Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προσκλήσεις από Κινήσεις πολιτών

Η πρώτη πρόσκληση αφορά την Ημερίδα που διοργανώνει η κίνηση
Ανεξάρτητων Πολιτών Σαρωνικού (Ο.Α.Π.Σ) στην αίθουσα της παλαιάς βουλής των Ελλήνων (οδ. Σταδίου 13, Αθήνα, “άγαλμα Θ. Κολοκοτρώνη”) το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012.
Η ημερίδα θα ξεκινήσει στις 10 πμ και θα τελειώσει 8μμ το βράδυ (10 ώρες δηλαδή) με τα ανάλογα διαλείμματα στο ενδιάμεσο.
Θέμα:”Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει της κρίσης με τις δικές της δυνάμεις”
Ομιλητές θα είναι:
Π. Γεννηματάς, Γ. Καισάριος, Γ. Κατρούγκαλος, Α. Κιντής, Ν. Λυγερός, Ν. Μαριάς, Δ. Μπουραντάς και Ι. Σακκάς.
Συντονιστές θα είναι οι κύριοι Ν. Καραβαζάκης και Σ. Σμυρλής.
Ο Κρισναμούρτι στην Ελλάδα.
Ακόμη γνωρίστε την ομάδα
"Ο Κύκλος των Χαμένων Αξιών" Εδώ:
Η Κίνηση πολιτών για την αναγέννηση του πολιτικού πολιτισμού και ο καθηγητής Δ. Μπουραντάς απευθύνουν έκκληση «στις υγιείς δυνάμεις της χώρας που διαθέτουν τις κατάλληλες αξίες, την κουλτούρα, τη βούληση, τις γνώσεις και τις ικανότητες», σε όλους εμάς «που δεν χάσαμε τις αξίες μας, δημιουργήσαμε στο χώρο της εργασίας μας και ζήσαμε τόσα χρόνια στη θλίψη του περιθωρίου, παρατηρώντας την κατηφορική πορεία της χώρας μας», να συναντηθούμε και να χτίσουμε «έναν “Κύκλο” που θα αποτελέσει την κρίσιμη δύναμη επιρροής για την αντιμετώπιση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης καθώς και για τον ολικό επαναπροσδιορισμό της χώρας».
 Περισσότερα στο προσωπικό blog του Δ. Μπουραντά
Δείτε μια συνομιλία του με τη  Δήμητρα Αλεξάκη στις 25.11.11,για την ελπίδα εξόδου μας  από την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=7odEXg1ZPDE&feature=related

Διαβάστε, θυμώστε,και δώστε λίγο  από το χρόνο σας, γιατί " Πατρίδα είναι οι άνθρωποι, είναι τα βουνά, είναι  οι θάλασσές μας, αλλά οι νέοι μας δεν θα έχουν κανένα μέλλον εδώ αν συνεχίσουμε έτσι"
Στις γειτονιές των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου, οι Λαϊκές Συνελεύσεις μετρούν πια 9 χρόνια ζωής. Από την Άνοιξη του 2002 κάτοικοι από τις περιοχές βρεθήκαμε, συζητήσαμε και δράσαμε πάνω σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν τη γειτονιά μας, όπως το ενδεχόμενο περίφραξης των λόφων του Φιλοπάππου, οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας, οι απολύσεις στο εργοστάσιο της ΠΑΛΚΟ. Χωρίς ιεραρχίες και ειδικούς, αδιαμεσολάβητα και με όπλο μας τη συλλογικότητα, νιώσαμε πολλές φορές ότι κατορθώνουμε να πάρουμε κομμάτια της καθημερινότητάς μας στα χέρια μας. Η ευκαιριακή βάση πάνω στην οποία συγκαλούνταν οι λαϊκές συνελεύσεις στη γειτονιά μας, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες συλλογικής αντίστασης που προκύπτουν σήμερα, με δεδομένη την πολεμική προσπάθεια που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας οι κυρίαρχοι. Έτσι, τον Ιούνη του 2011 αποφασίσαμε πια να βρισκόμαστε σε μόνιμη, εβδομαδιαία βάση, να βαθύνουμε τη δράση μας στον τόπο που ζούμε και να δημιουργήσουμε δομές αλληλεγγύης και συντροφικότητας. Από τη μεριά μας προκύπτει η ανάγκη συνάντησης όλων αυτών των ζωντανών εγχειρημάτων που ανιχνεύουν τις δυνατότητες αντίστασης στο τοπικό επίπεδο. Ωστόσο, ο βαθμός και ο τρόπος σύνδεσης των συνελεύσεων παραμένουν και για εμάς ερωτήματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρούμε ότι η ανταλλαγή εμπειριών, η αποτίμηση των δράσεων της κάθε συνέλευσης, η γνωριμία των αγωνιζόμενων ανθρώπων, δεν μπορούν παρά να είναι προωθητικά στοιχεία για τον αγώνα. Πάνω σ’ αυτή τη βάση, προσανατολιζόμαστε στη διοργάνωση μιας κοινής εκδήλωσης των συνελεύσεων γειτονιάς της Αθήνας, που θα απαντά καταρχάς στην ανάγκη αυτής της πρώτης συνάντησης. Ζητούμενο για εμάς είναι, μέσα από την αυτοπαρουσίαση των τοπικών συνελεύσεων και τη μεταξύ μας συζήτηση, να προκύψουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για τη συνέχιση και την ποιοτική αναβάθμιση του αγώνα.
Λαϊκή συνέλευση κατοίκων των Πετραλώνων, του Κουκακίου και του Θησείου.http://laikisineleusipetralona.espivblogs.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.