Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Της "τρελής" παρέλασης


Αν δεν βρεις κάποιον να σου  πολλαπλασιάσει τα ψάρια....
Εχθές, 28/10/2011, ουσιαστικά αυθόρμητα, χιλιάδες λαού κατέκλεισε τις πόλεις όλης της χώρας και σε μια χωρίς προηγούμενο πράξη στα χρονικά της
μεταπολεμικής ιστορίας, επιτέθηκε και περιφρόνησε κάθε βαθμίδα πολιτικού και πολιτειακού αξιωματούχου, όλων αυτών που με απύθμενο θράσος και
συντεταγμένο κυνισμό υποδύονταν στις επίσημες εξέδρες τους εκπροσώπους της ελληνικής δημοκρατίας. Η συνέχεια εδώ. 
(Η ανάρτηση γίνεται πρόχειρα γιατί το αρχείο που είχα ετοιμάσει το κατάπιε ο γκούγκλης. Έτσι θα συνεισφέρω μόνο με εικόνες).
Και επειδή ήδη από σήμερα υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι άλλα πράγματα συνέβησαν και όχι αυτά που όλοι είδαμε, θα επιχειρήσουμε να παρακολουθήσουμε ενδεικτικά μερικά από τα εκατοντάδες μεμονωμένα περιστατικά που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα! Στο κουτούκι των αχρήστων,εδώ είναι συγκεντρωμένα βίντεο από όλες τις πόλεις με τις αντιδράσεις του κόσμου.
Όλοι ΣΥΡΙΖΑ,ή ακροαριστεροί κατά μία άποψη.
Από τους Σχολιαστές  χωρίς σύνορα  μια ακόμη ανάρτηση με πολλά  βίντεο από τα γεγονότα, και  ανοιχτή  σε όσα θα "ανέβουν" ακόμη.
Στη Θεσσαλονίκη ο λαός δεν ματαίωσε την παρέλαση, η οποία έγινε κανονικά. Απλώς έδιωξε την ηγεσία από την εξέδρα των “επισήμων” θεωρώντας τους ανάξιους. Γράφει ο anarmodios που ήταν εκεί.
Τα κείμενα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά της ερμηνείας που προσπάθησαν να δώσουν επίσημα κόμματα, ανεξάρτητοι και ενταγμένοι βουλευτές, δημοσιογράφοι,και άλλοι.
i, panic είπε:-1 ημέρα πριν
Ένα φάσκελο στην δημολιγαρχία
Ελλήνων Αφύπνιση είπε: -1 ημέρα πριν
Είστε και εσείς συνένοχος στην προδοσία της πατρίδος γιατί δεν την σταματήσατε κ. Παπούλια!
Αυτή την εικόνα σας την έδειξε κανείς;
Αυτήν;που την "περιποιήθηκαν" θεσμικά;
Αυτήν;που μπορούν να πεινούν δημοκρατικά και θεσμικά;
Αυτήν;που συλλαμβάνουν εντελώς θεσμικά τον γέροντα;(1)
(Εκείνος ο νόμος για την ηλικίες και τις παραβάσεις μήπως καταργήθηκε;)
Τι να κάνει και ο νέος που τα έχει δει αυτά πριν κλείση τα 20;τι να του πούνε οι θεσμοί;
Γιατί αισθάνονται ότι προσβλήθηκε ο κ. Πρόεδρος;
Κανένας πάντως δεν αθωώνεται από το ένδοξο παρελθόν του ειδικά όταν κρατάει με τον ή τον άλλο τρόπο στα χέρια του τύχες και ζωές ανθρώπων. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα κι όχι το ανάποδο λέει ο λαός. Ο στρατηγός Κατσιμήτρος που ήταν από τους πρωτεργάτες της μεγαλειώδους νίκης του Αλβανικού μετώπου ως επικεφαλής διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου, κατάντησε τελικά να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Τσολάκογλου των συνεργατών των Γερμανών που εξέδιδε νόμους και εντολές που κυνηγούσαν απελπισμένους που το χειμώνα του '41 έκοβαν δέντρα για να ζεσταθούν η να μαγειρέψουν την ανύπαρκτη τροφή τους και να σωθούν από το θάνατο. Μετά την απελευθέρωση δικάστηκε και πήγε φυλακή ως συνεργάτης των κατακτητών αφου το ενδοξότατο πράγματι παρελθόν του δεν ήταν φυσικά αρκετό να τον αθωώσει.Τους θεσμούς λοιπόν τους εκπροσωπούν άνθρωποι και φυσικά οι άνθρωποι κρίνονται όποιοι και να είναι και όποιο κι αν είναι το παρελθόν τους. Συνέχεια εδώ:
Μόλις ο λαός έσφιξε τον κλοιό γύρω τους, ω του θαύματος! το σύστημα συσπειρώθηκε, ενώθηκε και… από κοινού καταδίκασε την οργή του λαού,
φροντίζοντας να διανθίσει το κλίμα με ολίγη τρομοκρατία περί… εμφυλίου!!! Γιατί κι αυτό το είδαμε σήμερα...Η Νέα Δημοκρατία να κάνει συστάσεις στο ΠΑΣΟΚ πως δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σωστά και να αποτρέψει την διαμαρτυρία των πολιτών, ενώ το ΛΑΟΣ έκανε παρόμοιες συστάσεις περί σωστής αντιμετώπισης του πλήθους...!!!
Τόση ήταν η συσπείρωση, δηλαδή, που ούτε λίγο, ούτε πολύ, η κυβέρνηση στάλθηκε για... φροντιστήριο περί αντιμετώπισης των πολιτών από την...
αντιπολίτευση!!! Εκτός και αν φροντίσετε να στήσετε κι έναν εμφύλιο... μέσα σε όλα τα άλλα που έχετε στήσει...
Πηγή: Κωνσταντίνος
Δημοκρατική Αριστερά: Προσβάλλουν μια σημαντική ημέρα.
Σε εντελώς αντίθετο κλίμα, η Δημοκρατική Αριστερά, προβάλλοντας τα συστηματικά χαρακτηριστικά της, καταδικάζει τις "ενέργειες που τραυματίζουν τη δημόσια εικόνα της χώρας"... έχει συνέχεια.
Αναρτήθηκε από Γιώργος Σαρρής
Και αφου - αναγκασμένοι μιας και τα γεγονότα δεν κρυβόντουσαν- έδειξαν κάποια πλάνα ακόμη από τη συγκλονιστική λαική διαμαρτυρία, μπήκαν στο κυρίως μενού. Ο κ.Παύλος Τσίμας πήρε το λόγο και με το ταλέντο που τον έκανε πλούσιο και διάσημο άρχισε με το γνωστό "αξιόπιστο" στυλ "εγώ δεν είμαι με κανέναν αλλά.."να λέει οτι η διαμαρτυρία δεν ήταν ενάντια στην κυβέρνηση, τα μνημόνια και την εξαθλίωση αλλά ήταν εναντίον όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών!!! Μάλιστα για να μας πείσουν οι σχολιαστές χρησιμοποίησαν και το όνομα του κ.Γ.Δημαρά, λέγοντας πως αποδοκιμάστηκε μαζί με τους άλλους στη Θεσσαλονίκη. Όταν μετα από 5 λεπτα ο κ.Γ.Δημαράς παρενέβη στο τηλέφωνο διαψεύδοντας τους, σχεδόν του επιτέθηκαν(ο Καψής) ρωτώντας τον αν καταδικάζει την αντίδραση του λαού! Τα ίδια συνέβησαν πάνω κάτω και με τον κ.Διαμαντίδη. Άλλα στις 28,(για όλα φταίνε οι Συριζαίοι),και άλλα στις 29.
Τα μάτια γελούν και τα χέρια στοχεύουν; 
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ, Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
από ormithiella
Γίνεται σαφές ακόμη ότι τις επόμενες ώρες και μέρες όλοι πρέπει να πάρουν καθαρή θέση: Ή οι εξεγερμένοι είναι παράνομοι ή η κυβέρνηση είναι παράνομη. Ή οι εξεγερμένοι έχουν με το μέρος τους τη νομιμότητα ή η κυβέρνηση έχει με το μέρος της τη νομιμότητα. Και οι δύο αποκλείεται.
Θέση πρέπει να πάρει επιτέλους και η Αριστερά. Ή θα ταχθεί με το μέρος της νομιμότητας των εξεγερμένων ανακηρύσσοντας παράνομη τη κυβέρνηση ή τα μισόλογα της και η αποφυγή του να θέσει ευθέως θέμα νομιμότητας της κυβέρνησης θα μπορούσε να στρώσει το χαλί σε απόπειρα του καθεστώτος να αντεπιτεθεί με αυταρχικές και εξ ορισμού παράνομες μεθοδεύσεις.
Συμφωνώντας με το άρθρο άς θέσουμε και εμείς ένα ερώτημα.
Γιατί ο Αλέκος Αλαβάνος στηρίζει τον Κάρολο Παπούλια; Τι έχει να πει η ΚΟΕ; Τι διάολο συμβαίνει με αυτό το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής»; Προσχώρησε στην Προεδρική Φρουρά;
Συνέχεια εδώ:
Η αποκάλυψη ότι ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκείνος που χτύπησε τον βουλευτή Μαγκούφη στην παρέλαση στα Τρίκαλα κατέρριψε και το τελευταίο ίχνος  αξιοπιστίας στην απόπειρα του Μαξίμου να αλλάξει με ψευτοδιλήμματα (τύπου «βία ή τάξη») την ατζέντα της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Την περασμένη φορά αποκαλύφθηκε ότι ο γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ στα Τρίκαλα πρωταγωνίστησε στην διακοπή της συνέντευξης της βουλευτού Μερεντίτη. Τώρα τον Μαγκούφη χτύπησε ο Δ. Δ. εκλεγμένο στέλεχος της Νομαρχιακής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος με το «πράσινο»
ψηφοδέλτιο στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Δήμου Τρικκαίων! Το θλιβερό για τον πολιτικό γίγαντα Μαγκούφη ήταν ότι το γνώριζε και κατήγγειλε το «Δεν πληρώνω» και τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι που αναγκάσθηκε να ψελλίσει στο «Μέγκα» ότι αυτός που τον έδειρε «στις τελευταίες εκλογές ψήφισε ΠΑΣΟΚ» (και εδώ ψέματα λέει: ο Δαλαμάγκας ΠΑΣΟΚ ψηφίζει χρόνια, αλλά ο Μαγκούφης έχει τσακωθεί με την αλήθεια στο θέμα αυτό).
Οι ΠΑΣΟΚοι βαράνε τους βουλευτές τους. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι τον κ. Μαγκούφη τον γνωρίζω όπως γνωρίζω και τους υπόλοιπους κατά καιρούς,  υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, διότι είμαι μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Τρικάλων από το 2008. Και αυτά διότι αποπροσανατολιστικά ειπώθηκαν ότι η επίθεση ή οι επιθέσεις γίνονται από ακροδεξιά στοιχεία ή ΣΥΡΙΖΑ ή οτιδήποτε άλλο φαντάζονται! Αυτό που δεν κατάλαβε ο κ. Μαγκούφης και πολλοί άλλοι πολιτικοί είναι ότι ο λαός βγήκε στους δρόμους σύσσωμος και απαλλαγμένος από κομματικές ταυτότητες».
ΣΤΕΛΙΟΣ είπε: 29/10/2011
Δεν κατάλαβα ,αυτός στη φώτο με τον ΓΑΠ είναι ο…Συριζάς που βάρεσε τον Μαγκούφη??
Αριστούργημα! Που τη βρήκατε τη φωτογραφία ρε θηρία?Κάντε τον κόπο να πάτε στο antinews.gr για την εικόνα.
http://www.antinews.gr/2011/10/29/130440/#more-130440
 ΥΓ.1.Συμπέρασμα:Η βία εντος νόμιμου -παράνομου καθεστώτος είναι νόμιμη -παράνομη,ανάλογα με το πως ξυπνάει κάποιος το πρωί.
ΥΓ.2.Μείνετε τουλάχιστον για λίγο σταθεροί στις απόψεις σας,να ξέρουμε και εμείς με ποιους έχουμε να κάνουμε. Οι προβοκατόρικες τοποθετήσεις σας σας εκθέτουν.
ΥΓ.3.Το βασικό θέμα είναι, ότι η Ευρώπη που έσωσε εν μια νυκτί τη Ντέξια (με χρέος μεγαλύτερο της Ελλάδας), χρειάστηκε δυο χρόνια για να αποφασίσει το πώς και με ποιο αντίτιμο θα βοηθήσει τη χώρα που προηγείτο. Αν είχε σωθεί η Ελλάδα, δεν θα υπήρχε πρόβλημα στη Ντέξια. Εάν το χρέος της Ελλάδας που αντιπροσωπεύει κάτω του 2% του τζίρου της ΕΕ, τρίζει το οικοδόμημά της, τότε αυτό έχει βάση σαθρή.Η συνέχεια εδώ
Η Ευρώπη «θα παραδοθεί δεμένη χειροπόδαρα στις αναδυόμενες χώρες» δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.Το θέμα θα συνεχιστεί με ολόκληρο το κείμενο.
Εικόνες από :
http://meteorologika.blogspot.com/
http://the300useless.blogspot.com/
http://miltosgitas.blogspot.com/
(1)Έλληνες αξιωματικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτές.Η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου.  (Παναγιώτης Tzamaros / AFP / Getty Images)
http://www.boston.com/bigpicture/europe/
Γράψτε ένα σχόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.