.
Αυτή είναι μια πρόσφατη εικόνα της ελεύθερης πόλης.
«Η Σύρτη απελευθερώθηκε» δηλώνουν οι αντικαθεστωτικοί
και" έσυραν"το πτώμα.
Σοκαριστικό βίντεο από το θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι μεταδίδει το αραβικό δίκτυο Al Jazeera στο οποίο διακρίνεται ο πρώην Λίβυος ηγέτης να σέρνεται στο δρόμο από τους επαναστάτες...
ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ του Γ.Δελαστίκ.
Τουλάχιστον τον δολοφόνησαν!
"Ευτυχώς" τουλάχιστον που οι συνεργάτες των Αμερικανών και των Ευρωπαίων επιδρομέων και τώρα ουσιαστικών κατακτητών της Λιβύης δεν κρατήθηκαν και δολοφόνησαν τον Μουαμάρ Καντάφι. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη ποια θα ήταν η συμπεριφορά του αν τον κρατούσαν αιχμάλωτο και επιχειρούσαν να μεθοδεύσουν την πολιτική του διαπόμπευση, ωθώντας τον να εξευτελιστεί όπως π.χ. ο Ζίβκοφ της Βουλγαρίας ή ο Χόνεκερ της Λαοκρατικής Γερμανίας, μετά την κατάρρευση του "υπαρκτού σοσιαλισμού". Εμείς φυσικά σε λίγο θα ξεχάσουμε ότι υπήρξε ο Καντάφι. Στις ερήμους της Λιβύης όμως ο μύθος του θα πλανιέται εστιασμένος στις θετικές του πλευρές και καθαρός από την πολιτική "κόπρο" της ύστερης εποχής του. Το υπόλοιπο εδώ:
Η ανάρμοστη αντίδραση της υπουργού για το θάνατο του Καντάφι. Αυτό και αν είναι παρακαταθήκη.
Δείτε το βίντεο:
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=153569
*Από το γνωστό παραμύθι
"Ο μικρός πρίγκιπας ".
 Εικόνες:
http://tsak-giorgis.blogspot.com/
http://kanali.wordpress.com/
http://www.simplemangreek.blogspot.com/
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.