Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ελεύθερος χρόνος και επιμόρφωση

Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης παρουσιάζουμε άλλη μία προσπάθεια.
Αλληλέγγυες οικολογικές παραγγελίες, από την ομάδα ομοτράπεζοι ,που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη.Λένε στο κάλεσμά τους:
Ζούμε στη Θεσσαλονίκη και παραγγέλνουμε ως χαλαρή ομάδα κηπευτικά, αλεύρι, ψωμί (και σιγά-σιγά κι άλλα πράματα) απευθείας από κοντινούς παραγωγούς που καλλιεργούν ήπια τη γη. Έτσι, εμπιστευόμαστε αυτά που τρώμε, τους βοηθάμε να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν αυτό που αγαπούν, αποκεντρώνουμε, συνδεόμαστε, αλληλο-φροντιζόμαστε. Και ελευθερωνόμαστε από το μεσάζοντα. 
Πώς δουλεύει αυτή η ιστορία;περισσότερα :http://omotrapezoi.blogspot.com/
Στα μαθήματα συμπληρώνουμε:
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ -Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος
O Βοτανικός Κήπος, ήταν ένα έργο του ΥΠΕΧΩΔΕ το οποίο δεν σχεδιάστηκε σωστά, αφού πήραν σαν πρότυπο το βοτανικό κήπο της Κοπεγχάγης χωρίς να λάβουν υπόψη τις ελληνικές κλιματολογικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να λειτουργήσει ποτέ ως Βοτανικός Κήπος. Με πρωτοβουλία των κατοίκων ο χώρος καθαρίστηκε και λειτουργεί σαν χώρος καθημερινής συνάντησης, πολιτικής αναζήτησης και πολιτισμικής έκφρασης μέσα από:
• Κινηματογραφικές προβολές.
• Θεατρικές και Μουσικές Παραστάσεις.
• Εικαστικές Εκθέσεις.
• Μαθήματα (Θεάτρου, Σεναρίου, Σκηνοθεσίας, Μουσικής, Χορού, Ξένων Γλωσσών, Υπολογιστών , Ελληνικής Γλώσσας σε μετανάστες και Ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές.
Καλούμε την κάθε μία και τον καθένα να συμμετέχει στην διαμόρφωση και λειτουργία του χώρου. 
Μάθετε περισσότερα στο 
http://votanikoskipos.blogspot.com/

Οκτώβριος 2010 - Ιούνιος 2011

Εργαστήρι χαρακτικής - Πρακτική για καλλιτέχνες
Μετά από την πολύ καλή συνεργασία του ΕΕΤΕ με τον Δήμο Νίκαιας το καλοκαίρι του 2006, στη συνδιοργάνωση του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής  ο Δήμος Νικαίας συνεχίζει  στην δημιουργία υποδομών που ενισχύουν την καλλιτεχνική δημιουργία: από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής (Π. Ραλλη 182)  οι εικαστικοί καλλιτέχνες θα μπορούν δωρεάν να χρησιμοποιούν το εργαστήρι το οποίο θα τους παρέχει τις υποδομές για την δημιουργία έργων χαρακτικής (Χαλκογραφίας, Λιθογραφίας, Ξυλογραφίας και χειροποίητης Μεταξοτυπίας).
Το Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας, το οποίο οργανώνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, έχει σαν σκοπούς:
Την δωρεάν διάθεση υποδομών στους καλλιτέχνες -μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, προκειμένου να αναπτυχθεί η τέχνη της Χαρακτικής,αλλά και συνολικά στους κατοίκους της Νίκαιας ,ακόμη και σε παιδιά.


Μαθήματα Κεντητικής
Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης οργανώνει από τον Οκτώβριο 2010 έως τον Ιούνιο 2011, κύκλο μαθημάτων παραδοσιακού ελληνικού κεντήματος.
Τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες και έχουν σα στόχο τη διάδοση της παραδοσιακής κεντητικής τέχνης.
Στο πλαίσιο του κύκλου λειτουργούν δύο τμήματα.
Ώρα έναρξης : 11.30 π.μ. Διάρκεια 2 ώρες.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου στην οδό Κυδαθηναίων 17, στην Πλάκα,και είναι δωρεάν.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. : 210 - 32 23 368
Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου στην οδό Κυδαθηναίων 17, Πλάκα.

Μαθήματα στήν Ενορία τού Προφήτη Ηλία
Τα μαθήματα στήν Ενορία τού Προφήτη Ηλία προσφέρονται σε όλους και είναι δωρεάν. Φέτος (2010 -2011) θα λειτουργούν τμήματα: Αγιογραφίας, Βυζαντινής καί Παραδοσιακής μουσικής, Χορού,  Κιθάρας, Ζωγραφικής, Ιταλικής,και Γαλλικής γλώσσας κ.ά. Επίσης διεξάγονται  νεανικές συνάξεις και  κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής
Πληροφορίες στα τηλ. 2107013034,  6945589732


Φωτογραφική Ομάδα - Μαθήματα και Πρακτική
Η Ελληνική Ένωση Πληροφορικής (Ε.Ε.Π,) οργανώνει ομάδα ψηφιακής φωτογραφίας (θεωρητικά μαθήματα φωτογραφίας, φωτογραφικές εξορμήσεις – πρακτικής εξάσκησης) για νέους 18-30 ετών.
Έναρξη την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου 2010. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη χωρίς κανένα κόστος.Για περισσότερες πληροφορίες haiactions@netone.gr ή στο facebook Stef Stefanos

Εργαστήριο μουσικού αυτοσχεδιασμού
Το εργαστήρι είναι ανοιχτό σε όλους και  δωρεάν. Ευπρόσδεκτοι είναι και όσοι δεν έχουν μουσική εμπειρία καθώς μοναδική προϋπόθεση είναι η επιθυμία για συλλογική ηχητική διερεύνηση και πειραματισμό. Κάθε είδους ηχητική πηγή (ακουστική, ηλεκτρική, ηλεκτρονική) είναι ευπρόσδεκτη.
Περισσότερες πληροφορίεςγια όσους αποφασίσουν να έρθουν:
Κάθε Κυριακή. 5-7 μ.μ.
Knot Gallery, Mιχαλακοπούλου 206 - Είσοδος από την οδό Πύρρου (υπόγειο), Αμπελόκηποι (μετρό Αμπελόκηποι), 694553287
 Δωρεάν μαθήματα Αφρικανικων χορών
 Η Ένωση Αφρικανών Γυναικών σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προς όλες τις φίλες και τους φίλους της θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τη λειτουργία Σχολής χορού. Ελάτε να μάθετε δωρεάν τους παραδοσιακούς μας χορούς από διάφορες χώρες της Αφρικής: Ουγκάντα, Σιέρα Λεόνε, Ζιμπάμπουε, Γκάνα, Τανζανία κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 6906410014.
 ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ 2010-2011    
Η Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Χαλανδρίου θα προσφέρει από το Σεπτέμβρη δωρεάν σεμινάρια επιμόρφωσης ενηλίκων που αφορούν τον Πολιτισμό. Tα προσφερόμενα σεμινάρια είναι τα εξής: Ιστορία της Τέχνης, Εικαστικά, Μουσεία, Λογοτεχνία, Λαογραφία, Δημιουργική Γραφή, Λαογραφία, Παραδοσιακός Πολιτισμός, Φωτογραφία, Εικαστικά: Ζωγραφική, Αγιογραφία, Γλυπτική, Χαρακτική, Πολιτισμός Τουρισμός - Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού, Βιβλία-Βιβλιοθήκες, Λογοτεχνία: Έλληνες και Ξένοι Λογοτέχνες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη  Γραμματεία της Πινακοθήκης στο 2106717097, Ι. Κοκκώνη 15, Ψυχικό.
-Από το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για όλα τα τμήματα των εικαστικών εργαστηρίων παιδιών, ενηλίκων και νηπίων.  Προσφέρονται τα μαθήματα : Ζωγραφική και δημιουργική απασχόληση για  νήπια από 3,5 - 5 ετών, μαθήματα ζωγραφικής για όλες τις τάξεις του δημοτικού, ζωγραφική για εφήβους , ζωγραφική και γλυπτική για ενήλικες.  Για τα εργαστήρια δικαίωμα εγγραφής έχουν, κατά προτεραιότητα, ενήλικες και παιδιά που είναι δημότες Ψυχικού. Φυσικά ευπρόσδεκτοι είναι και κάτοικοι άλλων δήμων φτάνει να υπάρχει διαθεσιμότητα στα τμήματα.  Σας περιμένουμε!
Οι προεγγραφές γίνονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, Ι. Κοκκώνη 15,  210- 6717097, Δευτέρα έως Πέμπτη 10:00- 15:00.

Μαθήματα  χειροποίητου κοσμήματος, τεχνικές συγκόλλησης, η σέγα, η σφυρηλάτηση, η επεξεργασία μετάλλων,  δέσιμο πολύτιμων & ημιπολύτιμων λίθων, κ.α. θα παραδίδονται κάθε Δευτέρα 18:00-20:00 (Τμήμα Αρχαρίων) και κάθε Τρίτη 18:00-20:00 (Τμήμα Προχωρημένων) από την κ. Χρυσούλα Τσαγκαράκη. Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας & Θεσσαλονίκης (1ο Λύκειο Γλυκών Νερών). Για πληροφορίες και συμμετοχή, μπορείς να επικοινωνήσεις με: - στο Πνευματικό Κέντρο Γλυκών Νερών, Δευτέρα έως Παρασκευή 5μμ-9μμ και Σάββατο 10πμ- 1μμμ στα τηλέφωνα: 210 6658329, 210 6042777
- την υπεύθυνη του μαθήματος κ. Χρυσούλα Τσαγκαράκη στο τηλέφωνο 6944132954
Γράψτε ένα σχόλιο
Προγράμματα Λαϊκής Επιμόρφωσης Δ. Αθηναίων Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων λαϊκής επιμόρφωσης πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα ποικίλλου ενδιαφέροντος, τα οποία προσφέρονται δωρεάν στους δημότες. Ενδεικτικά, κάποια από τα μαθήματα είναι: θεατρολογία, ψυχολογία, ντοκιμαντέρ, φωτογραφία, κατασκευή κοσμήματος, ζωγραφική κ.α.
Πληροφορίες: Τμήμα Εκπ. Προγραμμάτων Λαϊκής Επιμόρφωσης του ΠΟΔΑ: 2103638138, τηλέφωνα κατά τόπους πολιτιστικών κέντρων, Γραμμή του Δημότη: τηλ. 1595
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.