Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

“Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο”

Χαμός. Με εμάς στο επίκεντρο.

Από την Ασία την Ευρώπη μέχρι και την Αμερική οι δείκτες στα Χρηματιστήρια σημείωσαν μεγάλη πτώση για την οποία οι αναλυτές έλεγαν ότι οφείλεται στην αναθεώρηση των στοιχείων για τα ελλείμματα στην Ελλάδα. Βιάστηκε η κυβέρνηση να ανακοινώσει το προσχέδιο, πιεζόμενη και από την τρόικα και πήραν φωτιά οι αγορές. Πάνω από 2% η πτώση στην Ελλάδα με τις μετοχές των τραπεζών να είναι πλέον κουρελόχαρτα.
Στην Αθήνα ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών έκλεισε στις 779,29 μονάδες τη Δευτέρα , 2,4% πιό κάτω από την προηγούμενη Παρασκευή.
Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 εμφανίζει πτώση κατά 1,26%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 καταγράφει απώλειες 2,34%
Στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 1,77%
Στο Τόκιο ο δείκτης NIKKEI 225 έκλεισε στις 8.545,48 μονάδες, με πτώση 1,78%.
Οι τιμές των μετοχών πήραν την κατιούσα σήμερα, μετά τη παραδοχή της Ελλάδας, ότι δεν θα μπορέσει να πετύχει τον στόχο της μείωσης του ελλείμματός της. Αυτό ήταν αρκετό για να αναζωογονηθούν οι φοβίες της αγοράς για μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας. Τα δημοσιεύματα εντείνονται και η Ευρώπη φαίνεται να είναι έτοιμη να παρουσιάσει σύντομα το σχέδιο για την Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο αναλυτής Michael Hewson, της CMC Markets, "Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι η βασική πηγή αγωνίας των αγορών, καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο τρίμηνο του 2011".
Και μέσα σε όλο αυτό το ανησυχητικό κλίμα, το ευρώ έχασε 0.5%, και η ισοτιμία του είναι στο $1.3334.
Εκτός από τη Ελλάδα, ανησυχίες προκαλούν και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, με την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Αγγλίας να δέχονται πιέσεις για να προχωρήσουν σε ενέργειες υπέρ της ανάπτυξης. Υπάρχουν φόβοι πως η ΕΚΤ θα μειώσει τα κύρια επιτόκια της μέσα στους επόμενους μήνες.
Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.
 
Οι Γερμανοί κλαίνε τα λεφτά τους και στέλνουν εισπράκτορες
γράφει ο factorx στις 09/09/2011
Απόσπαση εξειδικευμένων υπαλλήλων από άλλες χώρες της ΕΕ στην Ελλάδα προκειμένου να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής δεινότητας του ελληνικού κράτους προτείνει ο Γερμανός επίτροπος για θέματα Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ. «Όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος επίτροπος, σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild. Προτείνει επίσης οι υπερχρεωμένες χώρες να εκχωρούν την αρμοδιότητα κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού τους στην ΕΕ. Μια τέτοια προοπτική, όπως εκτιμά, θα απέτρεπε τη συσσώρευση χρέους και ελλειμμάτων.

Αντιδράσεις
Μήπως να μας βάλουν και ένα αστέρι να ξεχωρίζουμε σαν τους Εβραίους;
Στις 09/09/2011 από τον Αριστερό Ψάλτη
Γράφαμε και προηγουμένως για τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου για την Ενέργεια. Εκτός από τους φοροεισπράχτορες που θέλει να μας στείλει λόγω της κυβερνητικής “αδράνειας”, όπως λέει, δηλώνει και τα εξής:
“Υπάρχει επίσης η πρόταση οι σημαίες των κακών μαθητών στον τομέα του χρέους να είναι μεσίστιες μπροστά από τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό θα ήταν φυσικά συμβολικό, αλλά θα είχε και αποτρεπτικό αποτέλεσμα“.
Δηλαδή ο Γερμανός μας ζητά να είναι μεσίστιες οι σημαίες της Ελλάδας για
να φαίνεται η ξεφτίλα και επίσης να δεχθούμε Ευρωπαίους επιτρόπους για να βοηθήσουν την κυβέρνηση που πελαγοδρομεί.
Μήπως να βάλουν σε όλους τους Έλληνες ένα σημάδι στο πρόσωπο ώστε μόλις πηγαίνουν ταξίδι στο εξωτερικό να γνωρίζουν οι άλλοι ποιοι είναι;
Να γράφει ίσως στο σημάδι τεμπέληδες, μπατίρηδες ή απλά… Ελληνες.
Βρε δε ντρεπόμαστε λέω εγώ. Που καταντήσαμε.
Νικόλαος Μητροπολίτης Μεσογαίας  και Λαυρεωτικής :“Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο”
Πρέπει, όμως, να το πούμε. Να το φωνάξουμε στα αυτιά των αρμοδίων: “Ως εδώ! Δεν μπορούμε άλλο. Βρέστε άλλες λύσεις. Ίσως πιο δύσκολες, αλλά πιο αποδοτικές, πιο έξυπνες και σίγουρα πιο ανθρώπινες. Αν δεν μπορείτε, ομολογήστε την αδυναμία σας”. Δεν είναι ντροπή να μην μπορεί κανείς. Είναι, όμως, απαράδεκτο να επιμένει στην ευθύνη της γενικευμένης καταστροφής μας. Μας φτιάξατε ένα κράτος που προσφέρει στον λαό πολύ λιγότερα από όσα του απαιτεί. Και ακόμη :
 "Ήρθε η ώρα που πρέπει ο λαός να δείξει το διαμέτρημα της δύναμής του, να κάνει γνωστά τα όριά του. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες μας".


Όσο παραμένουμε αδρανείς, όσο μένουμε υποτελείς σε εσφαλμένες ή αβάσταχτες επιλογές, τόσο καθιστούμε τον εαυτό μας συνυπεύθυνο στον αργό, αλλά βέβαιο υπαρκτικό εκφυλισμό μας. Αν δεν ξυπνήσουμε, τελειώσαμε. Δεν θα υπάρχει συνέχεια!
Καιρός πλέον να ξεσηκωθούμε. Τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. Και επειδή δεν θα τα αλλάξουν κάποιοι άλλοι, πρέπει να μπούμε στο παιχνίδι όλοι.
Ο ιεράρχης ζητά από τους πιστούς, «αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τη λεγόμενη “έκτακτη εισφορά ακινήτων”, να μη φτάσουν σε απόγνωση. Να ξέρουν ότι θα βρεθούμε όλοι ενωμένοι στο πλευρό τους και θα φωνάξουμε μαζί: "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος".
 Με κανέναν τρόπο δεν θα δεχθούμε, τη στιγμή που νοικοκυριά είναι βυθισμένα στο σκοτάδι, οι ναοί να λειτουργούν με αναμμένους τους πολυελαίους. Όλοι μαζί λοιπόν τώρα, οφείλουμε να πιέσουμε τους εκπροσώπους μας περισσότερο από όσο τους πιέζουν οι δανειστές.
 Συνέχεια π. Νικόλαος Χατζηνικολάου
Εδώ ένα σύντομο  βιογραφικό σημείωμα.
  Πανικός στην ανήμπορη κυβέρνηση από τις δραματικές εξελίξεις
Από factorx στις 04/10/2011
ΓΑΠ: «Όλα θα πάνε καλά, εκτός κι αν γίνει κάποιο μπαμ» !!!
Συμπληρώνονται σήμερα δυο χρόνια από την θριαμβευτική νίκη του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Δυο χρόνια, που ξεκίνησαν με τους  Έλληνες να πιστεύουν ότι «λεφτά υπάρχουν», να περιμένουν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό και σήμερα να παραμιλάνε. Τι εννοούσε ο ποιητής άραγε; Χρεοκοπία, κούρεμα 50% που συζητείται ή κανένα θερμό επεισόδιο στη Μεσόγειο; περισσότερα .... Έχει συνέχεια:
Αντιδράσεις -δικές μας.
Για κάποιον που σκέφτεται να σταθεί στο δρόμο των πλουσίων και να εναντιωθεί στους προσφιλής τους στόχους, αυτά είναι άσχημα νέα.
Αλλά για την τιμή της σημαίας ας επαναλάβουμε τον Mr.Farage, που οργισμένος είπε πέρυσι: ποιός νομίζεις ότι είσαι;
Who are you Mr President? Nigel Farage asks Van Rompuy
http://www.youtube.com/watch?v=wHvTq6Bf_pg
Ανώνυμος: Είναι αδιόρθωτοι, είμαστε "τελειωμένοι"
Φαρ Ουέστ έχει κάνει τη χώρα η κυβέρνηση ...

Plan D: Λύσεις ακριβείας σε περιβάλλον Γοργοπόταμου
Το Plan D είναι (μάλλον) αυτό που τώρα λένε ότι θέλουν οι Γερμανοί, ότι θεωρούν ότι ΟΛΗ η Ελλάδα είναι υποθηκευμένη) δεν αναφέρονται στο ευρύτερο "Ευρωπαϊκό" πρόβλημα. Και ο τρόπος που τα σερβίρουν, σαν να έχει σκοπό να με κουρδίσει...
Όχι "εγώ σας τα έλεγα", αλλά αυτή είναι η έννοια του Μνημονίου. Καταναγκασμός, γενικώς και αορίστως, αφού έχουν βάλει υποθήκες. Για αυτό, αντιγράφοντας σχολιαστή στην "Προεδρική Δημοκρατία", ραντεβού στον Γοργοπόταμο.
Θα σας πω ποιά είναι η μπλόφα τους. Ακόμα κι αν μας καταλάβουν, το Ευρωπαϊκό αγγούρι θα το έχουν. Βοηθήστε τους να το εμπεδώσουν.
Δις ιζ Πάρτα.
  Υπάρχουν πλέον δύο «Ευρώπες»
Λάβρος ήταν ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κατά των κρατών-μελών της ΕΕ που χρησιμοποιούν ως κοινό τους νόμισμα το ευρώ, μιλώντας προχθές στην τηλεόραση του BBC. "Η Ευρωζώνη είναι απειλή όχι απλώς για τον εαυτό της. Συνιστά απειλή για τη βρετανική οικονομία και απειλή για την παγκόσμια οικονομία" δήλωσε χωρίς περιστροφές. Η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία.

Εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο δυσφορίας που αισθάνεται όχι μόνο το Λονδίνο, αλλά και όλες οι υπόλοιπες πρωτεύουσες χωρών-μελών της ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη και οι οποίες σταδιακά συνειδητοποιούν ότι περιθωριοποιούνται από τις διαδικασίες διαμόρφωσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ιδίως από τότε που ξέσπασε η κρίση, κορυφαίας σημασίας αποφάσεις σοβαρότατων αλλαγών στην πορεία ενοποίησης της ΕΕ λαμβάνονται στο πλαίσιο αποκλειστικά των κρατών της Ευρωζώνης και στην πραγματικότητα με διμερείς συμφωνίες μεταξύ των Γερμανών και των Γάλλων.
Τα ρήγματα στην ΕΕ πολλαπλασιάζονται
Καθόλου καλά δεν πάει το τελευταίο διάστημα η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της ΕΕ. Ο χειρισμός της κρίσης από το Βερολίνο έχει προκαλέσει πρωτοφανές κύμα αντιγερμανισμού σε πολλές χώρες της Ευρώπης - πρωτοφανές εννοείται στα 65 και πλέον χρόνια που έχουν περάσει μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μέσα στην Ευρωζώνη οι "νότιοι" σκοτώνονται με τους "βόρειους" που θέλουν να κλείσουν τους μεσογειακούς λαούς σε δημοσιονομικό... "Νταχάου"! Αλλά και οι βόρειες και ανατολικές "επαρχίες του Ράιχ" που βρίσκονται εκτός ευρώ έχουν ξεσηκωθεί εναντίον του Βερολίνου, γιατί αισθάνονται ότι τις έχει περιθωριοποιήσει στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Γράφει ο Γ.Δελαστίκ στο
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=63423136
Έχει συνέχεια.
Η αγορά ας προετοιμάζεται, τα χειρότερα είναι εμπρός
Μετά το γερμανικό φιάσκο…η αγορά συνεχίζει πτωτικά προς τις 770 και 650 μονάδες – Οι τράπεζες πληρώνουν την κρατική αποτυχία – Το ελληνικό CDS στο 65% ,το υψηλότερο στον πλανήτη….
Οι Γερμανοί βιομήχανοι δεν επενδύουν στην Ελλάδα γιατί η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, αυτό δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Γερμανών Βιομηχάνων και προφανώς αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο χτύπημα που έχει υποστεί η Ελλάδα…μεγαλύτερο ακόμη και από αυτό των κερδοσκόπων.
Οι Γερμανοί απλά υποστηρίζουν μην περιμένετε επενδύσεις γιατί η Ελλάδα χρεοκοπεί η πλέον απαξιωτική δήλωση για ένα κράτο
Η απόδοση 65% στο ελληνικό CDS είναι η υψηλότερη στον κόσμο.
Ούτε η Ζιμπάμπουε δεν έχει τέτοιο CDS η κατάσταση έχει εξελιχθεί σε παρωδία.
Τα CDS των χωρών της Νότιας Ευρώπης κινούνται σταθεροποιητικά μετά το χθεσινό κλείσιμο.
Πορτογαλία 1130 μονάδες βάσης, Ισπανία 380 μονάδες βάσης, Ιταλία 460 μονάδες βάσης.
Η Γαλλία CDS 179 μ.β. και η Γερμανία 106 μονάδες βάσης.Από:
Και τα ερωτήματα
Ποιοι έχουν τα CDS;
Δεν μας αφορά ο κ. Keiser ο οποίος αυτήν την στιγμή εργάζεται σε Ρωσο-Αραβικά μέσα και προφανώς κάποιους θέλει να κάνει χαρούμενους...
Μας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, όμως, αν πράγματι τα CDS που είχε το ΤΤ και πουλήθηκαν το 2009 εσπευσμένα, και όσο-όσο με τεράστια διαφυγόντα κέρδη για την Τράπεζα, κατέληξαν σε φίλους του "λεφτά υπάρχουν" όπως υπαινίσσεται το video.
Ακόμη πιο απλά, θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι αγόρασαν τα CDS του TT to 2009;
Θέλουμε να ΜΑΘΟΥΜΕ ποιοι ήταν οι κάτοχοι Ελληνικών CDS την τελευταία διετία 2009-2011. Aπό ποιον; Από τον ISDA, τον αρμόδιο οργανισμό. Σας μας λένε δεν έχετε αιτήματα, δεν έχετε ιδεολογία.
Ξεκινάμε λοιπόν με αυτό το "απλό" ερώτημα. Πιστέψτε μας, αν αυτό το ερώτημα απαντηθεί, μάλλον δεν θα χρειαστεί δεύτερο...
Απάντηση
Θείε,θα μπούμε σε πολύ εξειδικευμένη συζήτηση.
Οι “καλοί παίκτες” πρέπει να άρχισαν την …κάνουν περί την 23ην Οκτωβρίου 2009, αν ενθυμούμαι καλώς με την ΕΘΝΙΚΗ στα 23 περίπου ευρώ!
Απάντηση
Ο Θείος είπε: στις14/01/2011
Όοοχι δα! Η σωστή ημερομηνία “χωσίματος” είναι 2008, Οκτώβριος: Πρώτες χρεωκοπίες κατασκευαστικών και χρηματοπιστωτικών εταιριών στις ΗΠΑ.
Οι ροές του χρήματος είναι απολύτως διεθνοποιημένες.
Δες και μόνος σου τον Dow Jones:
h**p://finance.yahoo.com/echarts?s=%5EDJI+Interactive#chart4: symbol=^dji;range=5y;indicator=sma(200)+volume;charttype =line;crosshair=on;ohlcvalues=0;logscale=off;source=undefined
Όσο για την Εθνική, ήταν στα 45 Ευρώ τότε. “Η μανούλα του Χωσέ δεν τον έκλαψε ποτέ”, που λένε και οι αλογομούρηδες. Από:
http://www.epicurus2day.gr/index.php/economicsystem/194--cds
Η Moody's ανακοίνωσε την Τρίτη την απόφασή της να υποβαθμίσει  τον ΟΤΕ, κατά μια μονάδα, από το Β1 στο Β2 .Διαβάστε περισσότερα
Αντιδράσεις από τον ιστό.
Μερκελ και Σαρκοζί είναι ανάγκη να αντιληφθούν οτι πρέπει να πάνε στα 2 τρις το "μηχανισμό" του "ταμειου" με ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ (και οχι μόνο...) και ΠΡΕΠΕΙ "να κόψουν τα πόδια σύριζα" των κερδοσκόπων (CDS κλπ) και να "κουρέψουν" 90% το ελληνικό χρέος (που στην ουσία είναι αέρας κοπανιστός...δηλαδή επιτόκια και τοκοχρεωλυσία στα δανεικα)και επιτέλους να αντιληφθούν οτι το πρόβλημα ΔΕΝ είναι ελληνικό.
 Ας χάσουν επιτέλους οι κερδοσκόποι ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ...και τα golden boys
Διαβάστε περισσότερα
-πιτσιρίκος-net
Η Δανία της Ινδίας
-ζάχαρη
fire up the helicopters
-GREEK RIDER
Τα μακρινά ξαδερφάκια της Lehman Brothers....
-ciaoant1
Η βία τίνος ;
-ΜΑΥΡΗ ΦΑΤΡΙΑ
Ο υπέροχος ήχος της εξώπορτας που σπάει.
Και από δημοσιογράφους...
Πείτε κάτι αριστερό....
Πείτε κάτι αριστερό! Φωνάζει ο κύριος Πρετεντέρης από τις σελίδες του Βήματος (2/10/11) απευθυνόμενος στην “ντεμέκ” φωνακλάδικη αριστερά. Δεν μπορεί να καταλάβει ο κύριος αυτός ό,τι η αριστερά πέθανε. Απλά την ανεχόμαστε όπως ένα παλιό ρούχο που λυπόμαστε να το πετάξουμε. Έχει κι άλλο.
Είναι αρκετός καιρός, που τα  ηλεκτρονικά ΜΜΕ ,την κάνουν γυριστή.
Ναι καμάρια μου, ναι τζιέρια μου. Προσπαθείτε ένα-ένα, να μπείτε στο πλυντήριο της λήθης. Τι μας θυμίζουν όλ’αυτά…..τι μας θυμίζουν…τι μας θυμίζουν, βρε μαμώτο να δείς ; Α,γειά σου ! Α κ ρ ι β ώ ς ! Τις μέρες, μετά τη χούντα, μας θυμίζουν..
Σέβας, ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Καταστάσεις δηλαδή(ς) , deja vu, deja vecu  και  deja entendu.
Και πάμε πάλι στο θέμα μας. Για να θυμηθούμε τα αυτονόητα.
Όχι ρε φίλε τι με λες τώρα… Προτεκτοράτο στην ΕΕ η Ελλάς;
Το νεοελληνικό κράτος από το 1830 που αναγνωρίστηκε, τι ακριβώς ήταν; Προτεκτοράτο δεν ήταν; Των Βρετανών αρχικά και των Αμερικανών αργότερα; Πότε η Νεοελλάδα μπόρεσε να κάνει κάτι χωρίς τις ευλογίες των πατρόνων της; Ποτέ μήπως; Μήπως οπότε κρίθηκε σκόπιμο δεν τρικλοποδιάστηκε καταλλήλως (βλ. 1922) για να μην χαλάει την πιάτσα; Έλα ντε.
Και πάμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση…
Ποιος είναι ακριβώς ο στόχος της; Δεν είναι σε τελική ανάλυση η δημιουργία μιας μεγάλης αγοράς χωρίς σύνορα προς όφελος των ισχυρότερων υπερεθνικών επιχειρήσεων και εις βάρος των μικρότερων τοπικών; Ναι. Και το τελικό στάδιο δεν θα είναι η πλήρης ομοσπονδιοποίηση, με ένα κέντρο εξουσίας στις Βρυξέλλες και την μετατροπή των κρατών – μελών σε κάτι ανάλογο από πλευράς κυριαρχίας με τις πολιτείες των ΗΠΑ; Ξανά ναι.
Βέβαια, κατά πάση πιθανότητα η πλειονότητα των πληθυσμών των χωρών της ΕΕ, δεν το πολυεπιθυμεί αυτό, οπότε κάνοντας κανείς λίγη συνομωσιολογία, μπορεί να θεωρήσει ότι επίτηδες επιβλήθηκε το Ευρώ σε οικονομίες με διαφορετικές ανάγκες και δυνατότητες, έτσι ώστε να εκβιαστεί η ομοσπονδιοποίηση της Ευρώπης.
Η σωστή πορεία για την υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος, θα ήταν πρώτα η πλήρης ομοσπονδιοποίηση και μετά, αφού θα έχει ομογενοποιηθεί η οικονομία των κρατών- μελών σε μία υπερ -οικονομία, να έρθει το κοινό ισχυρό νόμισμα.
Με αυτό που έγινε τώρα, βάζοντας μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο, βρέθηκε π.χ η Ελλάδα και η Γερμανία με κοινό νόμισμα και μάλιστα… ισχυρότερο του δολαρίου!
Επόμενο ήταν να φάει τα μούτρα του το Ευρώ μαζί και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της Ένωσης που είδαν την αγοραστική τους ικανότητα είτε να μειώνεται, είτε να απειλείται με μείωση.Από τον polce
Έχει συνέχεια
Εικόνες:
 http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/156948/enas-kallitehnis-tou-dromou-me-anisuhies/
Τα σκίτσα είναι του Στάθη και του ΚΥΡ.
Μοιραστείτε το

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.