Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

drapetomania



http://www.youtube.com/watch?v=sBQLq2VmZcA&feature=player_embedded#at=16  

O Χριστόφορος Νικολάου Σαραντάκος ή  Chriss Angel, είναι γεννημένος στις 19 Δεκεμβρίου του 1967 και είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική. 
Περπατάει επάνω στο νερό, πετάει, αναμετριέται με τις φωτιές, επιβιώνει μετά από συγκρούσεις με νταλίκες, κόβει ανθρώπους στα δυο, κι αυτά είναι λίγα από τα μαγικά που κάνει στα σόου που παρουσιάζει στην Αμερική. 
Έχει κατακτήσει τα media, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, έχει το δικό του ίδρυμα, έχει γοητεύσει, αλλά και αμφισβητηθεί....
Η έννοια του ψευδοπροφήτη είναι κοινή σε πολλές θρησκείες, και δίνεται σε όποιον έρχεται στο όνομα ενός θεού, αλλά καπηλεύεται τις θέσεις  του  για να εξαπατήσει  και να κερδίσει  πιστούς, χρησιμοποιεί μαγεία και κόλπα για να ξεγελάσει τους ανθρώπους με στόχο τη δημοτικότητα και τον πλούτο.
 Η χριστιανική, ισλαμική και η ιουδαϊκή παράδοση σε συμφωνία, μας προειδοποιεί για τους ψευδομεσσίες, και θεωρούν ότι στα χρόνια μας αυτοί θα πολλαπλασιαστούν.
Ο Criss Angel είναι ένας πολύ δημοφιλής διασκεδαστής, αν και αυτό που  απασχολεί  τους επικριτές του είναι περισσότερο η  συχνή χρήση  απόκρυφων εικόνων και συμβόλων( Πυραμίδες,κρανία,ειδικά νούμερα, ακόμη και κάποιες κινήσεις που συνηθίζει με τη σιλουέτα του).
 Ο Criss Angel, έχει  καταφέρει να αναπαράγει  μερικά από τα θαύματα του Ιησού, περπατά στο νερό, χρησιμοποιεί τα σύμβολά του, συχνά θα τον δούμε  σε μια στάση Σταύρωσης, και ακόμη και ο λόγος του συχνά φαντάζει ή ακούγεται  σαν αυτό που περιμένει κάποιος να ακούσει από τον Χριστό. Ο ίδιος δηλώνει illusionista, αλλά πολλοί λένε πως είναι ο αντίχριστος και τον καταδιώκουν με μανία.
Flying from building to building

http://dai.ly/x2lwmf8


  Ο   Criss Angel και το λογότυπό του
"Προσπαθώ να θολώνω τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης" λέει. Παίζει με τις θεότητες και την επιφάνειά τους όπως και με το  Θεό του θανάτου και της αναγέννησης τον Anubis.
Εδώ"αναλήπτεται" στο Luxor Hotel του Λας Βέγκας, διατηρεί  σχέσεις με πολλές  διασημότητες ,έχει πιστούς που σημαδεύονται στο όνομα της ελπίδας που γεννά το είναι του.
Τατουάζ σε "πιστούς". Εδώ η φτερωτή Καρδιά μαζί με το σύμβολο που θυμίζει τον Αιγυπτιακό θεό Ήλιο ή Μάτι του Ρα.
Διαβάστε περισσότερη κριτική εδώ:
http://thekoolskool.blogspot.com/2010_02_01_archive.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι σκέψεις σας είναι ευπρόσδεκτες.Γράψτε ένα σχόλιο.