Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Θλίψη και οργή ....Συρία 2012


Δεν υπάρχουν λόγια
Αυτό που συμβαίνει είναι μια δοκιμασία της λογικής, των ανοχών μας και της "ανθρώπινης" αν μας έμεινε πια, υπόστασής μας.Το κείμενο στέκεται μήνες στα πρόχειρα και δεν μου βγαίνει να το αναρτήσω.Τι να την κάνεις τόση φρίκη; σε τι βοηθά; Μέχρι που χθες διάβασα στα "ψιλά" των ειδήσεωνπως Αμερική και Γερμανία αποφάσισαν να εγκαταστήσουν συστάδες πυραύλων στο έδαφος της Τουρκίας.
Έτοιμοι λοιπόν από καιρό για το αιματοκύλισμα.
"Τα εκφυλισμένα από καιρό αυταρχικά, αντιλαϊκά Αραβικά καθεστώτα αξιοποιούνται επιλεκτικά ως «ακλόνητο» πολιτικό άλλοθι για μια γιγαντιαία στρατιωτική επέμβαση και ευρύτερη ανάφλεξη από τις ΗΠΑ - Ισραήλ και όχι μόνο,όπως έγραφε από το καλοκαίρι το: http://garizo.blogspot.gr/
Και ..ξαφνικά Τουρκία, Ισραήλ, Γερμανία, Γαλλία, Αμερική  και Ισλάμ έγιναν φίλοι και σύμμαχοι ......
Δεν ξέρω πως ο καθένας καταλαβαίνει αυτές τις στιγμές. Έχουμε και στο παρελθόν αναφερθεί με πολλούς τρόπους στα σημεία των καιρών. Σε όλα τα κείμενα με ετικέτα  "Η ρευστότητα της ύπαρξης". 
Την Πέμπτη στις  3 Μαρτίου του 2011  Τα δεσμά του χρόνου λύθηκαν. γράφαμε:
Η κόλαση έχει χαράξει δρομολόγιο και χτυπά τη μια χώρα μετά την άλλη. Το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σκηνικό με τον τρόπο που το γνωρίζαμε διαλύεται.
 Όμως  τώρα μοιάζει  όλα να είναι στη θέση τους. Καθόμαστε δίπλα στην βόμβα.
Αυτό είναι το προφανές.
Οι καιροί  απαιτητικοί και δηλητηριασμένοι ζητούν την προσοχή μας. Μιλήστε, ρωτήστε, δικτυωθείτε,κάντε το θέμα. Κινηθείτε ο καθένας με τα μέσα του. Αν δεν σταματήσει αυτό το μακελειό, η επόμενη  χώρα ποια νομίζεται πως θα είναι;

26-8-2012
Περίπου 370 άνθρωποι έχασαν στις   τη ζωή τους  στη Συρία, από τους οποίους τουλάχιστον 200 στην Νταράγια, περιοχή της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αν αντέχεται δείτε τι σημαίνει πέφτουν όλμοι.
 Η Τουρκία χτύπησε στη Συρία! 3.10.2012 | 22:11
Πρώτη άμεση εμπλοκή της Τουρκίας, με βομβαρδισμό συριακού εδάφους.
Η εξέλιξη κρίνεται κρίσιμη, γι΄ αυτό το λόγο συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από έκρηξη όλμου. 
Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξερράγη, σκοτώνοντας  μια πενταμελή οικογένεια.
Μετά απ΄ αυτό, η Τουρκία έπληξε στόχους στη Συρία. Πηγή:www.antinews.gr
Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε προς τον Τούρκο ΥΠΕΞ πως καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση  που δέχθηκε η χώρα, και πως το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά και με μεγάλη ανησυχία την κατάσταση».
Βίντεο με τα γεγονότα.
Syrian-boys-run
Συρία-Τουρκία: 'Εκρηξη πολέμου μετά από την οβίδα που έπεσε σε τουρκικό έδαφος; 

 Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν:
«Η επίθεση αυτή αποτελεί μία άμεση απάντηση των ενόπλων δυνάμεών μας, οι οποίες βομβάρδισαν κατά μήκος της μεθορίου στόχους που είχαν εντοπισθεί από τα ραντάρ», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Ερντογάν.  Πηγή: http://www.antinews.gr/2012/10/03/182351/
Παράλληλα,οι μάχες ανάμεσα στον στρατό και το ΡΚΚ  κλιμακώνονται  κυρίως στο νότιο-ανατολικά της χώρας.
photo-user-nmsyria-twittorcom.n 
Συρία προς Τουρκία: Σταματήστε.Θα βρούμε ποιος έριξε τον όλμο
Η Συρία εξέφρασε την πρόθεσή της να διερευνήσει την «πηγή» από όπου εκτοξεύτηκαν οι οβίδες που έπληξαν κατοικημένη περιοχή στην Τουρκία κοντά στα σύνορα με τη Συρία σκοτώνοντας πέντε πολίτες και ζήτησε αυτοσυγκράτηση.04/10/2012 
Εικόνες: Θανάσιμες εκρήξεις στο Aleppo
bbc1
Βόμβα που εξερράγη σε  τηλεοπτικό σταθμό της κρατικής τηλεόρασης στη Συρία,τραυμάτισε  τρία άτομα.

bbc.2
Θανατηφόρα έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Χαλέπι της Συρίας 
Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη  σε μια κατοικημένη περιοχή της πόλης,όπου τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, περιγράφουν ως «τρομοκρατική επίθεση». Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και 30 ακόμα έχουν τραυματιστεί.
Συρία αναταραχή
Συρία 2/10.2012. 18:46
Δύο εκρήξεις έχουν συγκλονίσει  στα  βόρεια την πόλη του Χαλεπίου, σκοτώνοντας 28 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 235.
Οι ανακοινώσεις καθημερινά πανομοιότυπες.
Και οι  εικόνες
 Jon Williams  την Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2012
Χθες, το BBC World News, το Αραβικό BBC  και το BBC News, μετέδωσαν ένα βίντεο που  γυρίστηκε για τους New York Times.
 Για πέντε ημέρες, μια ομάδα δημοσιογράφων  των New York Times, συνόδευε τις ομάδες "Λιοντάρια του Tawhid" -και  αποτύπωνε τις  μάχες που έδιναν με τις δυνάμεις του Προέδρου Assad στην πόλη. 
Στην ταινία περιγράφονται  επίσης οι ενέργειες κατασκευής  μιας βόμβας 300 κιλών,στο πίσω μέρος ενός φορτηγού.
Για πυροκροτητή, η ομάδα χρησιμοποίησε  έναν αιχμάλωτο  κρατούμενο - που λέγεται ότι είναι  μέλος της Shabiha, της κυβερνητικής  πολιτοφυλακής . Στο φιλμ φαίνεται με δεμένα τα μάτια, να μεταφέρεται και να τοποθετείται στο στόχο  όπου οι μαχητές θα τον χρησιμοποιήσουν ως  βομβιστή αυτοκτονίας.
Στην προσπάθεια αυτή  η βόμβα δεν εξερράγη, αλλά η ιστορία έχει προκαλέσει σάλο σε όλο τον  κόσμο και ειδικά στον αραβικό.
 Η Διεθνής Αμνηστία  είπε ότι το βίντεο περιγράφει την απόπειρα δολοφονίας ενός αιχμαλώτου,και  βάσει του διεθνούς δικαίου πρέπει  να αντιμετωπιστεί ως "έγκλημα πολέμου".
Τα φιλοκυβερνητικά ειδησεογραφικά πρακτορεία στη Συρία προσάπτουν ευθύνες στο  BBC και τους New York Times, και αποκαλούν την πράξη  «έγκλημα πολέμου». Αυτό δεν είναι αλήθεια(λέει ο δημοσιογράφος) Ο ρόλος των  ειδησεογραφικών πρακτορείων είναι να αναφέρουν  τα γεγονότα, ώστε να επιτρέπουν στους άλλους να βγάλουν συμπεράσματα. Το BBC και οι New York Times καλύπτουν όλες τις πλευρές της κάθε ιστορίας. Δεν είναι ο ρόλος τους να κρίνουν - αυτό το αφήνουν σε άλλους.
Jon Williams συντάκτης ειδήσεων του BBC . 
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.
Τα σχόλια κάτω από το κείμενο πολλά,και εδώ μεταφέρω κάποιες φράσεις από τις αντιδράσεις του κοινού.
24  Αυγούστου 2012
1-Όλοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι τρομοκράτες  υποστηρίζονται από τη Δύση για να ανατρέψουν την κυβέρνηση στη Συρία, σ' αυτόν το εξωπραγματικό γεωπολιτικό πόλεμο, και  φυσικά όχι για ανθρωπιστικούς λόγους.
2-Το κοινό πρέπει να βρει ειλικρινείς αναφορές όπως ότι οι επιτιθέμενοι προετοίμαζαν την επίθεσή τους εναντίον της Συρίας.
3-Γιατί δεν το αναφέρετε, έτσι ώστε το κοινό να ψηφίσει αναλόγως;
4-Δουλεύω στη διαφήμιση. Το BBC News λειτουργεί ακριβώς όπως ένα διαφημιστικό γραφείο.
Μπορούμε όλοι να μαντέψουμε ποια είναι η «εκ των προτέρων στρατηγική»  σχετικά με τη Συρία και το Ιράν.
5-Όλοι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι οι τρομοκράτες FSA  υποστηρίζονται από τη Δύση για να ανατρέψουν την πλειοψηφική  κυβέρνηση στη Συρία για το δικό τους εξωπραγματικό γεωπολιτικό στόχο  και όχι από ανθρωπισμό.
Και άλλες απόψεις.
Συντάκτης: Bruce McQuain http://www.qando.net/?p=10719
Η βία βρήκε  τρόπους να εισβάλλει και στον Λίβανο
19/10 /2012 beirut
19/10/2012 beirut
Μετά την επέμβαση στην Λιβύη ήρθε η σειρά της Συρίας όπου είναι ορατό με γυμνό μάτι ότι η αποσταθεροποίησή της θα πυροδοτήσει μια σειρά εξελίξεων σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή με απροσδιόριστες συνέπειες για την διατήρηση της ειρήνης, και των συνόρων  όπως τα γνωρίσαμε στον 20ο αιώνα.
Ανηλεείς μάχες στη Συρία, έτοιμο να απαντήσει το Ισραήλ. 11 Νοεμ. 2012
Τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν και σήμερα θέσεις των ανταρτών κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη χώρα, όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).
Στο Χαλέπι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μία ανηλεής μάχη επί τρεις μήνες, επιθέσεις με όλμους δέχονται τα ελεγχόμενα από τους
εξεγερμένους προάστια Σάαρ, Ας Σουκάρι και Χαλάμπ αλ Ζαντίντα, σύμφωνα με την ίδια οργάνωση.
Σύμφωνα με τους κατοίκους, σφοδρές μάχες έχουν ξεσπάσει και στα προάστια αλ Ζάχρα και Λαϊραμούν, ενώ βομβαρδίζονται διαρκώς τα εξεγερμένα προάστια και η παλιά πόλη.


Τα δικά μας ΜΜΕ
Οι αλεβίτες, το μυστικό όπλο του Άσαντ .
Ύστερα από περισσότερους από 16 μήνες εξέγερσης στη Συρία, η αλεβιτική μειονότητα παραμένει πιστή στον Μπασάρ αλ-Άσαντ.www.tovima.gr/world/article/?aid=463734
16 Ιουλ. 2012 – Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε την Χεζμπολάχ και το Ιράν ότι είχαν σχέδιο επίθεσης εναντίον Ισραηλινών www.thepressproject.gr/...
O Netaniaxou  στις ΗΠΑ: Ίχνη της Χεζμπολάχ στην επίθεση κατά των Ισραηλινών .www.naftemporiki.gr  

Οι πληροφορίες που φτάνουν από το Χαλέπι είναι τρομακτικές. Η Διεθνής Αμνηστία μιλά για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, από τους στρατιώτες και τους παραστρατιωτικούς Σαμπίχα του Μπασάρ αλ Άσαντ. Εκτελέσεις, εξαφανίσεις, βασανιστήρια, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή κάπου χάνεται στις επίσημες σελίδες των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Τα γεγονότα  όπως αποτυπώνονται στα ρεπορτάζ  και στα αυτοσχέδια βίντεο που ανεβαίνουν στο ίντερνετ, αποδεικνύουν πως η ωμότητα δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κανενός στρατοπέδου.
Και η βία  φέρνει  περισσότερη βία.
Να θυμηθούμε πως όλα ξεκίνησαν σαν μια εσωτερική εξέγερση....και ένα χρόνο μετά ..οι τραγωδίες συνεχίζονται.....

Σήμερα 15,12,2012
Οι Τούρκοι, οι τραγωδίες του Αιγαίου και οι υποκριτές Ευρωπαίοι.
Διαβάστε στο http://www.antinews.gr/2012/12/15/195772/
Θλίψη και οργή
Εικόνες
http://www.bbc.co.uk/blogs/theeditors/2012/08/hhhh.html&usg=ALkJrhgITnE3aDzOXeIYX4Pdy4n8Ci1N9A
http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-19812574
http://www.onalert.gr/stories/syria-tourkia-ekriksi-polemou-meta-apo-obida-se-tourkiko-edafos
http://rt.com/news/aleppo-blast-government-center-553/
http://decayvalley.blogspot.gr/2012/01/blog-post.html
Ο εμφύλιος στη Συρία με το φακό του Άρη Μεσσήνη.
http://tvxs.gr/news/kosmos/o-emfylios-sti-syria-me-fako-toy-ari-messini
http://dunya.milliyet.com.tr/abd-den-patlamaya-ilktepki/dunya/dunyadetay/03.10.2012/1606299/default.htm

5 σχόλια:

  1. Τι να πεις ???
    Ένα ακόμα δράμα για πολλούς ανθρώπους στο βωμό πολιτικών επιλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πούμε habilis;Σαν κοινωνία κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει.Τι έγινε συνηθίσαμε τι φρίκη; Και αύριο θα μας ζητηθούν οι βάσεις μας,ή ακόμη και ο στρατός μας,όπως έγινε και με τη Λιβύη.Μόνο που τώρα το δράμα είναι κοντά,δίπλα μας.Δεν ξέρω τι να πω,ξέρω όμως ότι κάθε λαός έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση,και δεν πείθομαι από τις προθέσεις της Δύσης. Ο ΟΗΕ φτιάχτηκε για διακόσμηση;πολιτισμός με λύτρα το αίμα του γείτονα; Όπως και νάχει δεν είναι καιροί να ησυχάζει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνηθίσαμε την φρίκη δυστυχώς.

    Ο ΟΗΕ έχει βάλει πολύ χαμηλά τον πήχη με τις ευλογίες όλου του ανεπτυγμένου κόσμου, για να μην πω πως κάποιες φορές, ότι κάνει, το κάνει για τα μάτια του κόσμου.
    Ο ΟΗΕ πρώτα κοιτάει το οικονομικό κόστος κάθε του δράσης με αποτέλεσμα να μένει σε διαπιστώσεις και ψηφίσματα που κανένας δεν εφαρμόζει.

    Υ.Γ. Ευχές για τις γιορτές και για καλή δύναμη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαπιστώνει ο ΟΗΕ και εμείς διαπιστώνουμε τις διαπιστώσεις του, ενώ η φρίκη εξελίσσεται γύρω μας με αποτέλεσμα να την συνηθίζουμε για να μην αντιδρούμε.Τουλάχιστον υπάρχει πλούσια και πολύπλευρη πληροφόρηση ώστε να κατανοούμε τα γεγονότα.
    Η γνώση είναι ένα ισχυρό όπλο και σε αυτό το ιστολόγιο προσφέρεται απλόχερα.
    Να είστε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ Dina,ναι τώρα «ξέρουμε»,και κάνουμε τις ίδιες διαπιστώσεις,αλλά, μακάρι εμείς οι γυναίκες να μπορούσαμε να βάλουμε ένα τέλος τέλος σε αυτή την παράνοια «της συνήθειας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.